keresés a lovardák között
Főoldal   »   Irodalmi Lovak   »   Lovas könyvek


BARAN, MYRIAM - 100 LEGENDÁS LÓ

RÖVID TARTALOM

Jó hatvanmillió évvel ezelőtt, amikor a ló története elkezdődik, az embernek még híre-hamva sincs. Időszámításunk előtt négyezer évvel megőrizve büszkeségét és megvesztegethetetlen jellemét hagyja magát megszelídíteni, és elkezdődhet az ember és a ló közös története. A ló mindenhová az emberrel ta éri a munkában, az ünnepeken, és természete mindig elbűvölő marad: kecses, szilaj és önfeláldozó, olyannyira, hogy a középkorban elválaszthatatlanná vált a lovagi eszmétől.

A modern kor fejlődése elképzelhetetlen a lóerő nélkül, a Ferrari is a lovat választja jelképéül. Ez a könyv a mitológiai Pégaszosztól a zseniális Ourasiig bemutatja a száz legcsodálatosabb lovat akár valóságosak, akár az ember álmodta meg őket, amelyeknek maradandó patanyomát őrzi a történelem, a sport vagy a művészet. A téren és időn túli utazásra hívó, színes és változatos, gondos munkával készült kötet arra csábítja a lovak régi rajongóit, hogy elmélyítsék ismereteiket, a többieket pedig arra, hogy örömmel engedjenek a kísértésnek.

Megjelent a(z) 100 LEGENDÁS SOROZAT sorozatban, a(z) ARÉNA 2000 KIADÓ gondozásában.
Elérhetőség: 2 munkanap
Illusztráció: SZÍNES, FEKETE-FEHÉR KÉPEKKEL
Oldalak száma: 150
Borító: CÉRNAFűZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
ISBN: 9789639729179
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2007
Fordító: KIRÁLY KATALIN
Árukód: 1850001231 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés