keresés a lovardák között


Anett  Holsteininevelde
Honlapja Holsteininevelde

1993 június 2-án születtem Kerepes Tarcsán. Teljes nevem Kargul Anett Katalin " Anett ". Szadán élek. Szadán nagyon nagy a lovas élet. Rengeteg ló és lovarda van itt. Sajnos nekem még nincs lovam de remélem nem sokára lesz. Én ló tenyésztőnek készülök, és egy saját tenyészetet szeretnék alakítani az egyik barát nőmmel (Lászlóffy Csillával).
A kedvenc hobbijaim: rajzolás, lovaglás (legalább heti 5), biciklizés, honlap szerkesztés és lovak fotózása.
A lovak iránti rajongásom már 2-3 éves korom óta van. Az első szavam is az volt, hogy "ló" : )

Szadán lovagolok. Kitűnő oktatóm segítségével, már tudok ugratni, és még sok minden. Remélhetőleg jövőre már tudok versenyekre járni. Egy nagyon jó lovardában.  Az edzőm nagyon jól tanít.  Van 3  Kedvenc lovam ott: Phaedra (Fédra), Falkó és Csoda.

 

Másfél évig egy Luna nevű lovat lovagoltam, akit nagyon megszerettem. Nagyon okos ló volt. Nagyon szerettünk díj lovagolni. Vele nagyon sok mindent átéltünk. Dermesztő hideget és fullasztó meleget is. Vele éltem át életem legnagyobb esését is :P.
Az úgy történt, hogy "mikulás lovaglásról" mentünk haza felé mogyoródról, és már korom sötét volt. Amikor már átértünk Szadára, az oktatóm kitalálta, hogy Galoppozzunk egyet. Elkezdünk galoppozni, már nagyon fáradt voltam, és még akkor tapasztalatlan is. Galoppozunk és egyszer csak kibakolt egyet Luna. Már nem bírtam a nyeregbe maradni ezért leestem, és ott csüngtem a ló száján, Luna véletlenül rálépett a combomra. De szerencsére, ahogy megérezte, hogy rálép, azonnal el is kapta a lábát. Így szerencsére meg úsztam egy nagy lila pata alakú foltal. Luna azonnal meg álta, ahogy látta, hogy nincs valami rendben, és utána gyorsan vissza pattantam. Azt hiszem ezt az élményt nem fogom elfelejteni soha!

Phaedra egy magyar félvér (Angol telivér az apja, anyja meg Akhal-tekini) Nagyon szereti a gyerekeket. Csak rosszak a lábai és már nem annyira szeret dolgozni. 12 éves. Leginkább vele szoktam lovagolni, mostanában terepre megyünk ki a barát nőimmel.
Csoda egy igazi Lipicai. Sajnos rajta nem lehet lovagolni. őt a vágóhídról hozták =(. Csikó korában megtaposta a ménes és eltört a csípője. Azóta már meg műtötték, és boldogan vágtat a többi lóval. Azért néha szegényke össze esik, de utánna felkel és megy tovább. Nagyon szeret engem meg a barát nőmet is. Imádja amikor a fülét vakargatom =) annyira édes.

Az oldalamat 2007. augusztusban kezdtem, tehát még nagyon friss. Régen volt egy hasonmása. Azt is én csináltam, csak egyik nap, nem tudom miért, de minden a baloldalra került. Azon az oldalon még csak holsteiniket lehetett nevelni, de utánna rájöttem, hogy így nem olyan jó az oldal, hogy csak egy fajtát lehetett nevelni.
Ezért az új oldalon már bár milyen fajtát lehet nevelni. Megpróbálom minden nap frissíthetni, meg újdonságokat csinálni. Mindig próbálok örömet szerezni az oldalamon nevelőknek. És mindig kis apróságokkal színesíteni az oldalt. Pl.: versenyek, ajándékok, kérdések, amikre ha válaszolnak jutalmat kapnak, hónap lova és gazdija.
Szoktam írni a ló betegségeiről, hogy miért és mitől lett beteg.
Hát kb ennyi az oldalamról és magamról.

Köszönöm, hogy elolvastad a beszámolót!

  

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés