keresés a lovardák között


II. Budapesti Lovas- Juniális
Óbudai Hajógyári-sziget július, 1-2.

A tavalyi év júniusában első Ízben megrendezett egynapos lovas juniális nagy közönségsikerén felbuzdulva, az idei évben már kétnaposra tervezte Pető Sándor úr nagyszabású rendezvényét. A Nemzeti Lovas Marketing Társaság elnöke úgy véli, hogy a főleg városi családoknak szervezett program az ideális környezetben a szórakozás, kikapcsolódás, evés-ivás mellett testközelben mutatja be a lovat. Ezt a csodálatos lényt, amelyik látványával gyönyörködtet, mozgásával és eleganciájával ünnepi hangulatot varázsol.

Ráébreszti az embereket, hogy történelmünk, kultúránk, magyarságunk állandó szereplője és nélkülözhetetlen társunk. A ló igazolja ellenségeinek, hogy parkjaink, ligeteink és erdeink természetes és jogos tagja, lakója, látványa. Nos, a kétnapos, rendkívül színes, impozáns és jelentős létszámú szereplőgárdát felvonultató lovas program a leírtakat fogja bemutatni és igazolni. ' A Magyar Lovas Kör szereplője és segédszervezője a juniálisnak. Kézműveseink bemutatót, kiállítást és vásárt tartanak a lovas szakmákat és kézműveseket bemutató Lovas expo területén. Összetett gazdaversenyünk Héregen kvalifikált öt fogata pedig július 2-án A vidék dicsérete elnevezésű hagyományteremtó gazdaversenyen méri össze tudását. Reméljük, nagy sikerrel fogadja itt is a közönség ezt az igazán magyaros megmérettetést.

De lássuk, mit láthat még a nagyérdemű! Szombaton délelőtt 10 órától kezdődnek a programok, melynek megnyitóját az Országos Tűzoltó Parancsnokság zenekara nyitja meg. A pónik és kislovak felvonulása és bemutatója főleg a gyerekek örömét kívánja elnyerni. Dámalovaglást fog bemutatni a Francia Dámalovas Szövetség elnöke és partnernője. A magyar puszta üzenetét a tápiószentmártoni csikósok, gróf Sándor Móric ördöglovas versenyét pedig a Magyar Kaszkadőr Szövetség lovasai jelenítik meg. Nem hiányozhat a színes palettáról a western lovasok show műsora sem. A vasárnap reggeli programot a Korondi Ifjúsági Fúvószenekar nyitja meg. Ezt követi egy nemzetközi huszárbemutató, mely a Ill. Ferdinánd Huszárok szervezésében történik. A vidék dicsérete elnevezésű hagyományteremtó gazdaversenyről már tettem említést, hiszen ez a Magyar Lovas Kör népies versenye héregi lovasbarátaink részvételével. A nap további részében lovagi tornát, trükk-lovaglást, kettesfogatok szinkronhajtó versenyét, valamint a lovak és gépkocsik mérkőzését láthatják az idelátogatók.
Nos, vázlatosan ennyit írnék a gazdag programkínálatból, melyet népi iparművészek kirakodóvására is színesít. A magyaros zenei hangulatot pedig a népiegyüttesek különböző tájegységű előadása biztosítja majd.
Remélem, kellően felcsigáztam érdeklődésüket. Találkozzunk július 1-én és 2-án a Hajógyári-szigeten!

A Magyar Lovas Kör Díjugrató Kupasorozat harmadik fordulójának helyezettjei Indulók száma: 60 fő

I. Sipos Attila II. Csővári Linda m. Nyírő László . Iv. Piros András V. Ács Róbert VI. Izbéki Csaba

Autó Materiál Kft Makai Pál vállalkozó Erfolg Bt T. Marianna Kft Békefi Kft Fa-Fabrika Bt Regiszter Lux Bt Euro Akadémia Kft

Stirici Izidor Szansza Rémusz Mimóza Indián

Szent György Lovasklub Tétényi Dunapart Lovasklub Benta LK Bp.Honvéd SE Eclipse LK Bp. Honvéd

Támogatóink voltak:

XVII. ker. Kisgazda párt Magyar Posta RT Babják és Fiai Kft Maspex Hungary Kft MTG Metró Grátisz Kft V észi Lámpa Kft.
Zsófi-módi GMK Reményi és Tsa. Kft

Vajda Blandina

Forrás: Magyar Lovas Kör

2000.

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés