keresés a lovardák között


Lovassportok

 

-Díjugratás

-Díjlovaglás

-Military (lovastusa)

-Távlovaglás

-Lovastorna

-Fogathajtás

-Western versenyágak

-Tájékozódási tereplovaglás

-Lovasíjászat

-Lovaspóló

-Öttusa

-Lovassportok bemutatása

-Értelmi sérültek sportja

-Lóagility

 


Díjlovaglás vagy idomítólovaglás?
Melyik a helyes?Ló- és lovas sportok
Mikor versenyez a ló és mikor a lovas?

A Túralovaglás, mint szórakozás és sport
A túralovaglás népszerű sporttá vált, ami nagyszerű módja a természetben való barangolásnak és egyben családi program is lehet. A másik ok, amiért az emberek szeretik a túralovaglást: a társadalmi élet.
Mi a különbség a lovassportok és a lóversenyzés között?
A lovassport a hadviselésben fontos szerepet játszó, a lovaskatona feladataira való kiképzéséből alakult ki. A lovassportokban a lovas teljesítménye a mérvadó, tudásának, a ló engedelmességét és ügyességét kifejlesztő idomítási készségének van döntő szerepe.
Ezzel szemben a lóverseny célja a ló teljesítményének kipróbálása. A közlekedés gyors, kitartó lovakat igényelt, teljesítményüket a lóversenyeken próbálták ki. Ezekből a próbákból alakult ki a galopp- majd később az ügetőverseny.  A pályákon elért eredmények alapján választják ki azokat az egyedeket, kiknek tulajdonságait érdemes továbbörökíteni.
RAJTENGEDÉLYVIZSGA
A Magyar Lovas Szövetség 2006. március 1-től új rajtengedély-vizsgarendszert vezetett be.

Kapcsolódó cikkek

Lóagility: kapcsolatépítés, együttműködés, ügyesség, bizalom
Míg az első kutyás agility bemutatót a díjugratás mintájára alkották meg, a lóagility a kutya agilityt követve fejlődött önálló sportággá. A kutyás agilityhez hasonlóan egy ember és egy ló van a pályán.ityhez hasonlóan egy ember és egy ló van a pályán.

Ló- és lovas sportok
Mikor versenyez a ló és mikor a lovas? Ha kíváncsi vagy, mit jelent az ügetés, galopp, síkverseny, díjugratás, díjlovaglás, military és egyéb lovas sportok, olvass tovább.
Ha lóversenysportról vagy lovas sportról van szó, nem könnyű megmondani, hogy mikor versenyzik a ló és mikor annak lovasa. Tisztázzuk: a lóversenysportban a lovak versenyeznek egymással, míg a lovas sportban a nyeregben ülők szállnak harcba a kupáért.

Hol a felelősség? Hajdú Petra írása
Három hét, ennyi idő telt el a balesetem óta, de mégis a kórházi ágyamról kell írnom. Sokat tűnődtem, vajon hangot adjak-e történetemnek. De a délelőtt folyamán kapott telefon miatt úgy döntöttem, hogy meg kell tennem…

Kié a felelősség? Reagálás Hajdú Petra cikkére
A lovasok.hu weboldalon olvastam az írásodat, melyből sajnálattal értesültem egy lovasversenyen történt balesetedről.
„Kié a felelősség!” írod. Én ezt keresem, nemcsak tudni szeretném!

Szakmai előadás: A mélyrelovaglás sportszakmai és anatómiai összefüggései a lovassportban.
Az előadást két nagyszerű szakember, a házigazda, a Szent István Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára, dr. Sótonyi Péter, és a díjlovas sport kiválósága, Dallos Gyula mesteredző tartotta.

A helyes módszerek és a lélektan alkalmazásának fontossága a lovasoktatásnál 
A lovassport esetében az oktató számára nagyobb a kihívás, ugyanis nem csupán a tanítvány-edző, hanem  a tanítvány-ló közötti bizalmi kapcsolat kialakítására is figyelnie kell.

„Tisztességes játék” a lovassportban
Sokszor tapasztaltam szabálytalanságot a versenyeken való részvétel során, mely gyakran nem volt tisztességes nem csak a versenyzőtársakkal, de a lovakkal szemben sem. Most ezeket szeretném ismertetni saját tapasztalataim alapján.

Lovasbalesetekről
A lovassport a veszélyes sportok egyike, hisz ki ne emlékezne, szükebb tágabb környezetében előfordult lovasbalesetekre, mely közülük számos sajnos tragikus végzetű is volt. Voltak és vannak rutinos lovasok és vannak kezdők, akik kisebb nagyobb balesetet szenvedtek.

Tömegek a lovasbajnokságon 1957.
Április utolsó napjaiban és május 1-én - már a reggeli órákban - szakadatlanul özönlött a tömeg a margitszigeti Dózsa-sporttelep felé.
A Magyar Lovasszövetség - a Dózsával karöltve -ezeken a napokon rendezte a lovasbajnokság első fordulóját.


Kapcsolódó oldalak


Riportok

- XXX Nyári Olimpiai Játékok ( London, 2012. július 27. - augusztus 12.) >>>

Aachen2006
- Erdélyi Magdolna
- Fáy Katinka
- Esztergomi Anita
- Király Ágnes
- Ács Róbert
- Dallos Gyula
- Páska Ildikó, Villányi Krisztina

- Kunos lovarda: A ló szeretete   

 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés