keresés a lovardák között


Irodamentes turisztikai vállalkozások

Jelentős könnyebbséget hozhat a kereskedelmi törvény napirenden lévő módosítása egyes turisztikai vállalkozásoknak, ha igent mond rá az Országgyűlés. Pál Béla, a sport- és turisztikai bizottság szocialista alelnöke elmondta, hogy az üzlethelyiség fenntartása alóli mentesítés indokolt lehet néhány idegenforgalmi szolgáltató esetében. A törvény módosítása után nem lenne szükség az üzlethelyiség fenntartására akkor, ha a vállalkozás csak utazásközvetítő útján kínálja programjait.

Szintén nem indokolt az üzlethelyiség fenntartása a falusi és az agroturisztikai vállalkozások esetében, valamint lovas szolgáltatások nyújtásakor.
Ha a törvényhez benyújtott módosítást a parlament elfogadja, az számottevően megkönnyítené a főként vidéken tevékenykedő vállalkozások munkáját – mondta Pál Béla. Emlékeztetett arra, hogy a kormány január 1-jétől nemcsak a falusi szállásadóknak biztosít évi 800 ezer forintig adókedvezményt, hanem – a szállásadáshoz nem kapcsolódó – alkalmi falusi és agroturisztikai szolgáltatások nyújtása esetén is jár az adókedvezmény, évi 400 ezer forintig. A könnyítések várhatóan még ebben a turisztikai szezonban életbe lépnek, mert a tervek szerint már májusban elfogadják a módosításokat.

Forrás: Magyar Hirlap Online

2007.04.25.

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés