keresés a lovardák között


Közép-Európa Kupa a Silverado Western Ranchen?

Jó eséllyel pályázik a Kecskemét melletti Silverado Western Ranch a 2007-es Közép-európa (KEK) Kupa borjas versenyszámainak megrendezésére – derült ki a szervező osztrák NRHA (Reining Lovas Szövetség) elnökének nyilatkozatából. Wolfgang Schmidt elnök, egy négy tagú delegációval, két napos látogatás keretében érkezett a Silverado Western Ranchre március 10-én, ahol elsősorban a versenyszervezéshez szükséges adottságokat mérte fel.

Hommer Tibor, Silverado vezetője a lovasok.hu érdeklődésére azt mondta: - Az NRHA elnöke feltétlen bizalmáról biztosított bennünket, s annak a meggyőződésének adott hangot, hogy tapasztalatai alapján Silverado alkalmas hely a KEK borjas versenyszámainak megrendezésére. Álláspontja szerint itt minden feltétel biztosított, a borjaktól kezdve a szakszerűen kialakított karámokig, valamint a résztvevők kiszolgálásának lehetőségét is megfelelőnek ítélte a négycsillagos minősítésűként besorolt panzió révén.

            Silverado legerősebb konkurenciája pillanatnyilag a szlovákiai Ekecs (Okocs), amely – a szlovák westernlovas szakszövetségek támogatásával – szintén igen erőteljesen lobbizik a szervezés jogáért. Silverado vezetője „tiszteletre méltóan” erősnek nevezte a szlovák lobbit, de bízik Silverado adottságaiban, versenyszervezői rutinjában (két év alatt két országos és két helyi versenyt bonyolítottak le zökkenőmentesen – a szerk.), no meg a rendkívül jó megközelíthetőség adta előnyökben, hiszen – mint mondta – az osztrák bizottság tagjai is csupán alig három órát utaztak Bécstől Silveradoig.

            A végső döntés még nem született meg, arra minden bizonnyal a hét végéig, a jövő hét elejéig várni kell.


Az osztrák NRHA és Silverado vezetői (jobb szélen: Wolfgang Schmidt elnök)


HÁTTÉR:

A borjas versenyszámok tekintetében kétségtelenül a Silverado Crazy Cowboy Westernlovas Sportegyesület versenyzői állnak az élen. Első és negyedik helyezéssel büszkélkedhettek a Közép-európa Kupa első fordulóján, harmadik helyezéssel a második fordulóban, de a tavalyi hazai országos bajnokság során is az élvonalba kerültek, mi több, mindhárom borjas versenyszámban bajnokot avattak. Blank Dóra, Juhász Anita és Hommer Tibor team penningben, Anton Dieter és Szalontai Zoltán Ranch sortingban, Oláh Krisztián pedig calf ropingban ért el „aranyérmes” helyezést a bajnoki forduló összesítésében.


Silverado Blondies: (balról jobbra) Blank Dóra, Juhász Anita, Hommer Tibor


Borjúleválasztás: Hommer Tibor


Anton Dieter


Lasszózás, azaz calf roping: Oláh Krisztián


Borjúterelés: Szalontai Zoltán

 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés