keresés a lovardák között


Lovászképzés a csornai Csukás-szakközépiskolában


Az iskola neve: Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium
Az iskola címe: Csorna, Kórház utca 28.
Igazgató neve: Dr. Kristóf János (96-261-255 / 112*)
Pályaválasztási felelős neve: Horváth Zsuzsanna, Perlaki Sándor (96-261-255 / 113*)
OM azonosító: 030730
Telefon: 96-261-255 /111*
Fax: 96-593-253
E-mail:csukasiskola@freemail.sulinet.hu

szakiskolai képzés szakképző évfolyamára ajánljuk

OKJ 31-6203-05 Lótenyésztő (2+2év).

A képzés célja:
Olyan lótenyésztő szakemberek képzése, akik rendelkeznek a lótartás, -tenyésztés, sport és versenyhasználat elméleti, gyakorlati tapasztalataival. Önállóan el tudják végezni a lovak szakszerű ápolását, gondozását, istállómunkáit, takarmányozását, szaporítását, felnevelését. Önálló vállalkozói tevékenységet folytatnak, ami lótenyésztéshez, -tartáshoz kapcsolódik.
Képesek alapfokú szinten lovagolni és fogatot hajtani.
Tehetségüktől függően verseny- és sporttevékenységre, valamint a lovak alapfokú belovaglására, kezdő lovasok oktatására.
Fontos elméleti tantárgyak:
- Anatómia és élettan
- Lótenyésztés
- Lóhasználat és versenyzési ismeretek
- Lovak egészségvédelme
- Takarmányozástan
- Gazdálkodási és szervezési ismeretek

Grundtner Gábor
Országos és Európai hírű lovas szakembert - iskolánk hajdani diákját - kérdeztük, mi a véleménye az új szak indításáról?

"Jó ötletnek tartom az új lótenyésztőszak indítását, mert napjainkra megszaporodtak a magántulajdonban lévő lótenyésztő gazdaságok, ezekben még sok a képzetlen munkaerő. Megnőtt a kereslet a megbízható, felelősségteljes, munkáját önállóan szakmai irányítás nélkül végző szakmunkások iránt. Idegenforgalmunkban is mind nagyobb szerepet kap a lovasturizmus, ahova megint kell a jólképzett szakember. Ne felejtsük el az uniós csatlakozásból fakadó kibővülő külföldi munkavállalási lehetőségeket. Ezt a szép szakmát minden fiatalnak jó szívvel ajánlom."

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés