keresés a lovardák között


Kenderesi Szakiskola, Középiskola és Kollégium
lótenyésztő szakmunkás képzés

A Kenderesi Szakiskola, Középiskola és Kollégium a kenderesi Horthy-kastélyban, és annak majorságában működik. Iskolánk több évtized alatt alakította ki azt az országosan is egyedülálló oktatási szerkezetet, amelyben a hozzánk beiratkozott fiatalok az itt eltöltött évek alatt szabadon dönthetek TUDÁSUKNAK, KÉPESSÉGEIKNEK, SZÁNDÉKUKNAK megfelelően, hogy érettségit adó gimnáziumi, szakközépiskolai, vagy szakmát nyújtó szakiskolai képzésben kívánnak-e tanulni. Az érettségi után technikusi továbbtanulást, a végzős szakmunkásoknak érettségire való felkészítést kínálunk a 12. évfolyam után.

A Kenderesi Szakiskola, Középiskola és Kollégium mezőgazdasági, műszaki, valamint gazdasági és szolgáltató (vendéglátó-idegenforgalmi) szakmacsoportba tartozó szakmákat kínál.

Intézményünk az elméleti oktatás mellett kiemelten nagy hangsúlyt fektet a gyakorlati képzésre, annak korszerű, európai színvonalának tartására.
Tangazdaságunk (170 ha szántó, 7 ha gyümölcsös, komplex állattartó mini-farm, üveg- és fóliaházak, korszerű 14 bokszos lóistálló), tanműhelyeink, tankonyháink, tanéttermeink és a tanbüféink biztosítják a szakképzés gyakorlati hátterét.

Az iskola OM kódja: 036057
Iskolánk a hagyományos mezőgazdasági  szakmák képzése mellett (gazda, mezőgazdasági gépész, kertész, növénytermesztő gépész) 2003. évtől beindította, az Észak-Alföldi régióban egyedülállóan a lótenyésztő szakmunkás képzést. A képzés személyi és tárgyi feltételeit 1 állattenyésztő agrármérnök (Andrási József),1 lótenyésztési szakoktató (Katona Béla), 2 lovasedző (Sál Pál és Mészáros József), egy új, korszerű 14 bokszos lóistálló, egy szabadtéri lovarda, valamint 16 sportló, három versenyfogat, 14 nyereg és minden szükséges lószerszám biztosítja.

A lótenyésztő osztályba várunk minden olyan lányt és fiút, akik szeretik a lovakat és nem félnek tőlük, akik elvégezték a 8. osztályt és 21 évesnél nem öregebbek. A szakképző évfolyamon tanulók a tanórai foglalkozások után délutánonként elsajátíthatják, illetve tökéletesíthetik lovagló és fogathajtó tudásukat az iskola szabadtéri, kivilágított lovardájában. Lelkesebb és tehetségesebb tanulóink elindulnak a Jász-Nagykun-Szolnok megyei díjugrató és fogathajtó versenyeken. Az intenzív szakmai foglalkozás már az idei évben meghozta gyümölcsét, mert az országos tanulmányi versenyen a gyakorlati verseny első két helyezését kenderesi diákok szerezték meg. Végzőseink hazai és külföldi lovardákban helyezkedtek el, gyorsan megbecsült munkaerőkké váltak.

Minden további információ megtalálható a szakiskola.hu honlapon, vagy munkaidőben megkérdezhető az 56/328-158-as telefonszámon.


 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés