keresés a lovardák között


Riportok a versenyen kintlevő magyar csapatokkal

Fáy Katinka
Esztergomi Anita
Király Ágnes

Ács Róbert
Dallos Gyula

Páska Ildikó, Villányi Krisztina
Riport Erdélyi Magdival az aachen-i pályákrólReining - Fáy Katinka
-2002 óta van reining a világjátékokon. Növelte ez szerinted a szakág népszerűségét?

Fáy KatinkaMindenképpen növélte. A szervezők hihetetlenül rámenősek es mindent megtesznek azért hogy a reining is hasonlóan elismert sportág legyen mint a díjlovaglás akár díjugratás. Félelmetes mennyiségű pénz ,emberi erőforrás és összefogás társul az egész sportág felemeléséhez, felfejlesztéséhez.

-Milyen lovakkal érkeztetek, mutassátok be őket.

Én Crazy Proffessorral érkeztem ő egy 10 éves Quarter Horse mén. rendkívül érzékeny, nagyon nagyszívű. Ebben az évben nagyon jól szerepeltem vele, bár csak itthon.
Külfödön a WEG volt az első versenyem, így nem is szerepeltem olyan jól, mert sok volt a tömeg az itthoni közönséghez képest...És persze az itthoni tréning lehetőségek eddig nem álltak rendelkezésre, gondolok itt fedeles lovardára, illetve jó minőségű kinti pályára. És enélkül még az is jónak számít, hogy nem lettünk utolsók.
Egy dolog lelkesít, hogy jövőre lesz már fedelsünk is meg kinti pályánk is, mert már elkezdtük építeni, a kinti pályánk meg maholnap befejeződik egy 50 -120m-es.
Réka, Freckled Pancho Jack-kel jött egy 6 éves szintén Quarter Horse mén, viszonylag flegmatikusabb típus. Szintén jól szerepelt ebben az évben itthon. De ő sem élete legjobbját mente, tulajdonképpen nem is vártuk mert egyáltalán az maga szuper volt hogy a nagyokkal együtt lovagolhattunk akikről a DVD-ket,videókat nézzük.

-Kinek szurkoltok?
Mindenkinek aki részt vesz, tombolunk minden jó manővernek,  de lagalábbis akin látjuk hogy megpróbálja a legjobbat kihozni magából és a lovából is!

-Mik voltak a felkészülésetek főbb állomásai?
Az egész év, de a legfontosabb, hogy Vern Sapergia istállójában töltöttünk 1 hetet a WEG előtt!

-Hogyan értékelitek magát a versenyt?
Fantasztikus volt nézni és részt venni.

-Elégedettek vagytok a szereplésetekkel?
Tulajdonképpen a lehetőségeinkhez képest igen.

-Mesélj néhány mondatot a lovadról!
A ló Krizsák Dénes tulajdona, aki mindent megtesz  lova első osztályú menedzselése érdekében.
Ha lenne egy jó kancám akkor biztos befedeztetném vele...ha akarnék egy jó reining vagy cowhorse(marhamunka) lovat.

-Mik a következő terveitek?
Sok tervünk van: először is az itthoni körülményeket a maximálisan kialakítani úgy, hogy e miatt ne kerüljünk háttérbe, persze nem utolsó sorban jó lovakat tenyészteni és venni. Ha ez mind megvan akkor még hátra van a belefektett munka, aminek állunk elébe.

-2000 áprilisában a FEI (Nemzetközi Lovas Szövetség) a már meglévô hat szakága mellé (díjugratás, díjlovaglás, military, fogathajtás, távlovaglás, voltizs) hivatalosan  elismerte hetedik szakágaként a reininget is. A 2012-es olimpián már  hivatalos versenyszám lesz. Van esély ott is jól szerepelni?
Előszöris most nem jól, hanem csak szerepeltünk, mert a jól szereplés az első 10-20 lovast jelenti (akkor már beszélhetünk jó szereplésről),de most egyáltalán annak is nagyon örültünk, hogy ott lehettünk!! De az olimpia még hat év ez új lovakat , új lehetőségeket jelent és ha elég keményen, céltudatosan lépegetünk előre, csapatban dolgozunk ,akkor elképzelhető hogy jól szerepljünk.
Hihetetlenül jó volt kint lenni és köszönet mindenkinek aki hozzásegített, hogy kijuthassunk: Krizsák Dénesnek, Bámer Imrének,az egész Eldorádó Teamnek, Lócsi Krisztának, többekközt a MLSZ-nek aki a nevezést állta! Akit kihagytam vegye bele magát !!
Fáy Katinka
Köszönjük szépen a riportot, és gratulálunk!


Esztergomi Anita

Néhány éve még  más csapat színeiben versenyeztél, minek köszönhetõ  a csapat váltás, és hogy érzed magad a Sóskúti csapatban, nem bántad meg az átigazolást?
Nem bántam meg, 99-óta dolgoztam együtt Páska Ildivel a válogatott csapatban.
Mikor átigazoltam Ildihez õ szeretettel fogadott a Sóskúti Lovas Klubbnál,vagyis hát akkor még a Honvédban,és utána egy él év múlva mentünk át Sóskútra.

Rékával együtt versenyeztek és hát nagyon jó barátnõk is vagytok, nincsen köztetek versengés?
Nem nincsen. Együtt versenyzünk, segítjük és támogatjuk egymást amiben tudjuk.

Tavaly Bresciaban csapatban is indultatok. Most miért nem jött össze a csapat?
Én egyéni versenyzõ vagyok, csapatban már 2001óta nem veszek részt, mert kiöregedtem, bár azóta már új szabályok vannak, de akkor nem egyénizhetnék ha csapatban lennék.
Most nem sikerült, hogy a csapat részt vegyen ezen a világbajnokságon, talán majd jövõre az Európa bajnokságon.

Folytatod tovább vagy visszavonulásról szó van?
Egyelõre még nincsen szó visszavonulásról, Bécsben is részt veszek néhány edzésen, mert Bécsben tanulok, úgyhogy hét közben Bécsben vagyok egy bécsi csapatnál edzek, majd meglátjuk, úgy érzem még 1-2év belefér.

Edzõsködni lenne kedved?
Nem hiszem, hogy ehhez lenne affinitásom hosszú távon, inkább bíráskodni szeretnék, esetleg alkalmanként besegíteni edzéseken.

Hogy látod, hogy áll az utánpótlás, lesz utánatok újabb tehetséges generáció?
Sóskúton nálunk van három nagyon ügyes kislány, talán hogyha elég kitartóak és lesz lovuk is hozzá akkor látjuk õket még nemzetközi versenyen.

A lovaitokkal elégedett vagy?
A kötelezõknél Darius nem ment nagy tempót, ez pontokban is megmutatkozott, hogy 5-ös pontszámokat kapott sajnos. A kûrnél már jobb pontokat kapott, ott már valamivel jobban is ment, de ma megint nem nyújtott kiemelkedõ teljesítményt, de reméljük majd holnap megint jobb teljesítményt mutat.

Edzéseken hogyan viselkedett?
Darius mindig nagyon-nagyon jól viselkedik, kicsit lusta, ezért hajtani, noszogatni kell mert magától nem csinálja.

Melyik a kedvenc voltizs lovad, és miért?
Természetesen Darius, mert vele szoktunk edzeni és versenyezni, és nagyon jóindulatú, készséges  ló.
Másik lovunk nincs, amivel ilyen szinten tudnánk edzeni, mint Dariussal.

Légyszíves mondjál három olyan tulajdonságot ami feltétlenül szükséges egy jó lovastornászhoz!Szorgalom, kitartás, és némi tehetség is kell azért.

És kinek ajánlod, hogy lovastornázzon?
Aki elég kitartó, és az esetleges kudarcokat is jól viseli.

(Fotó: Gál Ildikó)


Király Ágnes

A lovaitokkal elégedett vagy?
Végülis a sajátommal viszonylag elégedett vagyok, neki most ez volt az első ilyen nagy versenye, előtte csak egy CVI-n meg 2magyar versenyen volt. Még ő is nagyon fiatal, meg én is nagyon fiatal vagyok.

A felkészülésnél voltak problémáitok?
Nem egyáltalán nem, csak annyi, hogy a távolságot meg kellett oldani.

Melyik a kedvenc voltizs lovad és miért?
Igazából nincsen kedvencem, most épp a Deltával vagyok a legszorosabb kapcsolatba, mert hát most ugye vele jöttem nagy versenyre.

Szoktál járni lovagolni is?
Nem nagyon, évente  1-2-szer ültem nyeregben. Nem igazán tudok nyeregben lovagolni.

Akkor más szakágakban nem látunk versenyezni a következő években?
Nem, sajnos nem.

Volt nálatok a csapatban valami komolyabb sérülés az elmúlt időben?
Volt egy kartörés, ami úgy komolyabb volt, de így ilyen nagyobb sérülés nem.

Melyik a kedvenc kategóriád? Inkább csapatban szeretsz versenyezni vagy inkább egyéniben?
Csapatban nagyon szeretek versenyezni, de sajnos az utóbbi 2évben nem nagyon tudtam, hiszen a mi csapatunknak nem volt olyan voltizs lova amin lehet csapatozni, és maga a válogatott csapat az megszűnt, Klubcsapat indult, ezért nem tudtam már csapattal indulni.

Mondjál 3 olyan tulajdonságot, ami szerinted szükséges egy jó lovastornásznak!
Legyen hajlékony, legyen ritmusérzéke (a lóval is meg zenére is), és erős legyen.

Kinek ajánlanád ezt a sportágat?
Főleg fiatalabbaknak, akik szeretnek mozogni, meg szeretik a lovakat és van hozzá egy kis adottságuk is, a tornászosabb alkat előny.

(Fotó: Király Zoltán)


Ács Róbert


Főleg külföldön készülsz, kikkel dolgozol együtt, kik segítik a munkádat?

4 és fél éve dolgozom Németországba mint belovagló, ez az egész egy csapatként müködik,4-en vagyunk belovaglók plusz van aki az edzésben segít nekünk, úgyhogy 4-es 5-ös csapatban nagyon-nagyon jól tudunk dolgozni, és egymást segítjük a munkában.

Mióta lovagolod Lagerferdet, és hogyan jellemeznéd?

Lagerferd 12éves holstein-i. ő is értékesítésre került hozzánk, február óta van nálunk.
A ló igazából idén ment először nagydíjban, versenyről versenyre egyre jobban jött föl nagydíj szinten, sikeresen leminősült a világbajnokságra.
A lóról tudni kell, hogy mindig nagyon jól együtt működik, mindig lehet rá számítani.

Milyen reményekkel érkeztetek, és ehhez képest, hogy érzed, hogy teljesítettetek?

A nemzetközi versenyeken találkoztunk rengeteg itteni résztvevővel.
Mi megpróbáltunk magunkhoz mérten a legtisztességesebben részt venni de azért ez egy egészen más verseny, mint más nemzetközi verseny, ez egy világbajnokság és itt abszolút a részvétel a legfontosabb.

Ki a kedvenc párosod és miért?

Igazából kedvenc párosom nincsen, minden lovastól megpróbálom a legtöbb jót nézni, és magamnak raktározni, hogy később tudjam ezt magam is próbálni.
Igazából nekem most nagyon nagyon tetszett Andreas Helgstrand lovaglása a nagydíjban, és nagyon sok lovast figyeltem a melegítőpályán, hogy miként milyen szisztémában dolgoznak.

A verseny után mik a további terveid?

Mindenképpen dolgozunk tovább a lovakkal, amik nálam vannak lovaglásra, valószínűleg Lagerfeld is értékesítésre kerül, de a jövő évi Európa Bajnokság lenne a cél, de valószínűleg már másik lóval.
 
Dallos Gyula
A magyar sport nemzetközileg elismert nagykövete, azon belül is a díjlovaglás koronázatlan királya.
A magyar bajnokságban 25 alkalommal volt első, 11 világkupa forduló győzelme, 6 esetben, a világkupa döntőjében való részvétele, 1991-ben Európa bajnokság egyéni 7. helyezés, 1993-ban Európa bajnokság egyéni bronzérem, 1994-ben világbajnokság egyéni 7. helyezés egyedülálló teljesítmény a hazai díjlovaglás eddigi történetében.
Dallos Gyula mesteredző, közel 2O éven keresztül volt a díjlovagló szakág szövetségi kapitánya.
Tagja a Nemzetközi Díjlovasok Klubjának, a Nemzetközi Díjlovas Edzők Klubjának, a Magyar Edzők Társaságának.
A Magyar Lovassport örökös bajnoka, Vas megye örökös bajnoka, Dunakeszi díszpolgára, Széchenyi Emlékérem és az Ádám Zoltán Emlékérem birtokosa.

Milyen érzés, nézőként, edzőként, és büszke apa ként rész venni ezen a rangos eseményen?

Felejtehetetlen érzés és élmény! Mikor önmaga átéli az ember mint versenyző az egy dolog, de mint szülő az még nagyobb dolog.
Szorongás azért mert a nagy erőfesztítéssel amivel minősülnek a sportolók egy világjátékokra és képvilelik a hazájukat és önmagukat, hogy tisztességesen helytálljanak, mégha ez eredményben ugynan nem realizálódott a két fiatalnál. Óriási szakmai élmény. Becsületesen helytálltak! Amilyen lehetőséggel ők rendelkeznek ahhoz képest túl becsületesen álltak helyt.
Lenyűgöző dolog 40-45ezer ember előtt. ők ezt még nem élték át, én már többször átéltem. Hetedszerre vagyok itt Aachenben, de ilyen közönség előtt a díjlovasok még soha lovagoltak, mert ennyi ember előtt egy díjlovas sem lovagolt még.

Milyen benyomást tett Önre a verseny?
Nagyon pozítivat.
A díjlovaglás óriásit fejlődött, mutatja ezt az érdeklődés, mutatja a versenyzők létszáma, a 93 induló.
Soha ilyen létszám még nem volt. És hihetetlen magas a színvonal!

Edzőként mit tanácsolna az induló lovasoknak?
Tudtuk hogy mi milyen áron minősültünk, ez mindjárt megadta hogy hol a helyünk.
Nagyon nehezen tudtak minősülni. A Robi az utolsó pillanatban, a Zsófi már tavaly.
Ez mindjárt előre vetíti az árnyékát, hogy körülbelül hol helyezkedhetnek el a világ élvonalában, mert itt a világ legjobbjai vehettek részt. Több millió díjlovas van a világon, ebből 93-an tudták megszerezni a minősülést a világbajnokságra 36 nemzetből!
Robinak tanácsot azért nem adhattam, mert ő itt kint dolgozik, és az itteni főnökei irányították.
Zsófinak annyit mondtam, nem szabad, hogy magával ragadja ez a milliő, ne akarjon mást mint amit tud, mert technikailag ötezerszer bizonyította, hogy ezt meg tudja csinálni.
Ne nyomja agyon a lelki teher, hogy bejön és 40.000 ember veszi körül.
Nagyon jól oldotta meg. Élete egyik legjobb programját lovagolta. Nagyon pozítív volt a protokoll, a tájékoztató  amielhangzott angolul és németül a program alatt.
Zsófinak köztudottam nagyon jó az idegzete. Nagyon szép lovaglással megmutatta azt amit tudnak, ennél többet ezzel a lóval nem lehet megcsinálni.

Milyennek találja a két hazai lovast és lovaikat?

Mind a két lovas kiváló adodtságú. Mindketten fiatalok.
Zsófi mint egyedüli magyar aki korosztályos Európa-bajnokságokon volt helyezve, nem ismeretlen a nemzetközimezőnyben.
Első olyan magyar aki tudott ezzel a szerény képességű Leonárdóval bekerülni az élvonalba.
Előttük a jövő nagyon jó szellemben lovagolnak, technikailag nagyon erősek, nagyon jó befolyással rendelkeznek.
Természetes hogy nincs olyan lehetőségük, hogy olyan lovakon lovagoljanak, mint pl. a szürke dán ló ami 7millió EUR!!!
Ilyen világversenyen a legjobbak ilyen áru lovakon lovagolnak. Ez meg is pecsételi a jó lovasok sorsát, mert ne azt gondoljuk hogy akik itt lovagolnak azok a legjobb lovasok.

Mi a véleménye a többi lovasról és az eredményről?
Az eredmény nagyon reális, a végén az jött ki ami kijött. Nem értem miért adtak ilyen alacsony pontszámakat. Talán féltek a bírók hogy nem tudják bekategorizálni a 93 lovast.
Nem volt helyes hogy a 3/4-ét nagyon lenyomták. 64%-al minősültek akik idekerültek.  Azért itt adtak 52%-ot is, ami majdnem hogy illetlenség.
Mert ezek a programok a visszajelzésekből nem ilyen százalékúak, normál versenyeken 10%-kal többek.

Mit árulhat el világbajnokság a tenyésztők számára?
Óriási visszajelzést kaptak. Hihetetlen színvonalon van a tenyésztés, pl. mint ez a dán ló és a Matiné. A tenyésztés csúcsa! Ilyen agnormálisan szabad vállakkal amit meg tud mutatni a passaga-ban és a vágtában, hát ezek a tenyésztés csúcsmodelljei!
A tenyésztők dörzsölhetik a markukat. Pl. tegnap meg voltunk hívva egy estélyre egy nagyon híres lovasnál.
A 3hónapos jó származású csikójáért 99.000 EUR-t adtak. 3hónapos, amiből lehet hogy holnapután semmi sem lesz...
A tenyésztők boldogok, mert ezek a versenyeredmények és  ezek a lovak csak a lovaiknak értékét növelik.
Nagyon jó a tenyésztés.  Olyan atlétákat nevelnek ki amiről álmodunk mint versenyzők.

Mekkora rész múlik a lovon és mekkora rész a lovas teljesítményén?
Hál Istennek ez kiegyenlítődik. Mert az érzéketlen rossz lovasnak a világ legjobb lovát megvehetik nem fog tudni vele menni, de jó lovas sem tud rossz lóval menni. 50-50%-ra értékelem ezt az arányt. 
Jó lovas - jó ló kombináció adja a csúcsteljesítményt.

Önt mi fogja meg egy lóban, mi teszi kivételessé?
Tekintete, kisugárzása, karaktere.

Kiből lehet élvonalbeli sportoló?
Hihetetlen alázat, hihetetlen hit, hihetetlen érzékenység kell és önkontroll.
Önmagát állandóan képezni és átértékelni kell, mert anélkül nem megy. Egyszóval viselkedni kell tudni, mert anélkül nem fog eredményt elérni.

Más szakágban kiknek szurkol?
Természetesen a magyaroknak szurkolok, mert magyar vagyok, de emellett mindenkinek akiben látom az alázatot.

Ezt látod abban ahogy lovagol?
Látom ahogy viszonyul a lóhoz, ahogy lovagolja a lovat, látni az alázatot a lovasban.

Köszönjük az interjút!


Lovastorna
2006.08.22. du.
Páska Ildikót és Villányi Krisztinát a nagystadion díjlovas versenynél, Ács Róbert szurkolása közben kaptuk el egy rövid riportra:

P.I.: 3 egyéni versenyző szerzett kvalifikációt a világbajnokságra, ketten a  Sóskúti csapatból, és 1 BLK-s versenyző.
Csapat nem jött a VB-re, csak a 3 egyéni versenyző, Tőlük várjuk a szép eredményeket.
Döntős helyre van esély Gadolla Rékától, de sok mindentől függ, (lótól, versenyzőtől, hogy bírja a stresszhelyzetet, mezőnytől...)
Szerdán lesz az állatorvosi vizsgálat.
Csütörtök kezdődnek a versenyek a kötelező gyakorlatokkal, pénteken folytatódik a kűrökkel.
Szombat-vasárnap csak a 15 döntőbe jutott egyéni versenyző folytathatja a versenyeket.
R.: Akkor reméljük hogy Szo-V szurkolhatunk Értetek!
Lovaitok hogy állnak felkészültségben?
P.I.: 2 lóval jöttünk, Darius 16éves magyar félvér,
V.K.: Tajászó Delta 9éves magyar sportló, korábban ugrólóként versenyzett, nagyon rövid átképzés után került a lovastorna szakágba. Január óra dolgozunk vele, már az nagy szó hogy itt lehet velünk. Reméljük, hogy jól fog szerepelni.
P.I.: Delta fiatal újonc, Dárius idősebb rutinosabb ló, de épp ezért nehezebb is vele. Ahogy öregszik, nincs annyi energiája, szállításban jobban kell rá vigyázni, körültekintőbbnek kell lenni egy csomó dologban nála.
V.K.: Delta jan-ban került hozzám, nagyon rövid gyorstalpaló átképzést kapott. Nagyon jó fejű ló, de csak ilyen lovakkal lehet csinálni amik erre születtek. Biztos nem ez lesz a legjobb versenye, de otthon 1-2év után jobban fog szerepelni, és azért reméljük itt sem lesz kudarc.
R: Más csapatoknál külön ember van mindenre: futószárazásra, edzőnek, gyerekek lelkének ápolására, ...
P.I.: Hát igen, ez egy nagyon összetett sportág. Mind ezekre Magyarországon az edzők egyedül vannak, a lovak kiképzésére, gyerekek edzéséig, tornatermi edzés tartására, versenyszervezésig.
Sokrétű feladat,  ezt csak kitartó munkával lehet végigvinni egész évben.
R.: És akkor nem beszéltünk a finanszírozásról. Az is egy nehéz dolog, hogy készülne az ember, de nem tudja hogy egyáltalán kimehet-e a végén.
P.I.: Hát igen, az utolsó pillanatig, 2héttel a verseny előttig nem tudtuk, hogy meg lesz-e a megfelelő anyagi keret a kiutazáshoz. Így készülni egy versenyre nagyon nehéz. A gyerekeknek is lelkileg, hogy nem tudják tényleg jönnek-e vagy nem jönnek, hogy meglesz-e a keret vagy nem.

Fotók: Gál Ildikó, és Király Zoltán


Lovastorna
2006.08.22. du.
Lovastornában 3 egyéni indulónk van: Király Ágnes, Gadolla Réka, Esztergomi Anita

Gadolla Réka
Sóskúti Lovas Klub
1998-ban kezdtem
1999-ben voltam először nemzetközi versenyen
kétszer voltam EB döntős, persze mindig azok szeretnénk lenni...
Most a nemzetköziken az utóbbi 2évben egész jó eredményeket értünk el, utoljára 3.voltam egy Szlovák nemzetközi versenyen.

 

 

Esztergomi Anita
Sóskúti Lovas Klub színeiben versenyzek
1995-ben kezdtem el voltizsálni
1998-ban voltam az  első nemzetközi versenyen
1999-2001 csapatban versenyeztem, szerepeltünk európai és világbajnokságokon
2002-óta egyéni versenyző vagyok.
nemzetközi versenyeken döntős helyezést értem el

 

 

 

Király Ágnes
A Budapest Lovas Klub tagja vagyok.
9éve lovastornázok, 1998-ban kezdtem versenyezni, nemzetközi versenyre 2002 óta járok, 2004-ig csak csapatban indultam, 2005-2006-ban egyénizek.
Legjobb eredményem csapattal volt 2002-ben
CVI-n 4.-ek Stadl Paura-ban.
2003-ban EB-n 7.-ek lettünk
Idén egyéniben Sala-i CVI-n 8.lettem.

R: Mik a várakozások? Milyen eredménnyel lennétek elégedettek?

G.R.: Várakozások mindig a döntő, az első 15-ben bekerülni. De ez most már nemcsak rajtunk múlik, a lovon is, mert új rendszer van, a lópontszám is beleszámít, ráadásul  kétszer.
Eddig nem számított a ló.
7kötelező gyakorlathoz még 2féle lópont jó.
A 15-be most nagyon nehéz lesz, sőt...

K.Á.: 59-en vannak egyéniben.
Ha a középmezőnybe bekerülünk már akkor elégedettek leszünk.

R: A Delta nem is régóta dolgozik veletek.
K.Á.: Januárban került a szakághoz. Én május közepe óta dolgozok vele, mert ő igazából kaposvári ló, én meg a Budapesti Lovas Klubnál edzek.
Salai CVI-n indultam rajta először, azóta voltam néhányszor Kaposváron.
Nyáron is eleinte mindig lementem Kaposvárra, aztán sikerült megbeszélni a kaposvári igazgatósággal hogy felkerüljön a ló. Az utolsó 2hétben itt volt Pesten a Tattersallban....

R: Ez így elég fárasztó lehetett. Ezek szerint rendszeresen lejártál Kaposvárra hogy tudjál edzeni.

K.Á.: Heti 1-szer lementem, akkor ott voltam 3napot. A kaposvári voltizsosoknál aludtam, meg néha a futószáras edzőnél. Levonatoztam, visszavonatoztam...

(Fotók: Gál Ildikó, és Király Zoltán)


Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés