keresés a lovardák között

A ló vetítővászon, melyen a Te mozid pereg…
Észrevetted, hogy lovad viselkedése valójában lelki állapotodat, indulataidat és emberi működéseidet tükrözi vissza? Sokszor, mintha „megérezné”, hogy valami fáj, vagy éppen örömteli.

Mit jelent a képzés? | Mire leszel jogusult, ha elvégzed? | Mit tartalmaz a képzés?
Kiképző tréner | A képzés ára | Jelentkezés | Helyszín | Kapcsolat |
Beszámoló a tavaszi képzésről | Lovas önismereti tréning


A ló nem csak érez; elfogad és reagál, tisztábban és pontosabban, mint bárki más. Ezért szeretünk annyira velük lenni és éppen ez a természetükből fakadó érzékenység teszi lehetővé számunkra, hogy mindig tiszta és egyértelmű visszajelzést kapjunk tőlük. A ló asszisztálta képzés is ezt hívja segítségül személyiség- és vezetőfejlesztés esetén. 

Valójában a ló e szituációkban viselkedéses tükörként van jelen, hiszen azonnal reagál a vele foglalkozó minden mozdulatára, minden átsuhanó, gyakran végig sem gondolt, nem is tudatosult, de a viselkedésben megjelenő érzésére. Ráadásul legalább ennyire projekciós felület is. Hófehér vászon, amire bármilyen érzés rávetíthető, olyanok is, amelyek kollégáinkra, beosztottjainkra, főnökeinkre, vagy családunkra nem. Ők mind kétlábú emlősök, embernek hívják őket és az emberrel kapcsolatban, az emberek felé sok szociális gátlás, szociális fék már a kora gyermekkorban beépült. Nem engedhetünk meg magunknak minden érzést, amit a ló felé viszont igen. 

A lovas tréningeken és coachingokon lovak segítségével elsősorban vezetői képességeket fejlesztünk. Egy ilyen alkalommal az ember saját működéséről, a saját vezetői stílusáról kap visszajelzést, miközben első látásra egyszerű feladatokat old meg a lóval. Szembesül azzal, hogy hogyan vezet (például elölről húz, oldalról cammog, vagy mondjuk hátulról tol), hogy mennyire magabiztos, mekkora erőt, kontrollt, autoritást visz bele a helyzetbe vagy, hogy mikor és hogyan hatékony, mennyire tud a szituációhoz alkalmazkodva vezetni.

A ló tisztán, egyértelműen – korra, nemre, beosztásra, fizetési sávra vagy pozícióra való tekintet nélkül – azonnali és egyértelmű visszajelzést ad arra, amit csinálunk. A vezetők minél magasabban vannak a szervezeti ranglétrán, annál kevesebb direkt, egyértelmű, őszinte visszajelzést kapnak. Azonban reális, valós, jól működő énképünket – amire az önismeretünket alapozhatjuk – a másoktól kapott visszajelzésekből építetjük fel. Ha torzak a visszajelzések, torz lesz az énkép. Nem reális önismeret mellett pedig sokkal nehezebben kezelhetőek az emberi kapcsoltatok. Márpedig a vezetői munka hetven – nyolcvan százalékban az emberi kapcsolatokon múlik. 

A ló mediálta vezető és személyiségfejlesztés áprilisban – az EQ-Skill HorseDream Train The Trainer programja által – hat új szakemberrel bővült, akik tanúsítványuk mellé lehetőséget kaptak, hogy tagjai legyenek a Ló Asszisztálta Tanulás Európai Szövetségének (EAHAE) is. A Magyarországon első alkalommal megrendezett képzés varázslatos környezetben és inspiráló hangulatban várja a júniusi folytatást. 

„Résztvevője voltam az első magyarországi lovas trénerképzőnek - HorseDream TTT Seminar -az EQ-Skill kiváló trénereivel, és jó fej csoporttársakkal. Nem csak érdekes és hasznos volt, hanem gondolatébresztő, mélyen felkavaró is.” – Pinterics Judit, Főnix Coaching & Consulting Kft. 

„Köszönöm az EQ-Skill profi csapatának az élményt és a sok-sok felismerést és megerősítést!”– Horváth-Tóth Boglárka, Klicker Consulting Kft. 

A képzés híre a határon túlra is eljutott, így az EQ-Skill idén tavasszal angol nyelven is lovastréner képzést hirdet. 

Májusban pedig saját felismeréseket, élményeket, érzéseket, meglepődéseket és visszajelzéseket lehet gyűjteni profi szakemberek és fantasztikus lovak segítségével, nyitott önismereti csoportban.

További információ
a képzésekről:

www.eqskill.hu
Telefon: +36 1 950 6754
E-mail: info@eqskill.hu

2015.04.22. EQ-Skill, Bakanek BiankaCikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés