keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lóversenyzés   »   Kincsem Park   »   A Kincsem Park hírei

Újdonságok a Kincsem Parkban
Új, világszínvonalú szintetikus talaj került a pályára, játszótér várja a gyermekes családokat, a Kincsem Parkos ajándéktárgyakkal pedig a lovirajongóknak kedveskednek.

Új, világszínvonalú talaj 

A versenyszervező jelentős beruházást valósított meg a szezonkezdés előtt. A 2004-óta működő és minőségét sokszor vitatott homokpályát cserélte le a Nyugat-Európában bevált szintetikus futófelületre. Az eddigi homokpálya egyik legnagyobb hibája a szemcseméret volt, ami jóval nagyobb volt a kívánatosnál. A mély pályán előfordultak sóder nagyságú szemek is. Ez több problémát okozott a lovaknak, lovasoknak és a Kincsem Park karbantartó személyzetének is. A rossz minőségű és nem kellően előkészített homok nagymértékben igénybe vette a lovak lábát, többüknek kisebesedett a lábvége, emellett rendkívüli mértékben koptak a patkókat is.

Verseny közben a másik gondot az ideálisnál jóval nagyobb szórás okozta. E probléma a korábbi homokpályás versenyeket nagymértékben befolyásolta. A szórás miatt a lovak egy része nem mert, vagy nem tudott az előtte haladóhoz közel helyezkedni, így a mezőnyök is jobban szétszóródtak. A korábbi futófelületre a lovasok is többször panaszkodtak, a szórástól nem látnak megfelelően, sőt súlyosabb esetekben tűszúrás szerű sérüléseket is okozott a talaj a zsokék arcbőrén. 

A pályakarbantartását végző gépeknek is nehézségeket okozott a pálya korábbi talaja. A sok esetben letömörödő futófelület alatt kialakuló művelőtalp réteg miatt sokszor kellett mélylazítani, ami ugyan teljesen természetszerű, de a durva szemcseméret erősen igénybe vette a munkagépeket. A lazítógép fogai nagyon gyorsan koptak, ezeket gyakran kellett élezni és cserélni. Problémát okozott még az egyszerre lehulló nagy mennyiségű csapadék is, gyakran a víz nem tudott az alsó rétegekbe elszivárogni, így a futófelület elfolyósodását eredményezte.

Az új szintetikus felület szinte összehasonlíthatatlan a korábbi homokkal. Sokkal apróbb, finomabb szemcsékből áll, mindemellett tartalmaz filcszálakat is. Ez a technológiai keverék nagyságrendekkel rugalmasabb egyveleget alkot, és még a vízvisszatartása is sokkal kedvezőbb. A nedvesség nehezebben párolog el, ugyanakkor le tud jutni a víz az alsóbb rétegekbe is. A szél ellen sokkal ellenállóbb, mint a homok a filcszálakkal kevert kötés miatt. Az új szintetikus pályának még ülepednie kell az ideális állapothoz, de már most látható, hogy szöges ellentéte a korábbinak. 

Érezhetően gyorsabb lett a talaj, hiszen a lovak lábai nem mennek olyan mélyre, emellett a rugalmassága is kedvező a lábvégeknek, az ízületeknek és a csontszerkezetnek. Az új körülményeket a lovaknak is meg kell szokniuk, hiszen az új talaj valamivel keményebb és rugalmasabb, mint a korábbi homok, de már most pozitívak a lovasok visszajelzései. 

Kerkes Károly – champion zsoké
"Össze sem lehet hasonlítani a régi pályát, a mostani futófelülettel. A keménységét a magam részéről megfelelőnek találom, természetesen a lovaknak meg kell még szokniuk. Szórás továbbra is van, de már messze nem olyan, mint az előző pályán, a lovak szívesebben mennek benne, és a lovasokat sem zavarja."

Kovács Sándor – champion tréner
"Elégedett vagyok az új pályával, sokkal jobb, mint a korábbi. Szórás még mindig van, de már nem zavaró. A felület még egy kicsit kemény, érdemes lenne lazítani a felső rétegét."

Jaroslav Línek – Derby nyerő lovas
"Ez a pálya 110 %-kal jobb minőségű, mint az előző volt, mindemellett még gyorsabb is. Milánóban lovagoltam már hasonló felületen, elégedett vagyok a minőségével."

Játszótér várja a családokat

Az Imperiál szobor mellett a környezethez remekül illő játszótér került kialakításra. A gyermekek újraélhetik a versenyek izgalmait a fa galopplovon és ügetőlovon. A kisgyermekes családok számára kiváló program lehet a Kincsem Park, hiszen a falovak mellett libikókák és mászókák is vannak a kényelmes pihenőhelyek mellett, a fás, zöld környezetben. A lovak látványa és a verseny izgalma mellett, most már a játszótérért miatt is érdemes ellátogatni az egész családnak a Kincsem Parkba. A belépés ingyenes, a kellemes pihenés és a remek hangulat garantált!

Kincsem Parkos ajándéktárgyak 

Mint azt már sokan észrevették, a versenynapokon saját márkás emléktárgyakat lehet vásárolni. Szombaton a Panoráma Étteremben, galopp napokon az étterem mellett, a földszinti Turf árusító helyen is. 

Kapható:

 • A tavalyi évet feldolgozó DVD
 • Kincsem Parkos toll
 • Kincsem Parkos ceruza
 • Kincsem Parkos kulcstartó
 • Kincsem Parkos termosz
 • Kincsem Parkos bögre
 • Kincsem Parkos kitűző
 • Kincsem Parkos táska
 • Kincsem Parkos esernyő
 • Fehér színű széldzseki
 • és sokak kedvence, a retro képeslapok

Egyedi tárgyaink nem csupán emlékek, de születésnapra is kiváló ajándék lehetőségek. A termékek bővülő listájáról folyamatosan tájékoztatjuk olvasóinkat.

A Kincsem Park megközelíthetősége:

2015.04.20. Varga Áron
Fotó: Kovács GáborCikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés