keresés a lovardák között

Lóverseny, gasztronómia, kultúra: Derby és Gasztroangyal Fesztivál
Lóversenyfutamokkal, koncertekkel és kulináris élményekkel várja az érdeklődőket a Derby és Gasztroangyal Fesztivál július 3. és 5. között a fővárosi Kincsem Parkban - hangzott el az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón.

Borbás Marcsi és Pécsi István a Derby és Gasztroangyal Fesztivál sajtótájékoztatóján. Fotó: Feith Sándor 

A fesztivál három rendezvényt egyesít: ezen a hétvégén zajlik a 101. Magyar Ügetőderby, a 93. Magyar Derby, a futamok mellett pedig a Gasztroangyal Fesztivál keretében vásár és kulináris programok várják a látogatókat.

Borbás Marcsi, a Gasztroangyal műsorvezetője elmondta, hogy tavaly már volt egy nagy sikerű egész hétvégés rendezvényük a Kincsem Parkban, amelynek során lehetőséget adtak a nézőknek, hogy megkóstolhassák a műsorban bemutatott ételeket és termékeket.

Hozzátette: az idei eseményen termelők, gazdák, borászok, pálinkakészítők és több étterem képviselői is jelen lesznek. Emellett lesz gasztroszínpad is, ahol rövid tanfolyamokon vehetnek részt az érdeklődők.

Borbás Marcsi, a Gasztroangyal műsorvezetője megvendégelte a sajtótájékoztató résztvevőit. Fotó: Krisztics Barbara

Pécsi István, a Kincsem Nemzeti Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy a fesztivál szervezésével az volt a céljuk, hogy két igen rangos hagyományt egyesítsenek, létrehozva ezzel minden idők legnagyobb magyar lóversenyét.

"1827 óta rendeznek Magyarországon lóversenyeket, ezért nyugodtan elmondhatjuk, hogy ez a legnagyobb hagyományokra visszatekintő sport hazánkban" - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a lósport a 19-20. században mindig is szorosan összefonódott a gasztronómiával, és nincs ez másképp a legrangosabb mai külföldi lóversenyeken sem.

Pénteken este sík-, gát és ügetőversennyel indul a fesztivál. Szombaton tíz futammal várja a nézőket az Ügetőderby, este pedig a Virtuózok című tehetségkutató legjobbjai lépnek fel a Kincsem Parkban. Vasárnap az 1921-ben alapított Magyar Derby tíz galoppfutamán az angol telivérek lesznek a főszereplők. A verseny összedíjazása 14 millió forint

Demenív Mihály, a Virtuózok egyik felfedezettje nyitotta meg a rendezvényt. Fotó: Krisztics Barbara

A fesztivált a Nemzeti Lovas Színház ünnepi koncertje zárja. A rendezvényre a szervezők több tízezer embert várnak.

2015.04.15. Forrás: MTICikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés