keresés a lovardák között

Ha eltűnt a lovad, a findlost24 közösség megtalálja
Mekkora a hazai lovas közösség ereje?

Ezt a kérdést feszegettük a napokban a szerkesztőségben annak kapcsán, hogy megjelent egy magyar fejlesztők által készített mobil alkalmazás, a findlost24. Ennek célja ugyanis, hogy a lóbarátok segítségével megtalálhasd eltűnt kedvenced. Az alkalmazás ingyenesen letölthető a Google Play és az Apple App Store oldalairól. 

A findlost24 ingyenesen letölthető:

Ha lovad elkóborolt vagy azt feltételezed, hogy valaki elvitte, erről azonnal, egy gombnyomással értesíthetsz 100 km körzetben mindenkit, akinek a mobilján ott van a findlost24. Az alkalmazás érdekessége, hogy egyszerre 24 országban indult el, 14 nyelven és egy nemzetközi közösség épül köré.

A findlost24 nagyon egyszerűen működik: a lovadról készült fényképeket és egyéb fontosabb adatokat fel kell tölteni egy általad adminisztrált virtuális széfbe. Ha lovad ezután bármilyen oknál fogva eltűnik (pl. ellopják, elcsatangol) az applikáció azonnal elküldi az adatlapot és a térképet a legközelebbi rendőrségnek, segélyszervezetnek és a findlost24 közösség azon tagjainak a kezébe, akik az adott helyszín 100 km-es körzetében vannak. Ez a térképes lokalizáció alapján történik.

Hogyan működik?

  1. Töltsd le a findlost24 alkamazást - Legyél te is értékes tagja a findlost24 világközösségnek.

  2. Készíts biztonsági mentést -Tölts fel fényképeket és adatokat az értékeidről a saját kincstáradba, négy különböző kategóriában: személyek, háziállatok, járművek, személyes tárgyak.

  3. Amikor megtörténik a baj - A findlost24 azonnal elküldi az adatlapot és a térképet a legközelebbi rendőrségnek, segélyszervezetnek és a findlost24 közösség tagjainak a kezébe.

  4. A közösség rátalál értékeidre - A findlost24 közösség tagjai a kritikus időszakon belül (24 óra) képesek rátalálni egymás értékeire.

Az ötletgazda szerint a gyors és párhuzamos információáramlás az, ami erőt ad a közösségnek. Elég ha egy kicsit odafigyelünk egymás értékeire, egymásra. Amint megérkezik az üzenet a telefonunkra, elolvassuk azt, memorizáljuk a fényképet, ezért nagy valószínűséggel valaki felismeri és azonnali információval tud szolgálni az elveszett kedvenccel kapcsolatban. Nem beszélve arról, hogy így szinte esélytelen értékesíteni az eltulajdonított lovat.

2015.03.16. Vojnits BálintCikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés