keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek


Ifjú díjugratóink sikerei Lamprechtshausenben

A Salzburg melletti Lamprechtshausenben közel ötszáz ló és 18 nemzet részvételével  öt napon át négy kategóriában zajlott a már hagyományos utánpótlás CSIO verseny. A magyar díjugratás történetében először indult lovasunk póni kategóriában CSIO-n, és Varga Zoltán tanítványa, Ágoston Csenge pej pónijával, Zorróval rögtön két helyezést is szerzett. 

A verseny egyik fő eseménye, a Nemzetek Díja ismét nagy izgalmakat hozott a verseny helyszínén és az online televízión keresztül követő szurkolóink számára.

A gyermek kategóriában az európa-bajnoki ezüstérmes osztrákokat nem lehetett megszorítani, de a hat csapatból biztos bronzérem jutott a Weinhardt Virág - Bognár Jen Cor (4/4), Szuhai Péter - Turbo Braker (-/-), Jármy Vince - Kitara (4/0) és a csapat legjobbja, a Lehotai Máté és pej fedezőménje, Viador (1/0) alkotta válogatottunknak.

Burucs Barna és Sir Winston-C 

A legerősebb mezőny ezúttal is az ifjúsági korosztályban állt össze, ahol a végletekig kiélezett harc folyt a dobogós helyezésekért. Tizenegy csapatból hatan - köztük a mieink is - nyolc hibaponttal fordultak a második körre. Első hivatalos fellépésén Kövy András utánpótlás szövetségi kapitányunk kitűnően menedzselte a lovasokat, így a sokesélyes második fordulóban a Willi Melliger által vezetett svájciak mögött, holtversenyben a németekkel és a lengyelekkel, a második helyre lovagolt fel a magyar kvartett. Burucs Barna Prímával elsőként hozott hibátlant, majd a második körben 8 hibapontot szedett be. 

Bagyánszky Gabriella Cezanne-nal és Vándor Zsófia Quintus-szal az első kör egy-egy verőhibája után, két hibátlannal bizonyítottak a 140 cm-es Nemzetek Díjában. 

Csapatunk legfiatalabbja, a 15 éves Lázár Zoltán a pej Brodyval vízhibákkal 8/12-t lovagolt. A verseny erősségét mutatja, hogy a nagy esélyes holland, belga és olasz csapatok ezúttal a magyar csapat mögött végeztek. 

A fiatal lovasoknál Sohajda Júlia Pepitával, Szilágyi Réka Médea of Brightness-szel a szokottnál többet hibázott, így hiába lovagolt Mráz Tamás a sárga Castilio Z-tel az első körben 8 hibapontot és Burucs Borbála Mamma Mia-val kétszer 4 hibapontot, a hatodik helyen zártunk.

Több egyéni versenyszámban volt magyar siker, amelyek közül Lázár Zoltán, Szalay Judit, Szladek Máté, Stieber Sztella, Weinhardt Virág és Lehotai Máté gyűjtöttek helyezéseket.

A nagydíjak Pünkösd hétfőt is örömtelivé tették. A hatvan indulót felsorakoztató gyermek nagydíjban Réti Dávid tanítványa, Lehotai Máté Final Destination Z-tel, majd Stieber Sztella Chanellel lovagolt szélsebes hibátlant az összevetésben, ami a 3-4. helyre hozta a párosokat.

Az ifjúságiak nagydíját Franz Madl igazán nehézre tervezte, hiszen a 68 lovaglásból mindössze négy hibátlan született. Két lányunk, Szegedi Adrienn és Bagyánszky Gabriella 4-4 hibapontja értékes eredmény, de Burucs Barnának az összevetésben elért harmadik helye Sir Winston C-vel óriási sportsiker.

A legmagasabb, 145 cm-re kiírt fiatal lovasok nagydíj versenyszámában sem maradtunk siker nélkül, hiszen a szakadó esőben Burucs Borbála pej kancáját, Mama Miát hibátlanul kormányozta, ami a nyolc hibapontos összevetés után a nagyszerű hetedik helyre volt elég.

Utánpótlásunk a magyar díjugratás sikertörténetének újabb fejezetét írta meg 2013 májusában. Kövy András premierje nem is sikeredhetett volna szebbre, hiszen a díjugrató világ meghatározó nemzetei között, népes mezőnyökben, az edzőik által jól felkészített fiataljaink ismét bizonyították, hogy helyünk van a legjobbak között.

2013.05.24, Forrás: Magyar Lovas Szövetség
Fotó: Téri Stefánia

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés