keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek


A csodakanca utolsó nagy futása

Black Caviar 25 győzelem után visszavonul

A veretlen ausztrál kanca, Black Caviar visszavonul a versenyzéstől - jelentette be a ló trénere, valamint tulajdonosai egy április 17-ei sajtókonferencián.
 

Peter Moody és a ló tulajdonosai, Neil Werrettel az élen pár nap alatt megvitatták Black Caviar sorsát, miszerint a  Randwickben rendezett TJ Smith Stakes volt a 6 éves kanca utolsó futása, Black Caviar nyugdíjba vonul.

Moody szerint ez volt a legjobb döntés lovuk számára: „Úgy gondoltuk a 25 egy remek szám. Ez a tökéletes nap arra, hogy egy fantasztikus ló csodás karrierjének eredményét összegezzük, egy olyan karrierét, amilyet eddig még soha nem láttunk. Sokat gondolkodtunk egy következő versenyszezonon, megfontoltuk, fusson-e a Royal Ascoton, Brisbane-ben, vagy Adelaide-ben, de úgy gondoltuk, hogy ő már megtett mindent, amit kértünk tőle. Talán nem is lenne képes többre.”

Kitűnő kondiban van, mindig is így szerettük volna, hogy visszavonuljon. Egyszerűen úgy döntöttünk, hogy itt az idő.”


Black Caviar és trénere, Peter Moody (középen)

Black Caviar közel 8.000.000 dollárt (kb 1.864.000.000 Ft) nyert pályafutása során. Nyolc egymást követő Group One győzelem és rekordszámú, 15 ausztrál G1 győzelem kapcsolódik a nevéhez. Még aktív versenyzőként bekerült az Australian Racing Hall of Fame-be, az elmúlt két évben ő volt az év lova és az év sprintere Ausztráliában, és háromszorosan is ő a világ legmagasabban minősített lova.

Most kap egy kis pihenési időt, majd tenyészkanca lesz belőle. Balck Caviar színeit (lazac alapon fekete pöttyök) pedig soha többé nem öltheti magára egyetlen zsoké sem.

„Reméljük, hogy 3 éven belül Peter Moody már Black Caviar utódjának trénere lehet.” nyilatkozta Werrett elcsukló hangon. 

„Olyan érdeklődést szerzett ennek a sportnak, ami évtizedek óta nem volt. Olyan lovak, mint Black Caviar nem születnek minden nap.” zárta beszédét Neil Werrett. 

2013.04.30. Lauf Kata, Lovasok.hu
Forrás: Dailymail

 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés