keresés a lovardák között

Műszeres diagnosztika - Sportlógyógyász Kft.
 


Tovább a Sportlógyógyász oldalára:
Röntgen >>

RTG

Napjainkban egyre több állatorvos használ röntgent és szerencsére a digitális röntgen is elterjedőben van. A digitális röntgenek között megkülönböztetünk CR és DR rendszereket. A DR rendszerek azonnali felvételeket produkálnak -akár istálló körülmények között is- melyek minősége messze felülmúlja a CR és analóg felvételekét. Több előnye közül kiemelendő, hogy a kiszállások száma csökkenthető, hiszen az állatorvos azonnal diagnosztizálni képes.
Ha a felvétel nem megfelelő, rögtön meg lehet ismételni azt. A DR rendszerhez egy kazetta tartozik, amely össze van kötve az előhívó számítógéppel és a röntgen generátorral, így a kép, akár 6 másodperc alatt a képernyőn látható. A kiváló minőségű röntgen felvételek nagy segítséget nyújtanak egy sántaságvizsgálat vagy adás-vételi vizsgálat során az állatorvos számára.
Ha bármilyen kérdése van, keressen bizalommal az alábbi telefonszámon: 30/ 908 – 1904

Tovább a Sportlógyógyász oldalára:
Ultrahang >>

Ultrahang

A lovak ultrahangos vizsgálata hasonlóképpen általános, mint a röntgenezés. Ultrahangos vizsgálat során lágyszöveti struktúrákról vagy csontos felszínekről alkotunk képet, mint pl. a lábvégeken található inak, szalagok, vagy hasi, mellkasi szervek, esetleg a kanca periodikus szervei.
Bizonyos esetekben a szőr lenyírása szükséges jobb minőségű kép elérése érdekében, mivel a bőr és az ultrahang fej közötti megfelelő érintkezése szükséges. Az ultrahang vizsgálat egy teljesen NON-INVATÍV eljárás, melynek során real-time képet kapunk a vizsgált területről. A vizsgálatnak nincsenek mellékhatásai. Az ultrahangnak is vannak korlátai, mert bizonyos közegekben, pl. csont, gáz,  nem tud penetrálni.

Így például a tüdő, vagy a csontszövet vizsgálatára alkalmatlan. Mindezeken felül egy sikeres ultrahangos vizsgálathoz minden esetben szükség van egy tapasztalt állatorvosra a megfelelő képek előállításához és diagnosztizálásához. Ultrahang készüléket használok vemhesség, termékenyítés vizsgálatához, ínsérülések, szalagsérülések megállapításához, kólika és szív belgyógyászati vizsgálatához, valamint a szem vizsgálatára is.


ELÉRHETŐSÉGEK:

Sportlógyógyász Kft.

Országos működési terület
Kecskeméti székhellyel

Dr. Kis János Krisztián
+36 30 90-81-904
janoskisvet@gmail.com

 Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés