keresés a lovardák között

Hasznos tudnivalók - Sportlógyógyász Kft.
 


Tovább a Sportlógyógyász oldalára:
Hasznos tudnivalók >>

 

Minden lótulajdonosnak, lótartónak célszerű tudnia a lovak élettani paramétereit. A lovainkat ismerve még könnyebben meg tudjuk állapítani, ha valami nincs rendjén. Az érkező állatorvosnak értékes információt nyújthatunk, valamint nagyban segíthetjük egy esetleges vészhelyzet elbírálásában és a további diagnózis felállításában.

Tovább a teljes cikkhez: Élettani paraméterek >>

A lótartáshoz szorosan hozzátartozik a rendszeres féreghajtás vagy belső parazita kontroll. A parazitás fertőzöttség limitált teljesítményt és egyes esetekben súlyos betegségeket okozhat. Különösen érzékenyek a fiatal, az idős és a vemhes állatok. A belső élősködők jelenléte okozhat: bélgyulladást, tüdőgyulladást, kólikát, hasmenést vagy gyenge  szőrzetet. Több, mint 150 féle parazita képes a lovakat megfertőzni, ennek ellenére az igazi veszélyt jelentő élősködők száma alacsony.

Tovább a teljes cikkhez: Féreghajtás >>

A kólika szó hasi fájdalmat jelent. A szó maga nem specifikus, a kólikának nagyon sok formája lehetséges. Jelentkezhet hirtelen vagy fokozatosan, lehet enyhe vagy súlyos, néha rövid idő alatt lezajlik, néha több napig is eltarthat.

Tovább a teljes cikkhez: Kólika >>

ELÉRHETŐSÉGEK:

Sportlógyógyász Kft.

Országos működési terület
Kecskeméti székhellyel

Dr. Kis János Krisztián
+36 30 90-81-904
janoskisvet@gmail.com
www.sportlogyogyasz.hu

 Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés