keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lóversenyzés   »   Kincsem Park   »   A Kincsem Park hírei


Ki nyeri a Derbyt?

Esélyelemzés egy héttel a verseny előtt

Megkezdődött a visszaszámlálás a galopp szezon csúcseseményére, jövő héten vasárnap ugyanis már a starthoz galoppoznak a legjobb háromévesek, hogy 90. alkalommal is megküzdjenek a Derby kék szalagjáért. A végleges startlistára még az indulóadásig, hétfőig (június 25.) várni kell, ám már most érdemes elkezdeni az elemzést, hangolódni a nagy napra.

Az esélyeseknél elsőként Latin Lover-t kell említenünk, aki a Nemzetiben és az Alagiban is roppant meggyőző volt, egyetlen kérdés vele kapcsolatban, vajon milyen hatással lesz rá a hirtelen jött trénerváltás.  Raphael Santi három héttel a nagy próba előtt hatalmas formával jelentkezett 2200 méteren a Dióspusztai Díjban, az öreg lovakon átszámolva komoly ellenfele a favoritnak. A tavalyi ranglistavezető Lake Louise az Erdődyben nyert, a Trial Stakes-ben második, az Alagiban harmadik, a tendenciát látva elvileg a táv növelése nem neki kedvez, ám én erre nem vennék mérget, mert az Alagi neki sem alakult szerencsésen.

Libanon az év eleje óta topon van, a papa Generous két Derby-ben is győzött, a fiú is képes lehet egy nagy sikerre.  Ezüstnyíl távbírónak tűnik, utoljára nagyon elkéstek vele, jobb tempó, jobb helyezkedés komoly sikert hozhat a számára. Category Five egyre jobb, nagyon megbízható, ha a táv nem fog ki rajta, döntőben lesz. Apacslegény végre megrázta magát, nála is van Derby nyerő papa Motivator, a 2400 méteren jöhet az újabb javulás. Szlovákiából a „,magyar”  Stréber nagyon jól mozgott két nagydíjban is, trénere két éve már meglepte a hazaiakat. A többi még állva maradt telivér az eddig mutatott forma alapján csak komoly javulással juthat szerephez.
Elvileg még lehet nagy esélyes, hiszen lehetőség van utónevezésre, arról viszont egyelőre nincs hivatalos információnk, hogy az utolsó pillanatban érkezik-e nagyágyú például Németországból. Ha igen… na akkor alaposan megváltozhatnak az esélyek.

Derby tipp:
Latin Lover – Raphael Santi – Ezüstnyíl – Lake Louise

90. Magyar Derby (14 millió forint összdíjazás)

Táv: 2400 m 3 éves méneknek és kancáknak (07.01.)

Induló adás: június 25. 12 óra (maximum 20 ló indulhat)

Startszám húzás: június 26. 9 óra (Dunakeszi-Alag)

Jelenleg állva hagyva:

Apacslegény, Ashkan, Category Five, Ezüstnyíl, Favorite Boy, Inaaqhani, Lake Louise, Latin Lover, Libanon, Noble Thought, Raphael Santi, Stréber, Tobea Farmers Boy, Viva La Diva, Walderon, Zolee Walker

Utónevezések: Barack, Blue Imp, Ében

2012.06.22.
Forrás: kincsempark.com

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés