keresés a lovardák között

OTTO 4 évszakos lovaspálya Kecskeméten
 


Egy új, professzionális versenyek megrendezésre alkalmas
5400 m2 alapterületű lovaspálya épül Kecskemét
központjától 4 km-re, a Hírös Lovardában

A 90x60 m–es pálya építésének megkezdése előtt B. Tóth Ferenc tulajdonos a nemzetközi és a hazai piacon kapható lovaspálya építési technológiákat részletesen tanulmányozta. A cél az volt, hogy a létesítmény minden elemében a legmagasabb színvonalat képviselje, ezáltal a lovaspályának is a legprofibbnak kell lennie - mondta el B. Tóth Ferenc, aki építészként saját maga irányítja a folyamatosan bővülő lovas és turisztikai központ kivitelezési munkáit.

B. Tóth Ferenc és kedves felesége az OTTO Sport und Reitplatz Gmbh. tulajdonosával és a PannonExpert Kft. munkatársaival, mint hivatalos magyarországi képviselővel a 2011 decemberében megrendezett OTP Lovas Világkupán a cég standján találkoztak először személyesen. Az előzetes egyeztetést követően a Hírös Lovardában folytatódtak a műszaki tárgyalások, és az építési helyszín megtekintése. Ez az alkalom volt, amikor a végső döntés megszületett és eldőlt, hogy Magyarország legnagyobb OTTO rendszerű lovaspályája megvalósulhat, mely méltán lehet majd a hazai és nemzetközi lovassport egyik kedvenc versenyhelyszíne.

A pálya anyagának kiválasztásakor nem egyszerűen csak egy terméket, hanem egy technológiát keresett a megrendelő. Az OTTO cég a világ minden kontinensén, több mint 5500 lovaspályát épített, a legkülönbözőbb éghajlatokon a sivatagtól az extrém módon esős helyszínekig. Többek között a Kentucky Horse Parkban 2010-ben megrendezett Lovas Világjátékok talaját is Németországból szállították. Az OTTO cég mögött álló szakmai háttér biztosítja azt a garanciát, aminek köszönhetően a pálya pontos megtervezésétől az átadásig folyamatos magas szintű támogatást kapnak a megrendelők, bárhol is épüljön a pálya a világban.

A beépítésre került OTTO perforált gumiszőnyeg hosszú élettartalmú. Egyedülálló módon 20 év gyári garanciát biztosít a termékre az OTTO cég. Fontos megjegyezni, hogy a piacon több olyan termék van, melyre a kereskedők saját felelősségükre adnak ki hosszabb időre szóló garancia jegyeket, ami mögött csak 1-2 éves gyártói garancia van. A pálya hosszú távú működését nem csak a beépített anyagok minősége, hanem a beépítés módja, az alépítmény szerkezete és a folyamatos szakszerű karbantartás biztosítja. A megrendelők általában csak az első saját pálya megépítését követően látják át, hogy mennyi apró, de fontos munkafázisra kell odafigyelni egy profi pálya kivitelezése során.

A kivitelezés előtt érdemes részletes terveket készíteni a pályáról, mely tartalmazza a vízelvezetést, a földmunkatervet, a pályatest felépítését, az öntöző rendszert, a pályaszegély kialakítását, a korlátot, a világítást és minden olyan elemet, ami a teljes körű működéshez majd szükséges lesz. 

A precíz tervezéssel sok utólagos bosszúságtól és többletköltségtől kímélhetik meg magukat a megrendelők. Amennyiben egy beruházás esetében esetleg nem áll rendelkezésre a teljes körű kivitelezési munkák befejezésére elegendő pénz, akkor is a jól átgondolt tervezés alapján gazdaságosan ütemezhető egy professzionális pálya és annak környezetének kialakítása.

A Hírös Lovarda többek között nemzetközi versenyek megrendezését is tervezi. Az OTTO technológiát és pályákat a lovassport nemzetközi élvonalában versenyzők az egész világon ismerik, szívesen vesznek részt olyan versenyeken, ahol OTTO talaj van. Az ugró versenyzők részére különösen kedvező tulajdonságokkal rendelkeznek az OTTO perforált gumiszőnyeggel épült pályák. Különösen nagy lépésbiztonságot ad a pálya azzal, hogy a gumiszőnyeg felületi kialakítása stabilizálja a taposó réteget, valamint nagy rugalmasságot ad a pályának, 40%-kal csillapítva a lovak lábát talajfogáskor érő ütést.

A Hírös Lovarda nem csak a profi versenyzőket szolgálja ki, hanem már három éves kortól kezdve fogadja a jövő reménységeit. A Kecskeméten és környékén élő gyermekek lovas oktatásában és lovaskultúrára való nevelésében B. Tóth Ferenc és felesége a magasan képzett oktató gárda élén aktívan részt vesznek.  A létesítmény a profi lovas oktatás mellett helyet ad a legkülönbözőbb rendezvényeknek. A fedett lovarda, a csárda és a kapcsolódó infrastruktúra a legmagasabb igényeket is kiszolgálja.

Az idei évben új istállóval és az OTTO 4 évszakos pályával bővül a lovas komplexum. A kivitelezési munkák lezárultát követően még az idei verseny szezonban kipróbálhatják a versenyzők a pályát és a lovaglást követően élvezhetik a házigazdák szívélyes vendégszeretetét.

Tasnádi Gábor építészmérnök
PannonExpert Kft. - OTTO Hivatalos Magyarországi Képviselője

OTTO Sport und Reitplatz GmbH

OTTO Sport und Reitplatz GmbH • Am Umspannwerk 6 • D-90518 Altdorf
Telefon: +49 (0) 9187 / 97 11-0 • Fax: +49 (0) 9187 / 44 36
www.ottosport.com  •  E-Mail: info@ottosport.de
Hivatalos Magyarországi Képviselő: PannonExpert Kft.
Kapcsolat: Tasnádi Gábor építészmérnök
www.pannonexpert.hu • Tel: +36 20 924 94 89  info@pannonexpert.hu

 


KapcsoLÓdó cikkek:


OTTO Sport Lovarda Talajrendszer »

OTTO talaj a Lausanne-i díjugrató versenyen »

Több mint 4 500 m2 OTTO négyévszakos pálya épült idén »

2013. év legnagyobb pályaépítése az OTTO cégnél »

Látogasd meg az OTTO standot a Lovas Világkupán »

„OTTO állja a próbát!” »

A Mercedes is az OTTO talajt választotta »

ReiTex lovardatalaj a FreeHorseStyle központban »

Professzionális lovaspályák az Otto Sportnál »

Box és közlekedő burkolatok az Otto Sportnál »

Bérelhető talajok az Otto Sportnál »

Fieracavalli – idén is OTTO Lovardatalajjal »

Akciók és kedvezményes ajánlatok az OTTO Sportnál »

3 új magyarországi OTTO technológiával épült lovaspálya »

Az OTTO cég új találmánya »

Az OTTO perforált gumiszőnyeg specialitásai »

OTTO lovaspálya talajok »

OTTO Hobby lovaspálya »

Új négy évszakos OTTO pálya átadása »

PannonExpert Kft. - Építészet a lovasvilágban »

Istálló, lovardatechnika »Képgaléria: új OTTO 4 évszakos lovaspálya Kecskeméten

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés