keresés a lovardák között


Nagyszabású lovasshow a királynő tiszteletére

A Royal Windsor Horse Show és a gyémántjubileumi ünnepségsorozat részeként vasárnap került sor a II. Erzsébet királynő tiszteletére megrendezett nagyszabású lovas show-ra a Windsor kastély parkjában.
 
A fergeteges program négy napon át tartott a kastély parkjában. A vasárnapi finálén 550 ló és több mint 1000 zenész, táncos, lovas és artista vett részt a világ legkülönbözőbb pontjairól. Erzsébet királynő családja társaságában nézte végig az előadást - ami láthatóan lenyűgözte. A 86 éves királynő szenvedélyes lóbarát - így szinte magától értetődő, hogy a lovak körül forgott a többnapos show. Többek között indiai Marwari lovasok, chilei Huaso-k, az olasz Carbinieri és a orosz Kreml-Lovasiskola  lovasai érkeztek a windsori parkba. A lovak mellett természetesen más, nem-lovas előadók is szerepeltek, mint például Helen Mirren, Susan Boyle és David Garret.

A képek kattintással nagyíthatóak!

Deák Anette Stefanie, Lovasok.hu
Forrás: dailymail.co.uk
2012.05.16.Brit gyémántjubileum

550 ló vonul fel a királynő tiszteletére

A brit királynő trónra lépésének hatvanadik évfordulójára rendezett öt hónapos ünnepségsorozat főszereplői minden kétséget kizáróan a lovak.

II. Erzsébet királynő 1952. február 6-án lépett trónra, koronázására azonban csak 1953. június 2-án került sor. Őfelsége születésnapját minden évben két alkalommal ünnepli. Noha valójában április 21-én született, hivatalosan júniusban, mindig egy szombati napon ünnepli a jeles napot, 2012-ben június 16-án.

A királynő áprilisi születésnapi ünnepségén a Hyde Parknál és a Towernél ágyúlövésekkel köszöntötték a 86 éves uralkodónőt. 72 lóval, 54 testőrrel és 6 ágyúval vonult ki a Királyi Lovas Alakulat (King’s Troop Royal Horse Artillery), melyet Erzsébet édesapja, VI. György alapított 1947-ben.

A képek kattintással nagyíthatók!

A május 10-13-i Gyémántjubileumi Felvonulás lesz az ünnepségsorozat egyik fénypontja. A rendezvény a Windsor kastély parkjában, a Royal Windsor Horse Show keretében zajlik majd.
A világ minden tájáról több mint 550 ló érkezik Windsor-ba, köztük Marwari lovak az indiai Jaipurból, arab telivérek az Omán Szultánságból és amerikai musztángok. A 900 szereplő között Maorik, inuitok, zulu harcosok és kozák lovasok is bemutatják majd tudásuk legjavát.

A képek kattintással nagyíthatók!


A gyémántjubileumra 250 ló érkezik közúton, valamint repülővel Ománból, Olaszországból, Chiléből, az USA-ból, Oroszországból és Franciaországból. Egy ló repülőjegye körülbelül 4000 angol fontba, azaz átszámítva majdnem másfél millió forintba kerül. A lovak Gyémántjubileum ünnepségei után nem térnek vissza azonnal hazájukba, hanem az Olimipához kapcsolódó rendezvényeken is megmutatják majd magukat.

A képek kattintással nagyíthatók!

Június 2-án II. Erzsébet királynő az Epsomi Derby-t fogja ünnepélyesen megnyitni. Nem titok, hogy a királynő már fiatalkora óta rajon a lóversenyzésért. Saját lovának, Carlton House-nak a királyi páholyból fog szurkolni.

Deák Anette Stefanie, Lovasok.hu
Forrás:
www.visitbritain.com, www.dailymail.co.uk
2012.05.03.

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés