keresés a lovardák között

Az OTTO perforált gumiszőnyeg specialitásai
 


Az OTTO perforált gumiszőnyeg specialitásai

Vízmegtartó és vízelvezető képesség

Hirtelen, nagymennyiségű csapadék alkalmával a lovas pályáról és a karámok talajáról történő vízelvezetésért a gumiszőnyegben kialakított perforáció gondoskodik. A gumiszőnyeg úgy van kialakítva, hogy a felület 50%-a vízmegtartó tálcaként biztosítja a taposóréteg megfelelő nedvességtartalmához szükséges vízmennyiséget. A taposóréteg pormentes marad az átlagosnál ritkább öntözés esetén is, mivel a vízmegtartó tálcákban eltárolt nedvesség alulról felszivárog a talajba.  

Csúszásgátlás

A speciális profilozású gumiszőnyeg növeli a taposóréteg stabilitását, a lépésbiztosságot és gátolja a lovak lábának kicsúszását, ezáltal nagyobb sebességet és szűkebb fordulást tesz lehetővé a ló és a lovas nagyobb biztonsága mellett.

Ütéscsillapítás

Az OTTO perforált gumiszőnyegek speciális anyaga magas fokú rugalmasságot kölcsönöz a talajnak, ugyanakkor a gumiszőnyegek alaktartása a teljes élettartam alatt biztosított. A gumiszőnyegek a talajra érkező ló lába által keltett erőknek a 40%-át elnyelik. A nagyméretű ütéscsillapításnak köszönhetően az inak, az ízületek és a szalagok kisebb terhelésnek vannak kitéve, amely hatására a fokozott edzésmunka mellett is csökkenthető a mozgásszervi betegségek veszélye.

TÜV – környezetvédelmi tanúsítvány

Az OTTO perforált gumiszőnyeg újrahasznosított alapanyagból készül, ezzel hozzájárulva a környezet védelméhez és a fenntartható fejlődéshez. A TÜV minőségbiztosítási rendszer keretében, az OTTO cég gyártási technológiája folyamatos ellenőrzés alatt áll. A termék minőségén túl a törvényi előírások betartása, a talaj és felszín alatti vizek technológiához kapcsolódó védelme is betartásra kerül. Ennek köszönhetően az OTTO technológia egyaránt megfelel a Német Szövetségi Talajvédelmi Szabályozás követelményeinek, és a Bajor Vízügyi Állami Hivatal előírásainak.

felső oldali nézet
alsó oldali nézet

Hőtágulás kiegyenlítése

Minden agyag – és különösen a műanyagok – a hőmérsékletváltozás hatására tágulnak és összemennek. Nagy felületek esetében, mint a karámok vagy a lovas pályák talaja, az egységnyi kicsi hőmozgások is nagy alakváltozást okozhatnak. Egy nagy összefüggő felület, jól működő dilatációs rendszer nélkül a hőmozgás hatására felpúposodik és elmozdul. Ezáltal a felszín alatt üregek keletkeznek, a homok beszivárog, és a rendszer a lehűlés alkalmával már nem tudja felvenni az eredeti helyzetét, ezért idővel mindig egyre magasabbra emelkedik. Az Otto perforált gumiszőnyeget ~3 cm nagyságú dilatációs hézaggal kell lefektetni. A gumiszőnyeg anyagának nagy a testsűrűsége (1 m2 –es 4 oldalról dilatált elem súlya ~21 kg), valamint az alsó oldalán speciális struktúra van kialakítva, aminek köszönhetően a hőmozgásoknak és a mechanikai hatásoknak ellenállva csúszásmentesen fekszik az altalajon. A dilatációs hézagok tehát megakadályozzák a taposórétegen keletkező egyenetlen kitüremkedések kialakulását, így a kiegyenlített hőmozgásoknak köszönhetően az Otto perforált gumiszőnyegen át, nem fog a homok átszivárogni, amely azután a gumilemezeket egyenetlenül megemelheti.

Elválasztó funkció

Az OTTO gumiszőnyeg biztosítja az elválasztást a taposóréteg és az alépítmény között, amelynek két funkciója van. Egyrészt a gumilemez profilja úgy van kialakítva, hogy semmilyen az alépítményben levő kő ne tudjon a felső taposórétegbe kerülni. Másrészt megakadályozza, hogy a homok a taposórétegből a gumiszőnyeg alá szivárogjon, melynek hatására az megemelkedik. Az Otto gumiszőnyegek a speciális profilkialakításnak köszönhetően egy tiszta és tartós elválasztást jelentenek az alépítmény és a taposóréteg között.

Tartósság és garancia

Mostanáig az Otto perforált gumiszőnyegeket világszerte, már több ezer lovaspályánál alkalmazták, ahol a jól működő, komplex funkcionalitását és a hosszú élettartamát is bizonyította. Az Otto gumiszőnyegek működésére 20 év garanciát adunk. 

OTTO Sport und Reitplatz GmbH

OTTO Sport und Reitplatz GmbH • Am Umspannwerk 6 • D-90518 Altdorf
Telefon: +49 (0) 9187 / 97 11-0 • Fax: +49 (0) 9187 / 44 36
www.ottosport.com  •  E-Mail: info@ottosport.de
Hivatalos Magyarországi Képviselő: PannonExpert Kft.
Kapcsolat: Tasnádi Gábor építészmérnök
www.pannonexpert.hu • Tel: +36 20 924 94 89  info@pannonexpert.hu

 


KapcsoLÓdó cikkek:


OTTO Sport Lovarda Talajrendszer »

OTTO talaj a Lausanne-i díjugrató versenyen »

Több mint 4 500 m2 OTTO négyévszakos pálya épült idén »

2013. év legnagyobb pályaépítése az OTTO cégnél »

Látogasd meg az OTTO standot a Lovas Világkupán »

„OTTO állja a próbát!” »

A Mercedes is az OTTO talajt választotta »

ReiTex lovardatalaj a FreeHorseStyle központban »

Professzionális lovaspályák az Otto Sportnál »

Box és közlekedő burkolatok az Otto Sportnál »

Bérelhető talajok az Otto Sportnál »

Fieracavalli – idén is OTTO Lovardatalajjal »

Akciók és kedvezményes ajánlatok az OTTO Sportnál »

3 új magyarországi OTTO technológiával épült lovaspálya »

Az OTTO cég új találmánya »

OTTO 4 évszakos lovaspálya Kecskeméten »

OTTO lovaspálya talajok »

OTTO Hobby lovaspálya »

Új négy évszakos OTTO pálya átadása »

PannonExpert Kft. - Építészet a lovasvilágban »

Istálló, lovardatechnika »


Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés