keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek


Marton Zsófi, 
a gyógynövények és illóolajok titkainak tudója

Új szakembert üdvözölhetünk a  Lovasok.hu csapatában. Marton Zsófia lóherbalista és lófitoterapeuta, a nagy sikerű Lóherba- Gyógynövények lovaknak és a Ló-aromaterápia- Illóolajok lovaknak c. könyvek szerzője várja olvasóink kérdéseit.

Marton Zsófi: a gyógynövények és illóolajok titkainak tudója Gyógynövényekkel embereket és állatokat gyógyítani nem újdonság, hiszen évezredeken át használták a növények gyógyító erejét a emberek. A modern gyógyászati módszerek kifejlődésével ezt a józan paraszti ésszel is felfogható tudást megbonyolítottuk, például a hatóanyagok definiálásával, a pontos hatásmechanizmusok feltárásával, de ettől a lényeg még nem változott. 

Zsófi saját lova miatt kezdte behatóbban tanulmányozni a gyógynövények és illóolajok titkait: „Lovam előrehaladott tüdőtágulatban szenvedett, hetek, talán hónapok voltak hátra szegénynek. Álló helyben fulladt, étvágytalan volt. Egyszerűen nem akartam elhinni, hogy ennyi a történet: elpusztul, én meg csak tehetetlenül nézem. Akkor próbáltam ki herbákat, és ugyan két hétig kételyek közt voltam, de végül hihetetlen gyógyulás szemtanúja lettem. Akkor határoztam el, hogy ezt másoknak is tudniuk kell.

Kezdetként az agráregyetemen védett diplomám témája lett a „Gyógynövények felhasználása a lovak takarmányozásában”. Aztán újságcikkeket írtam lovas újságokba, de még akkor is sokszor hallottam „befulladt”, vágóra küldött kehes lovakról. Szerettem volna, ha még többen megtudják, mennyire hatékonyak tudnak lenni a gyógynövények egyes gyógyíthatatlannak címkézett lóbetegségeknél. Így döntöttem a Lóherba könyv megírása mellett, évek óta válaszolok a hozzám érkező kérdésekre és ajánlok recepteket a kérdezőknek. Szerencsére rengeteg pozitív visszajelzés érkezik hozzám, ami tartja bennem a lelket, hogy továbbra is segítsek másokon és lovaikon.”

Tovább a Kérdések-Válaszok rovathoz >>>

 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés