keresés a lovardák között


Női Amatőrlovas Európa-bajnokság
a Kincsem Parkban 2011. augusztus 27-28.

│ Kincsem ParkFutamok egész évben │ Top 7 lóverseny fesztivál │ Hírek
 Női amatőrlovas EB Fegat kupa │  St. Leger FesztiválÜgetőszilveszter
 │
Multifunkcionális rendezvényhelyszín │ Együttműködési ajánlatunk cégek részére │


Városbíró újabb történelmi győzelme

A kilencéves Városbíró ötödik alkalommal nyertre meg a szezon legnagyobb sprintversenyét az 1200 méteres Kozma Ferenc Emlékversenyt, ami példa nélküli a hazai galoppsport történetében. Siklósi Tamás öreg klasszisát Stanislav Georgiev lovagolta és Kovács Sándor készítette a futamra. A 2800 méteres Nyári Nagy Gátverseny Tanger sikerét hozta, nyergében a Velká Pardubická nyerő Jaroslav Brecka-val. A Női Amatőrlovas Európa Bajnokságot az osztrák Manuela Slamanig nyerte, miután Pesten és Pozsonyban győzött egy-egy futamban. Vasárnap az ügetőn a napi főfutamban az 1900 méteres Anikó Star Díjban a favorit Youp Lucswolle könnyen verte a jó erőkből álló mezőnyt Hajnal Tiborral a sulky-jában.

Szerző: Pécsi István


A szombati galopp 14.30-kor, a vasárnapi ügető 15 órakor kezdődik!

Társrendezőként hatodik alkalommal ad otthont a budapesti Kincsem Park a Női Amatőrlovas Európa-bajnokságnak. A Budapest - Pozsony közös rendezésű kontinensversenyen tizenkét ország amatőrlovas hölgyei két nap alatt, négy futamban állnak starthoz. A lovasok a lovakat minden esetben sorsolják, így nagyon nyílt és izgalmas vetélkedésre van kilátás az idei évben is.

A várhatóan kánikulai meleg miatt a hazai lóverseny szervező a Nemzeti Lóverseny Kft. a hétvégén (augusztus 27.- 28.) mindkét versenynapot a tervezettnél később kezdi a Kincsem Parkban. Szombaton a galopp futamok 14.30-kor kezdődnek, a fő attrakció a Női Amatőrlovasok Európa Bajnoksága valamint a szezon legnagyobb sprintversenye a Kozma Ferenc Emlékverseny.

Az 1200 méteres futamban a nyolcéves Városbíró történelmi ötödik győzelmére készül. A hölgyek kontinens viadalán a magyar színeket Ján Alexandra képviseli, akinek kilenc ellenfele lesz a két pesti és a két pozsonyi fordulóban. A 2800 méteres Nyári Nagy Gátverseny is különleges izgalmakat ígér a galoppon.

Vasárnap az ügető versenyek 15 órakor kezdődnek, itt a profik mellett ezúttal a versenyközegek is sulky-ba ülnek, akik egész évben a verseny szervezésben és rendezésben dolgoznak.

A tavalyi esztendőben a cseh Lenka Duskova és a francia Julie Henderson azonos pontszámmal lett Európa-bajnok, míg a magyar színeket képviselő Tímár Zsuzsa az előkelő hatodik helyen végzett. Az idei évben a magyar sikerek reményében Ján Alexandra fog nyeregbe ülni. 

Tervezett program, női amatőrlovas EB:

  • Augusztus 26. péntek - sorsolás
  • Augusztus 27. szombat – 14:30 óra EB I. Futam, II. Futam - Kincsem Park
  • Augusztus 28. vasárnap – 14:00 óra EB III. Futam, IV. Futam - Pozsony
Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés