keresés a lovardák között

Szent György napi lovas ünnep Tatán, 2014. április 25-27.
Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Tatai Lovasünnep a tatai Öreg-tónál április 25-27. között. A rendezvény ingyenes!

  • Helyszín: Tata, Öreg-tó
  • Időpont: 2014. április 25-27.

A rendezvény vezérfonala ló és ember kapcsolata, ezen belül a fiatalok természet- és lószeretetre való nevelése. Annak megmutatása, hogy a régi korok értékei nem avítt, múzeumi vitrinbe való emlékek csupán, hanem ma is velünk élő, világunkat behálózó és megalapozó kincsek, amelyek megismerése tovább gazdagíthat minket.

Be szeretnénk mutatni a lovak szerepét az ember életében, a lovak és a lovas kultúra hatásait a gazdaságra, a gyógyításra, a művészetre, a településekre, és nem utolsó sorban az egész társadalomra. A fesztivál minden generációnak érdekes és értékes programot kínál, így a három napos rendezvényen a kisgyermekes családoktól a fiatal, baráti társaságokon át az idősebbek korosztályig mindenki talál kedvére való látnivalót a nap minden szakában.

A 2013-as esztendőben óriási érdeklődést kísérte a rodeó show-t, amelyből az idén is kettőt (szombaton és vasárnap) rendeznek meg a lovarda mögötti pályán a Magyar Rodeo Egyesület a Tyuxi Rodeo jóvoltából.

A hagyományőrzés jegyében számos bemutató, kézműves "sziget" is várja az érdeklődőket és idén is megrendezik a ló-, és lovasáldást, a Kossuth térről lovas felvonulás indul a tópartra. Szeretnénk, hogy rendezvényünk minél több emberhez elérjen és szeretnénk egy olyan minőségi programot nyújtani a családoknak, amit mindenki megengedhet magának!

Az Esterházy kastély előtt olyan fellépők szórakoztatják majd a vendégeket, mint Lóránt Barnabás „Trabarna”, Kökény Attila, Nótár Mary, vagy épp a Magna Cum Laude. Helyi és környékbeli zenekarok is fellépnek a lovas ünnepen, amelyen nemzetközi vendégek is tiszteletüket teszik Kazahsztánból és Mongóliából, hogy jobban megismerhessük a magyarság ázsiai gyökereinket, múltját.

Ismeretterjesztő, hagyományőrző és egyéb programok a Szent György napi lovasünnepen:

  • Honvédelem, hódítás: könnyű- és nehéz lovasság, lovasíjász, huszár
  • Művészet: kézműves termékek  képek, szobrok, fényképek
  • Sport: lovas torna, futóverseny
  • Kikapcsolódás: történelmi korokat felidéző lovasbemutatók, díszőrség, gyermeksétányon lovas játékok, koncertek
  • Bábolnai harsonások (lovasok felvezetése)
  • Hit: ló- és lovas áldás

Április 25-én, pénteken már kora délután érdemes lesz kilátogatni a tópartra, ahol este koncertek is lesznek. A háromnapos rendezvényen fellép még az Avion, a Relics, a JET-LAG, az Üstökös Rock Blues Band és Kökény Attila is többek között.

Kapcsolat: www.facebook.com/tatailovasunnep

Megközelíthetőség:

2014.04.09.
Forrás: tatailovas.hu
Szent György napi lovas ünnep Tatán

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés