keresés a lovardák között


Lovak kezelése mágnesterápiávalLovak alternatív gyógymódjai

Fájdalmak és más panaszok kíméletes és hatékony csökkentése a természet pulzáló mágneses erejével!

A természetes gyógymódok igen régi időkre vezethetők vissza. Az utóbbi években nálunk is felvirágzóban van a fizioterápiás kezelések alkalmazása az állatgyógyászatban. A fizioterápia által alkalmazott kezelési lehetőségek egyike a pulzáló elektromágnes-terápia.

A terápia lényege, hogy pulzáló mágneses mezőket használnak a test különböző élettani folyamatainak aktiválása céljából. A mágneses impulzusok erőssége (legmagasabb érzékenységi fokozat mellett is) elmarad a Föld mágneses erejétől.

A mágnes terápia nem invazív, emellett teljesen fájdalommentes, ezért az orvosok mellett a lótulajdonosok, és más, a lovakkal foglalkozó emberek is nyugodtan alkalmazhatjákA hatás szorosan összefügg a felhasznált pulzálás formájától és a frekvenciájától. Célzott mágneses impulzusok rezonancia folyamatokat indítanak el, amelyek akadálytalanul áramlanak szét a testben és aktiválják a legfontosabb élettani folyamatokat.

A mágneses terápia természetesen nem jelent mindenre gyógyírt, de csak kevés olyan betegség van, amelynél ne lehetne sikeresen alkalmazni alapvető vagy kiegészítő kezelési módszerként.

Ez a széles alkalmazási skála azzal magyarázható, hogy a mágneses mező mindenekelőtt az anyagcserén, valamint az ideg- és immunrendszeren keresztül hat, tehát testünk azon funkcióin keresztül, amelyeket a legtöbb betegség legyengít, és amelyek helyreállítása döntő mértékben befolyásolja a gyógyulás folyamatát.

A jól bevált hagyományos és az alternatív orvostudomány kezelési módszereit a pulzáló mágnes terápiával kiegészítve a legjobb hatás érhető el.

A korrekt kezelés érdekében elengedhetetlen az állatorvos által meghatározott pontos diagnózis.
Mivel a mágnes terápia nem invazív, emellett teljesen fájdalommentes, ezért az orvosok mellett a lótulajdonosok, és más, a lovakkal foglalkozó emberek is nyugodtan alkalmazhatják. Magyarországon is egyre több állatorvos és magánszemély alkalmazza önálló, vagy kiegészítő kezelésként nagyon szép sikerekkel.
 
A mágnes terápiás rendszer alkalmazási területei:

 • egészségvédelem
 • életerő és feszültségoldás
 • optimális teljesítmény elérése a sportban
 • munka, sport vagy betegségek utáni regeneráció
 • mozgásszervi rehabilitáció
 • heveny vagy idült betegséget követően a
  gyógyulási folyamatok elősegítése
 • kiegészítő terápia, mint például fájdalom kezelése,
  gyulladás csökkentése

Külföldön az alternatív kezelés hosszú évek óta elfogadott és jól bevált terápia, tapasztalatok szerint már Magyarországon is egyre több állatorvos és magánszemély alkalmazza önálló, vagy kiegészítő kezelésként nagyon szép sikerekkel.

Számos referencia számol be reménytelennek mondott esetek gyógyulásáról. Szépen bizonyított a készülék pl: mozgásszervi rehabilitációkban, térdszalag szakadás-meniscus sérülésből is épült fel sportló, akire orvosi vélemény szerint elaltatás várt, de bajnoki címhez is juttatott lovat-lovast egyaránt, akinek hajlítóin problémák miatt kétséges volt a versenyen való indulása.

A mágnes-terápiát nem csupán betegségek kezelésére alkalmazzák, hanem a sportban teljesítmény fokozására, illetve az edzések, versenyek utáni levezetésre.

A kezelésekről bővebben Vajky Andrea honlapján olvashatnak.

Vajky Andrea

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés