keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek


Gigaberuházás Kecskeméten
Történelmi élménypark épül a híres városban

Az idén elkezdődhet Kecskemét határában az ország egyik legnagyobb turisztikai beruházása, amelynek első szakasza a tervek szerint 83 millió euróba ­ mintegy 24 milliárd forintba ­ kerülhet. A minta a világhírű francia Puy du Fou lesz, amelynek látványos programjai évente 1.4 millió látogatót vonzanak.

A 20 hektáros parkban a magyar történelem legérdekesebb korszakait fogják bemutatni, korhű díszletek között. A tervek szerint például megelevenedik a Nándorfehérvári csata. Bemutatják az államalapítást, Nagy Lajos király korát, valamint a Rákóczi-szabadságharcot, vagy az 1848-49-es forradalom- és szabadságharcot. Egy-egy felépített történelmi helyszínt több ezer férőhelyes nézőtérről tekinthetnek meg a látogatók. A négy kültéri történelmi helyszín mellett lesz egy 1300 férőhelyes fedett színház is. Az előadásokat meghatározott műsorrendben látogathatják a nézők, így egy nap alatt minden történet végignézhető pihenővel és étkezéssel együtt.
 
Zombor Gábor Kecskemét polgármestere a gigaberuházást bejelentő sajtótájékoztatón elmondta, hogy a beruházás mintegy 83 millió euróból valósul meg, tehát mintegy 24 milliárd forintból. A cél, az hogy a város és a megye összefogva kihasználják az idegenforgalom által kínált lehetőséget, Bács-Kiskun megyébe vonzza a hazai és külföldi turistákat.
A beruházást 2011-ben kezdik el, a parkot 2013 nyarán szeretnék megnyitni. 2014-15-ben pedig további két szabadtéri helyszínnel fog bővülni a park. A történelmi tematikus emlékparkot a magyar-francia közös gazdasági társaság fogja magyar befektetők bevonásával felépíteni, valamit üzemeltetni.
Philippe de Villiers a Puy du Fou megálmodója és az üzleti modell megalkotója ma a Vendeé megyei közgyűlés elnöke elmondta, hogy a magyar történelem legalább olyan színes, mint a francia történelem és ő azt látja, hogy a magyarok büszkén őrzik az örökségüket.

Ha felépül a történelmi park, az a lovassportnak is jó reklámja lehet, hiszen a történelmi események felelevenítésekor a magyar ember leghűségesebb barátja, a ló is fontos szereplő lesz.

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés