keresés a lovardák között


 

DALLOS GYULA
Mesteredző,
a Lovassport Örökös Magyar Bajnoka

Prof. Dr. Dr. h.c. SÓTONYI PÉTER
Állatorvos, anatómus,
a Magyar Lovas Szövetség Alelnöke

A ló szájának anatómiája és
a szájtevékenység fontossága a lovaglásnál

SZAKMAI ELŐADÁS, amely kapcsolódik a „Múzeumok éjszakája”
programokhoz.

2011. június 24. (péntek) 14.00-tól 17.00 óráig

a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kar Aulájában
(1078 Budapest, István u. 2.)

A két kitűnő előadó a lovaglás oktatásának fontos kérdéseit, valamint a ló szájának anatómiáját elemzi, abból a célból, hogy segítséget nyújtsanak a lovasok, edzők, bírók és a lovassportban érdekelt szakemberek valamint az érdeklődők számára. Az előadás célja: a klasszikus lovaglási irányelvek mélyebb megismertetése, és az egységes gondolkodásmód elősegítése a lovassportban. Az előadás után lehetőség nyílik kérdések feltevésére, és kötetlen baráti beszélgetésre.

A részvétel ingyenes, létszámkorlátozás nélkül, de
regisztrációhoz kötött.

Kérjük töltse ki az alábbi honlapon a jelentkezési lapot:
jelentkezzen e-mailen: xenophon@vnet.hu
Információ: 06/309-614-876 (Dallos Beáta)

>> A meghívó innen letölthető <<

 


 

 

 

Előadók

Dallos Gyula

Testnevelési Egyetemet végzett szakedző, mesteredző, a mai napig aktív versenyző. Szombathelyen született 1950-ben, 1963-69-ig díjugratásban, 1969-72-ig militaryban, 1972-től díjlovaglásban versenyez. Jelentősebb eredményei: 1991 EB egyéni 7. hely, 1993-ban EB egyéni bronzérem, 1994-ben VB egyéni 7. hely. 1991-től 11 alkalommal első helyezés Világ Kupa fordulón, 6 alkalommal részvétel a Világ Kupa döntőjén.

1979-2003 között folyamatosan 25 alkalommal Magyar Díjlovagló Bajnok. Több száz Nemzetközi Nagy Díj győztese és helyezettje. Oktat a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán, a Szent István Egyetemen és a Bécsi Sportakadémián, több szakmai DVD és szakkönyv szerzője. Számos szakmai kitüntetés, többek között a Széchenyi emlékérem, a Magyar Sportért Díj és a Fair Play Díj birtokosa. Jelenleg Dunakeszin él és dolgozik családjával, tanítványai eredményesen versenyeznek a díjlovaglás élmezőnyében.

Prof. Dr. Dr. h.c. Sótonyi Péter

A SZIE Állatorvos-Tudományi Kar Anatómiai és Szövettani Tanszékének vezetője, a Semmelweis Egyetem tiszteletbeli doktora. Az egyetemi képzésben eltöltött 30 év tapasztalata alapján nemzetközileg is elismert oktató programok, CD-k és videók készítésével új alapokra helyezte az állatorvosi anatómia oktatását. Több hazai és nemzetközi tudományos és társadalmi szervezet elnöke, alelnöke, illetve vezetőségi tagja, többek között az Állatorvos-Anatómusok Világszszövetségének Alelnöke.

Az állatanatómia tárgykörben számos tantárgy oktatója, a lóanatómia előadója a Szent István Egyetem Lovastanár- és szervező szakán, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának Szakedzői- és Lovaskultúra oktató szakán, valamint a Pannon Lovasakadémia képzésében egyaránt. A Yale Egyetem vendégprofesszora, az Év Állatorvosa és számos szakmai kitüntetés birtokosa, melyek közül talán a legbüszkébb a Szent István Egyetem hallgatói által 44 alkalommal (!) neki ítélt "Legjobb oktató" díjára.

 


 

Korábbi Dallos-Sótonyi előadások >>

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés