keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas képek


Balatoni Anikó

  Azt hiszem, a lovas fotósok többségétől eltérően én teljesen kívülállóként kerültem a lovas sportok vonzáskörébe. 2003-ban elmentem egy lovasnapra, ahol szinte minden szakág képviseltette magát egy-egy bemutatóval, illetve versennyel. Fogathajtásban a regionális szintű versenyzők mellett Nyúl Zoltán is pályára lépett, és megdöbbenve néztem, hogy mennyivel gyorsabban hajt verőhiba nélkül az akadályok között, mint a többiek. „De jó lenne egyszer egy olyan versenyt megnézni, ahol mindenki így hajt …”, gondoltam, de ezzel a dolog annyiban is maradt. Aztán 2004-ben vettem egy teleobjektívet, és a „milyen sportrendezvényen próbáljam ki először?” kérdésnél kapóra jött, hogy a szülővárosomhoz közeli egyik községben éppen akkor volt fogathajtó verseny. Ott pedig életbe is lépett a „meglátni és megszeretni” effektus (ami így utólag visszagondolva nem is csoda, hiszen a verseny épp a Magyar Derby volt). Lenyűgöző volt látni azt a fantasztikus összhangot, ahogyan a hajtó észrevétlen útmutatásait, vagy éppen bíztató szavait követve „kés a vajban” módra forogtak a lovak a labirintus-szerű akadályok között. Az pedig, hogy még ugyanazon a nyáron, Kecskeméten volt szerencsém látni a Négyesfogathajtó VB-t, végleg megadta a kegyelemdöfést.

  Azóta rendszeresen töltöm a hétvégéim egy részét fogathajtó vagy díjugrató pálya szélén (esetleg lovastusa tereppályán árkok bokrok
között) ácsorogva. Sőt, nagy örömömre szolgál, hogy a Lovas Élet, valamint a Pegazus magazin hasábjain egy-két hosszabb tudósításom is megjelenhetett (Lovas Élet: 2005-ös windsori lovasnapok; Pegazus:
2005-ös salzburgi Kettesfogathajtó VB, 2006-os göteborgi Fedeles Négyesfogathajtó Világkupa Döntő).

  2008 tavaszán egy saját honlapot is készítettem, ami a www.trapphoppfoto.com címen érhető el. Az azóta készített képeim így most már mindenki számára hozzáférhetők lehetnek. Ha szívesen töltesz pár percet lovas versenyeken készült fotók nézegetésével, esetleg érdekelt is vagy a versenyzésben, látogass el honlapomra, hátha én is jártam olyan versenyen, ami téged is érdekel. Remélem, tetszeni fognak a képek és többször is visszatérsz majd.  :-)

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés