keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek


Mesterek Tornája Kaposváron

Péntektől vasárnapig a Kaposvári Tavaszi Fesztivál keretein belül a helyi Lovas Akadémián rendezik meg a Mesterek Tornája nemzetközi díjugrató és díjlovagló viadalt. A háromnapos, sorrendben immár 21. eseményen az érdeklődők 14 versenyszámot tekinthetnek meg, az összdíjazás pedig 4,5 millió forint lesz. 

"Az előzetes nevezések alapján borítékolható a magas színvonal - mondta a szerdai sajtótájékoztatón a szervezőbizottság társelnöke, Hafner József. - Az idei tornára 100 lovas és 120 ló nevezett, így nem véletlen, hogy reggeltől estig, szinte megállás nélkül tart majd a verseny. A románoknak köszönhetően újra nemzetközivé bővült a mezőny."

Elhangzott, hogy a Turi József emlékére kiírt Nagydíj mezőnye az idén is erős lesz, mindenki eljön, aki számít. A döntőben már 140 centis akadályok várnak az indulókra.

Emellett újra lesz autós-lovas kombinált versenyszám, ahol az indulók előbb lovukkal, majd egy Ford típusú autóval mennek végig a kijelölt pályán. Nem marad el a jokerugratás sem, ahol az indulók döntik el, megkockáztatják-e az utolsó akadály átugrását. Az idei Mesterek Tornája újdonsága, hogy ezúttal a lovastusázók is bemutathatják tudásukat, vasárnap délelőtt rendeznek a military szakág képviselői számára egy erőpróbát.

A belépés ezúttal is ingyenes.

A program (napi kezdés 8 órakor):

péntek:

1. versenyszám: Kiskör minősítő I.
2. versenyszám: Fiatal lovak versenye - 6/7 évesek
3. versenyszám: Fiatal lovasok versenye ifjúsági/junior
4. versenyszám: Nagydíj minősítő I.

szombat:

5. versenyszám: Fiatal lovak versenye 6/7 évesek
6.versenyszám: Fiatal lovasok versenye ifjúsági/junior
7. versenyszám: Kiskör minősítő II.
8. versenyszám: Joker ugratás
9. versenyszám: Nagydíj minősítő II.

vasárnap:

10. versenyszám: Fiatal lovak versenye 6/7 évesek
11. versenyszám: Fiatal lovasok versenye ifjúsági/junior
12. versenyszám: Kiskör döntő
13. versenyszám: "Lovagolj és vezess"
14. versenyszám: Mesterek Tornája Nagydíj

Forrás: MTI

Forrás: Hírextra 2008.04.02.

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés