keresés a lovardák között


Top 7 lóverseny fesztivál a Kincsem Parkban

│ Kincsem ParkFutamok egész évben │ Top 7 lóverseny fesztivál │ Hírek
 Női amatőrlovas EB Fegat kupa │  St. Leger FesztiválÜgetőszilveszter
 │
Multifunkcionális rendezvényhelyszín │ Együttműködési ajánlatunk cégek részére │


TOP 7 Lóverseny Fesztivál

A TOP7 Lóverseny Fesztivál plakátja letöltehető >>

Május 7-8.

Nemzeti Díj Fesztivál
szombat ügető: Májusi Nagydíj, Ferge László Emlékverseny
vasárnap galopp: Hazafi Díj, Nemzeti Díj

Június 4-5.

Júniusi Lóverseny Fesztivál
szombat galopp: Millenniumi Díj, Alagi Díj, Erzsébet Királyné Díja
vasárnap ügető: 54. Négyévesek Nagydíja, Lovasélet Sprinter Kupa

Július 2-3.

Derby Meeting
szombat ügető: Derby Kísérleti Verseny, Ötévesek Nagydíja, Szalay János Emlékverseny
vasárnap galopp:
89. Magyar Derby

Augusztus 6-7.

Ügetőderby Meeting
szombat galopp: Magyar Kanca Díj, Nemzetközi ugróverseny
vasárnap ügető:
97. Magyar Ügetőderby, Pannónia Díj

Szeptember 3-4.

Nemzetközi Lóverseny Hétvége
szombat ügető: 97. Hungária Díj, Marschall József Emlékverseny, F.E.G.A.T. Kupa
vasárnap galopp: Kincsem Díj, Imperiál Díj, Magyar Háromévesek Nagydíja

Október 1-2.

St. Leger Fesztivál
szombat ügető: Kétévesek Nagydíja, Őszi Kanca Díj
vasárnap galopp: Magyar St. Leger, Szent László-díj

December 31.

Ügetőszilveszter 2011

97. Magyar Ügető Derby 2011. augusztus 7-én

Az 1900 méteres 8 millió forinttal díjazott hároméveseknek kiírt verseny 97. alkalommal kerül megrendezésre a Kincsem Parkban. A galopphoz hasonlóan az ügető legjelentősebb klasszikus futamát az Ügetőderbyt is élőben közvetíti augusztus 7-én, vasárnap a Sport m televízió. A versenynapra a belépés díjtalan!

Tovább a 97. Magyar Ügetőderby oldalára >>


89. Magyar Derby júlis 3-án

Fogadjunk, hogy 2011. július 3-án érdemes lesz velünk szurkolni!

Ne hagyja ki idén sem a fergeteges hangulatú 89. Magyar Derby-t, ahol 14:00-19:00 óra között lovas programok, galoppversenyek, fogadási lehetőség, élőzenekar, kenyérlángos, kürtőskalács, grillételek és Panyolai pálinka várja majd Önt a szabadtéren. Kisállatsimogató és pónilovaglás várja a kicsiket és nagyobbakat egész délután! 19:00 órától Mága Zoltán és az Angyalok koncertjét is meghallgathatja!

Tovább a 89. Magyar Derby oldalára >>


Korábbi programok 2011-ben a Kincsem Parkban:

Júniusi Lóverseny Fesztivál a Kincsem Parkban
2011. június 4-5.

Klasszis lovak, klasszis lovasok és hajtók jellemzik a kétnapos Júniusi Lóverseny Fesztivált a Kincsem Parkban a hétvégén. Szombaton a telivérek lépnek pályára, többek között a 2000 méteres Erzsébet Királyné Díjban, ahol ismét találkozik a Hazafi Díj első két helyezettje Exlibris (Lukas Kasal) valamint Una Loulla (Bakos Gábor), utóbbi most sokkal jobban áll súlyban. Mellettük a Nemzetiben a mének ellen is jól futó Poker Face (Varga Zoltán) tűnik esélyesnek.

Millennium Díj

A nemzetközi galopp versenynapon az 1800 méteres Millenniumi Díjban összejön a tavalyi Derby visszavágója a nyerő Shamal Sally (Zdenko Smida) és a második Tutanhamon (Stanislav Georgiev) egyaránt ott lesz a mezőnyben, de nagyon erős ellenfelük a Batthyány-ban győztes Quissisana (Gary Hind).

Egy kis történelem:
1896-ban futották először az államnak köszönhetően 100.000 koronával díjazott Király Díjat, a mai Millenniumi Díjat. Batthyány Elemér a Magyar Lovaregylet akkori elnöke arra alapozva hívta életre a versenyt, hogy ellensúlyozza a Monarchia Derby-jének nevezett Preis des Jockey Club jelentőségét. A bécsi 114.000 koronás díjazású verseny után az új pesti évjárat összehasonlító nagydíj lett a legértékesebb futam a két ország versenypályáján.

A Millenniumi Díj korábbi nyertesei és még több történelmi adat >>

Alagi Díj

A háromévesek már csak egy lépésre vannak a július eleji Derby-től, a mének a 2000 méteres Alagi Díjjal, a kancák a hasonló távú Erzsébet Királyné Díjával készülnek az év versenyére. A hároméves mének tehát a 2000 méteres Alagi Díjban találkoznak, ezúttal egyetlen kanca, a szlovák vendég Tormenta (Zdenko Smida) veszi fel velük a versenyt, papíron nem túl sok eséllyel. Itt Lenz (Gary Hind), Armagedon Fire (Stanislav Georgiev) és Mediplomat (Kerekes Károly) a favoritok.

Egy kis történelem:
Az Alagi Díj a hároméves mének utolsó nagy erőpróbája a kékszalag, vagyis a Derby előtt. Ebben a versenyben a távbírás már döntő tényező és ez alapján lehet rangsort állítani az elkövetkező legnagyobb verseny esélyeinek megítélésénél.

Az első Alagi Díjat 1893-ban futották. Időpontja és a 2000 méteres távja jelentős lépcsőfoknak számít a derbyjelöltek előkészítésében. Sok jó ló győzött ebben a versenyben - sokszor rávilágítva a kékszalag várható győztesre, de sok esetben korrigált formát az itt még megvert későbbi, staminásabb telivér.

Az Alagi Díj korábbi nyertesei és még több történelmi adat >>


54. Négyévesek Nagydíja

Vasárnap az ügetőn az ünnepi naphoz méltó a program! Az 54. Négyévesek Nagydíjában nyolc ló fut, Naná (Fazekas Imre), Night Lady (Tóth László), Nelson (Turbucz Sándor) valamint No Not Me (Vjelko Mazsity) egyaránt nyerhet papíron. Mindkét versenynap 14 órakor kezdődnek a futamok, a gyerekeket állatsimogató és pónilovaglás várja, a belépés díjtalan.

Egy kis történelem:
1944-ig a négyévesek küzdöttek a kékszalagért, de a háború miatt kialakult kényszerhelyzet miatt 1946-óta még a hároméves évjárat méri össze erejét a Derby győzelem megszerzésének dicsőségéért. 2004-óta már heréltek is helyet kaptak a klasszikus tenyészversenyben. Az eddig megrendezésre került 53 versenynek 54 győztese van, mivel egyszer, 1986-ban holtversenyben ért célba az első helyen Időmérő (4 sm Ozark Hanover-Diller Dear - Döme László II.) és Ihar (4 pm Anubisz-Csiriz - Kovács Jenő)

A verseny 1958-as alapításakor 3200 méter volt a lovak számára kiírt táv, és 1990-ig meg is maradt, majd 2600 méterre csökkent. Az új pálya adottságaihoz igazodva, 2004- óta 2500 méterre futnak a négyéves évjárat mindenkori legjobbjai.

A Négyévesek Nagydíjának korábbi nyertesei és még több történelmi adat >>

Lovasélet Sprinter Kupa

Az 1800 méteres Lovasélet Sprinter Kupában öt külföldi és hét hazai ügető áll starthoz, a szlovén Top Ten (Milan Zan), a szerb  Selldahir S.G. ( Vlada Bjelogric), a cseh Starfighter LM (Jaromir Kotasek), a magyarok közül pedig Simb Illusion (Kolozsi László) számít esélyesnek. A régió leggyorsabb lovai tehát nem csak egymással, de a stopper órával is versenyeznek, hiszen vélhetően a szezon egyik legjobb lefutási idejének tapsolhatunk az extra klasszisok másfél körös száguldása után.

Egy kis történelem:
A verseny 1974-es alapítása óta gyakran változott a szponzor cég neve, így az alapításkori Arany Mokka Díjat csupán 1979-ig futották. 1980-ban a Magyar Édesipar Kupa Díjáért, majd 1981 és 1989 között már a Budapesti Édesipar Kupa serlegeiért versenyeztek a lovak. 1990 és 1992 között Zamat-Jacobs Kupa, majd 1993 és 1999 között a Stollwerck Budapest Kupaként került kiírásra a versenynaptárba. 2000-től azonban már a Lovasélet Sprinter Kupa díjaiért versenyeznek a mindenkori legjobb sprinter ügetők.

A Lovasélet Sprinter Kupa korábbi nyertesei és még több történelmi adat >>


Mindkét versenynap 14 órakor kezdődik
, a gyerekeket a megszokott állatsimogató és pónilovaglás várja, mindez ráadásul díjtalanul, mert az eseményekre a belépés ingyenes!


Nemzeti Díj fesztivál a Kincsem Parkban 2011. május 7-8.

Indul a kiemelt hétvégék sorozata. Október elejéig minden hónap első hétvégéje különleges sportcsemegét ígér a lóverseny rajongóknak, a galopp és az ügető szakágban egyaránt.

2011. május 7-8-án szombaton és vasárnap a TOP 7 lóverseny hétvége első állomására kerül sor a budapesti Kincsem Parkban. A kétnapos esemény nyitó napján az ügetőké a főszerep, a tíz színvonalas futamból kiemelkedik a Májusi Nagydíj, ahol a pálya legkeményebb idősebb lovai két futamban találkoznak, a nevezettek között találjuk a címvédő Masterpiece és a két korábbi „Év Ügetőlova” What a Man és Simb Illusion nevét. A Ferge László Emlékverseny már az Ügetőderby jegyében zajlik, ugyanis a háromévesek első komolyabb versenye után már kezdődhet az esélyelemzés az augusztusi nagydíjra.

Ügető nagydíjak letölthető infók >>

Másnap a nemzetközi gyakorlathoz hasonlóan a hazai galoppsport történetében először egy napon futnak a legjobb háromévesek a két klasszikus 1600 mérföldes futamban.

A Hazafi Díj kizárólag a kancáknak van kiírva, míg a Nemzeti Díjban a mének és a kancák egyaránt starthoz állhatnak. A keretprogram is átlag feletti, hiszen pályára lépnek a hosszú távú és a rövid távú idősebb klasszisok is a Bábolnai Díjban illetve a Csekonics József Emlékversenyben.

Az ünnepi versenynapok 14 órakor kezdődnek, a belépés díjtalan, vasárnap állatsimogató és pónilovaglás is várja a gyerekeket.

Galopp nagydíjak letölthető infók >>

Ügető versenyek

Májusi Nagydíj

A verseny jogelődjét 1965-ben alapították Munka Ünnepe Díj néven. Ekkor még egyfutamos versenyként került megrendezésre és a futamot a hatéves pej mén Jubiláns (Platter Chatter – Sybill) nyerte Sebesztával a sulkyjában. A Májusi Nagydíj jelenlegi lebonyolítását (kétfutásos pontverseny) 1992-ben vezették be. Az első futamban 1600 méteren, a második futamban 2100 méteren álltak starthoz az ügetők. Az új lebonyolításban rögtön két győztest hirdettek, mert Molly Ask és Speedy Foster holtversenyben végeztek. Az új pálya adottsága miatt, a két különböző távon történő kipróbálás megszűnt, így mind két futam alaptávja 1960 méterre változott. Ami viszont nem változott az új távokkal sem az a verseny légköre, mely minden évben különleges izgalmat ígér.

További letölthető információk a Májusi Nagydíjról >>

Ferge László Emlékverseny

A Ferge László Emlékversennyel megkezdődik a hároméves ügetők szezonjának érdemi része. Ez a futam a tehetséges és már bizonyított háromévesek első komoly erőfelmérője. A verseny kiírásának érdekessége, hogy figyelembe veszi az eddig nyert pénznyereményt, azaz a több pénzt nyert ló térelőnyt ad, a kevesebb pénzűnek. Így a verseny végeredménye gyakran nem tükrözi még reálisan az évjárat erőviszonyait, hiszen a jelentős térhátrány miatt és menedzselési szempontból a sok pénzzel rendelkező ügetőket nem szívesen indítják az idomárok a formában lévő, de kis pénzzel rendelkezőkkel szemben.

Ennek megfelelően, a verseny 1948-óta íródó történetében csupán tizenkettő ló nyerte meg ezt a versenyt, majd az évjárat legfontosabb futamát az augusztusi Magyar Ügetőderbyt. A győztesek névsora: Aba, Csapodár, Kabala, Orlando, Unalmas, Föl-le, Gábor, Nemecsek, Ölyv, Elegant Yankee, Illetmény, Naná. A futamot 1948-ban Orosz Sándor alapította Tavaszi Díj néven a hároméves mének és kancák számára, akik az eddigi életnyereményük alapján kapják meg a térhátrányaikat. Az első győztes Kerner volt, 1:33,5-ös kilométer átlagot ügetett  Marschall Józseffel.

2004-óta Ferge László Emlékversenyként futják a háromévesek ezt a nagydíjat.  Ferge László, a sikeres idomárhajtó 2003 végén hunyt el, 2004-ben emléke előtt tisztelegve a versenytitkár róla nevezte a futamot. Ferge évtizedeken keresztül a pálya egyik legeredményesebb idomárhajtója volt. 1977-ben Csabi sulkyjában 1000. hazai győzelmét nyerte meg. 1983-ban pályafutása utolsó, 1336. győzelmét Darlinggal érte el. Nála több versenyt csak Jónás Lajos, Feiser Sándor II., Fazekas Imre, Kovács János II., Zwillinger József és Marschall József tudott csak nyerni. A kiemelt versenyekben elért 59 győzelmével a harmadik helyen áll a magyar ranglistán, az egyetemes magyar ügetősport legnagyobb alakja Marschall József és a mai időszak legeredményesebb idomárhajtója Fazekas Imre mögött.

További letölthető információk a Ferge László emlékversenyről >>

Galopp versenyek

Hazafi Díj

A Hazafi Kör kezdeményezésére hosszú idő után 1999-ben kaptak először lehetőséget a hároméves kancák, hogy egymás között is megmérkőzzenek a klasszikus 1600 méteres távon. Az első nyerő Satelit lovasa, Szalai Mónika. Az azóta eltelt több, mint egy évtizedben bebizonyosodott, hogy a futam elérte célját, az itteni nyerők meghatározói lettek az évjáratnak és szinte kivétel nélkül nagy reménységei a hazai telivér tenyésztésnek. Az utódok egyelőre nem váltották meg a világot, de erről nem biztos, hogy az anyakancák tehetnek, a probléma sokkal összetettebb és megér egy külön tanulmányt. A győztesek listáját böngészve feltétlen kiemelendő Leylandi Ciprus, Shakira Mia, Estemona, Crimson és a tavalyi hős Letty neve, mindegyik nagyversenyek sorában bizonyított a későbbiekben is. A futam mostantól későbbi időpontban kerül megrendezésre, így a ménekhez hasonlóan a kancák is megkapták az időt a tökéletes felkészülésre, ennek ellenére a koraiságnak és a robbanékonyságnak változatlanul kiemelt jelentősége lesz. A Hazafi Díj körüli ünnepélyességet tovább növeli, hogy a másik nagy klasszikussal a Nemzeti Díjjal egy napon futják a Kincsem Parkban.

További letölthető információk a Hazafi Díjról >>

Nemzeti Díj

Versenyzésünk történetének legnagyobb múlttal rendelkező klasszikus futamát a Nemzeti Díjat 1830-óta futják hazánkban, mely alapítása óta szinte folyamatosan programon van. Volt olyan időszak, mikor a legnagyobb hazai tenyész¬próbának számított. Az alapítás évében 440 aranyat heten adták össze, melynek kamata képezte a versenydíj. 1836-ban a verseny egyesült a Hazafi Díjjal, így a klasszikus futam mérföldes távján már kancák is indulhattak. A versenyt 1849-1851 és 1947-1956 között nem rendezték meg. 1928-ban a versenynek két nyerője volt, Pajzán és Bizalom holtversenyben ért célba.

Az angol versenyrendszer 2000 Guineas futamának megfelelő hazai futama, a Nemzeti Díj a Hármas Korona (Triple Crown) első ága, a hároméves évjárat első komoly erőpróbája mérföldön, azaz 1600 méteren. A győztesek listáján olyan klasszisokat találunk, mint Waternymph, Kincsem, Uram bátyám, Fenék, Miczi, Naplopó, Duce, Try Well, Kamarás, Imi, Isztopirin, Bilbao, Aréna, Turbó, Jeremy és Zahmatova, míg a közelmúlt klasszisai közül Akito, King’s Honor, Saldenzar és Tutanhamon neve kívánkozik az élre. A versenyben miután egy napra került a Hazafi Díjjal, mostantól elsősorban a mének játszhatják a főszerepet, de nem kizárt a kancasiker sem, ugyanis számukra is nyitva van a futam és a magasabb díjazás miatt néhány tulajdonos ezt a versenyt választja kanca reménységének.

További letölthető információk a Nemzeti Díjról >>


Indul a galoppszezon: 2011. április 3.

Közel öt hónapos téli szünet után vasárnap ismét pályára lépnek a telivérek a Kincsem Parkban. A 14 órakor kezdődő versenynapon 9 futam szerepel a programban, mindegyik a felújított homok pályán.

A szezonnyitó két hagyományos nagyversenye a Megnyitó Verseny és a Pestmegyei Hendikep egyaránt színvonalas versenynek ígérkezik, de az Áprilisi Díj valamint a Nyeretlenek Versenye is tartogat meglepetéseket, hiszen több a télen Angliában vásárolt telivér is bemutatkozik. A versenynapra a belépés díjtalan


Illusztráció:
Faber-Kovács Krisztián

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés