keresés a lovardák között


Benedek Eszter

Benedek Eszternek hívnak, 1983-ban Esztergomban születtem, és jelenleg is a várostól nem túl messze, Komárom-Esztergom megyében lakom. A közgazdasági szakközépiskola után először külkereskedelmet tanultam, majd a veszprémi Pannon Egyetemen végeztem közgazdászként. 

Szakterületem a turizmus, melynek köszönhetően a korábbi években lehetőségem nyílt rengeteg érdekes embert megismerni. Számos magyarországi városba és külföldi országba eljuthattam. Munkám során jelenleg egy nagyon hálás feladattal, a magyar termékek népszerűsítésével foglalkozom.

Két fő hobbim a festés és a lovaglás. Kiskorom óta szeretek rajzolni. Mióta az eszemet tudom, a kedvenc állatom a ló. Már óvodás képeim témája is túlnyomórészt e csodálatos teremtmény volt. A lovak mellett az állatvilág megjelenítése vonz leginkább.
 
Alkalmanként festek csendéletet, portrét vagy tájképet, de ezeket általában csak felkérésre, ritkán saját indíttatásból. Bár képzőművészeti végzettségem nincs, és elsősorban saját magam tanultam a rajzolást, mégis folyamatos fejlődésre törekszem. Változatos technikával dolgozom, egyaránt használom a színes ceruzát, akvarellt, pasztellt és 2009-ben Simon M. Veronika festőművésznő tanítványaként az olajfestészettel is megismerkedtem, mely azóta kedvenc technikámmá vált.

A festészetre hobbimként tekintek, de mint az élet egyéb területein, itt is a maximumra törekszem. Sikerként könyvelem el az alább felsorolt eredményeket, megjelenési lehetőségeket. Arra vagyok különösen büszke, hogy bár tudom, szűk réteghez szólnak lovas témájú képeim, mégis nyílnak meg kapuk, ahol a célközönség elérésére lehetőségem van.

2010 óta több pályázaton is sikeresen szerepeltek festményeim (lovas, vadászati téma), illetve néhány kiállításon (akár lovas szakmai rendezvényeken, nyílt napokon) is megmutathattam munkáimat. Több mint két éven keresztül készítettem a lovasok.hu gondozásában működő Hokalovi Lónevelde grafikáit, százat meghaladó lovas festmény készült. A Lovas Nemzet Juniorban megjelenő novellákat több éve az én lovas grafikáim színesítik. Wanderer János két önálló novellás kötetét illusztráltam ezidáig. Felkérésre készítettem akvarell festményt – országosan elérhető irodaszer hálózatba értékesített – füzetmappa dekorálására. De pl. használták már fel festményemet lovasnapot népszerűsítő molinó dekorálására vagy ékszer készítésére.

Célom, hogy az emberek örömüket leljék a festményeimben. Szívesen vállalok megrendeléseket is, elsősorban házi kedvenc, lovas, vadászati témában.

Honlapom, általános információk: www.benedekeszter.hu

Aktualitások FB oldalamon: http://www.facebook.com/benedekeszter.hu


Interjú Benedek Eszterrel >>


Új lovas rajzok, festmények a -tól >>

Benedek Eszter
benedekeszti@gmail.com
>>> Honlapom

Videófilm a kiállításról
Benedek Eszti kiállításának meghívója IDE kattintva megtekinthető <

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés