keresés a lovardák között
Főoldal   »   Apassionata


Sasvári Sándor

„Eredetileg zenésznek készültem és csak kíváncsiságból jelentkeztem - Kerényi Miklós Gábor javaslatára - 1982-ben az akkoriban induló Rock Színház társulatához.
Felvettek egy nagyon jó kedélyű társaságba és rengeteg azóta is tartó barátságra leltem.
A csapatot még jobban összekovácsolták a közös balettórák és beszédtechnikai gyakorlatok, melyet lelkesen látogattunk, hiszen nem kis mosolygásra adott okot, ahogy többek között Vikidál Gyula barátommal közösen ismerkedtünk a pliék világával.
A Rock Színháznál már rövid idő elteltével komoly lehetőséget kaptam: a Sztárcsinálók című magyar rockoperában Juvenalis szerepét osztották rám. (A darab a hazai musical-színjátszás történetében kiemelkedő jelentőségűnek számított, zenéjét Miklós Tibor, szövegét pedig Várkonyi Mátyás szerezte.) Ugyanebben a darabban évekkel később Kyprios Jézus szerepét is volt lehetőségem eljátszani nem csak magyar nyelven, de - egy németországi turné alkalmával - angolul is.
A Rock Színház a későbbiekben is igen meghatározó szerepet játszott az életemben, rengeteg főszerepet kaptam.
Amiért a leghálásabb vagyok? A Jézus Krisztus Szupersztár 1986-os magyarországi ősbemutatóján alakíthattam Jézus szerepét.
Kiválasztottnak érzem magam, amiért ezzel a csodálatos szereppel közelebb kerülhettem Jézushoz. Ezt a szerepet még hála Istennek rengetegszer eljátszottam. Jézus személye a későbbiekben a Mária Evangéliumában is rám talált, ahol egy kicsit más nézőpontból formálhattam meg. Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy Jézust három különböző darabban három különböző módon alakíthattam. A Sztárcsinálókban Kyprios Jézuként, a másik kettővel ellentétben egy ál-Jézust jelenítettem meg, ami mindenképpen érdekes feladat volt.
Ezen kívül is számos darabbal vendégszerepeltünk külföldön, például Londonban a Dorian Gray-jel, melyben Basil Hallward figuráját személyesítettem meg. Németországban, Duisburgban pedig két éven át játszottam A Nyomorultakban Jean Valjean szerepét.
Jelenleg is számos darabban játszom főleg itthon, például a Madách Színházban Az Operaház FANTOMJÁt.
A musicalen kívül más színészi területeken is volt lehetőségem kipróbálni magam: szerepeltem operettben, operafilmen és filmen is.

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés