keresés a lovardák között

Készítsd fel lovad környezetét a télre
Elmaradt a tavaszi nagytakarítás az istállóban? Csináld meg ősszel! Az őszi napok alatt célszerű időt szakítanod arra, hogy a lovarda környezetét ugyanúgy, mint a lószerszámokat, felszereléseket is megfelelően felkészítsd a téli időszakra.

Egy szép őszi nap ideális lehet az istállók és nyerges közös nagytakarításához.

Használd ki az enyhe őszi napokat

Egy szép őszi nap ideális az istállók és nyerges közös nagytakarításához, amikor is célszerű az ajtókat lemosni, falakat portalanítani, pókhálókat eltávolítani. Nézd meg azt is, hogy a vízcsövek és itatók rendben vannak-e, az esetleges hirtelen beálló fagyra számítva milyen egyszerűen tudod fagymentesíteni a kinti csapokat. Nézd át a csatornákat és vízelvezetőket is, nem tömítették-e el a falevelek vagy a sár. Ha igen, akkor célszerű nagy nyomású mosóval kitakarítani azokat is.

Elmaradt a tavaszi nagytakarítás az istállóban? Csináld meg ősszel!

A legelő és karámok környékén ellenőrizd a villanypásztorokat és karámfákat, hogy a sérült darabokat ki lehessen cserélni még a tél beállta előtt. A lótakarókat még kimosathatod, ha esetleg ez tavasszal elmaradt, és jó, ha a nyergesben is rendet raksz, és a kopott, törött tisztító eszközöket kidobod.

A legelő és karámok környékén ellenőrizd a villanypásztorokat és karámfákat!

Ápold le a bőrből készült lófelszereléseket még a tél beállta előtt

A párás, hideg idő megviseli a bőrből készült tárgyakat. A bőr természetes anyag, ami lélegzik, felveszi a környezet nedvességtartalmát, és ha párás a levegő, esetleg penész is megjelenik rajta. Ha pedig tartósan nap vagy meleg éri, elveszti a természetes nedvességtartalmát és kiszárad, berepedezik.

Tisztítás közben jó, ha átnézed, hogy esetleg valami javításra, vagy cserére szorul-e, hogy legyen még időd szakemberhez vinni vagy pótolni. A nem megfelelően ápolt, vagy a használattól megkopott felszerelés egy idő után balesetveszélyessé, akár használhatatlanná is válhat. Megfelelő tisztító- és ápolószerekkel védheted, megújíthatod és meghosszabbíthatod felszereléseid és ruházatod élettartamát. 

A bőrből készült felszerelések ápolásánál el kell távolítani a bőrbe beleívódott sót és piszkot is.

Mielőtt ápoló krémekkel kondicionálnád bőrfelszereléseidet, el kell távolítanod róla mindenfajta felületi piszkot és szennyeződést. A problémát nemcsak az anyag felületén megtapadt piszok és szennyeződés okozza, hanem az izzadtság miatt a felületre kirakódó sók is csökkentik a bőr lélegzőképességét és rugalmasságát. Ezért nemcsak kívülről kell eltávolítanod a szennyeződést, hanem a bőrbe beleívódott sót és piszkot is.

A megfelelő tisztítószerek hatékonyan távolítják el az összes szennyeződést, ugyanakkor nem károsítják a bőr szellőzését és vízlepergető képességét, semlegesítik a keletkezett esetlegesen kellemetlen szagokat is. A tisztításhoz kiváló minőségű bőrtisztító- és ápolószereket találsz az Equimins kínálatában.

Bőrápoló szerek az Equimins kínálatából:

A bőr napi ápolása télen is fontos, minden használat után a rárakódott sarat, szennyeződést kíméletesen távolítsd el, tisztítsd le. Ha esetleg nedves lett, akkor meleg, szellős helyen szárítsd meg, de ne siettesd a száradást úgy, hogy sugárzó hőforrás közelébe teszed. A napi ápoláshoz nagyon praktikus megoldás a bőrtisztító spray (Equimins Leather Spray Soap) melyet csak rápermetezel a bőrre és puha ruhával letörölöd: tisztít, véd és ápol.

Az istálló nagytakarításhoz segítséget adnak olyan istállótisztító oldatok, amelyek természetes fertőtlenítő hatással is rendelkeznek (pl. Microlat istálló tisztító oldat). Ezeket a falak és ajtók lemosásához, a szerszámok és tisztító szerek kimosásához is lehet használni. 

Ősztől célszerű elkezdeni az alomporok alkalmazását is (pl. Equimins Stable Fresh) amelyek ammónia megkötő tulajdonsága különösen hasznos, és ezáltal segít a légúti megbetegedések megjelenését is elkerülni, de legalább késleltetni.

Equimins termékek istállótakarításhoz:

Szép hosszú őszt és jó munkát kíván a Lovasok.hu olvasóinak az Equimins! 

Amennyiben tanácsra van szükséged a lovad őszi-téli takarmányozásával vagy az ilyenkor ajánlott takarmánykiegészítőkkel kapcsolatban, fordulj bizalommal a cikk szerzőjéhez és az Equimins termékfelelőséhez, Möhöly Christához.

Equimins Hungary 
AB-ORIGINAL KFT.
9200 Mosonmagyaróvár
Kossuth Lajos utca 31.

 
Termékfelelős:
Möhöly Christa
+36 30/979 6578

2016.11.08.
A cikket összeállította: Möhöly Christa Termékfelelős, Equimins
Illusztráció: BigstockPhoto

 


Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés