Audi Diplomata Kupa Tabajdon
A tabajdi Audi Diplomata Lovaspóló Kupa idén is a magyar társadalmi elit hagyományos találkozóhelye lesz. Május 26-27-én az előmérkőzések mindenki számára nyitottak, előzetes regisztráció után megtekinthetők a Magyar Polo Klubban. Május 28-án a VIP programra jegyet lehet váltani.

 • Időpont: 2017. május 26-27-én előmérkőzések, május 28-án döntő
 • Helyszín: 8088 Tabajd, Alsórét (Pólós rét)
 • Belépés: május 26-27-én ingyenes de regisztrációhoz kötött, május 28-án zártkörű, de jegyet lehet rá váltani

Diplomata Kupa az elegancia, a hagyomány és a természet szerelmeseinek

Magyarország legszínvonalasabb lovaspóló kupája a Budapesttől 30 km-re fekvő Váli völgyben, a Tabajdi pólós réten kerül megrendezésre. Itt működik Magyarország legnagyobb pólóközpontja, a Magyar Polo Club, mely az országban egyedül képes megfelelni a nemzetközi előírásoknak.

A nemzetközi mérkőzésen - mely évek óta látványos körülmények között színvonalas VIP programokkal és étel-ital felszolgálással zajlik - a magyar és argentin játékosokon kívül, osztrák, belga, francia, orosz, perzsa játékos csapnak össze magas nehézségű, 4-7 handicapes csapatokban.

A pénteki és szombati előmérkőzések ingyenes megtekintéséhez az alábbi módon lehet regisztrálni:

Az info@magyarpoloclub.hu email címre küldött levéllel, melyben fel van tüntetve minden családtag neve és címe.

A regisztráció visszaigazolását felmutatva látványos lovaspóló küzdelmeket tekinthetsz meg, egy szép hétvégi kirándulással, piknikkel összekötve. Látogass ki családoddal, ismerősöddel, a piknik kosarat se felejtsd otthon, hogy egy szép terítővel letelepedhess a pálya szélére a fűzfák alá, szurkolva a kedvenc csapatodnak.

A vasárnapi programhoz előzetes jegyvásárlás >>

Dresszkód: "Lovaspólósikk", smart casual, hölgyeknek kalap

Amennyiben hűvösebbre fordul az időjárás az esemény napján a rendezők a pályához közeli sátorral készülnek.

Május utolsó hétvégéje nem csak a Magyar Polo Club eseménynaptárában lesz fontos dátum: a patinás múltra visszatekintő magyarországi lovaspóló hagyomány ápolása ezen a napon ismét jelentős állomásához érkezik.

A hazánkban a 19. század végén Gróf Andrássy Géza által meghonosított, ősi eredetű, ázsiai lovasjáték sportszerűség tekintetében ugyan megköveteli az úriemberi viselkedést, de közel sem csupán a nemesek szórakozása - valójában nem a kiválasztottság, sokkal inkább egy dicsőséges tradíció és a természet iránti szenvedély hirdetője.

A három évszázadon és győzedelmes olimpiákon átívelő, magyarországi lovaspóló történelmet 1999 óta már a Dr. Ivanics György és Gróf Almásy Antal által vezetett Magyar Polo Club írja tovább a festői szépségű Tabajdon. A világháborúk által megtépázott, magyar sportló állomány is újjászületett a kezdeményezőknek köszönhetően: a sportpónikat a kezdet kezdetétől Argentínából hozzák be, emelett, valódi kihívásként az angol telivér és a kisbéri félvér keresztezésével élesztik fel ezeknek a különleges lovaknak a hazai tenyésztését. Argentin edzők és fejlett infrastruktúra – minden tényező adott ahhoz, hogy a klubtagok világszínvonalon űzhessék a pólósportot, így nem is csoda, hogy a hazai csapatok tökéletes magabiztossággal vehetik fel a versenyt a külföldiekkel.

Tabajdon – számos nemzetközi bajnokság mellett – minden évben megrendezésre kerül a 40 hektáron zajló, nagyszabású Diplomata Kupa, amely nem csak életben tartja az elegáns, szigorú stratégiára épülő csapatsportot, de újra is értelmezi nagy múltú hagyományát, szélesebb közönséget szólít meg, az előkelőség fogalma mellett a tradíciót is középpontba álltja. A verseny ugyan ma is a magyar társadalmi elit hagyományos találkozóhelye, az esemény első két napja azonban mindenki számára nyitott - az elegancia, a lovak, a lovaglás, a sport, a természet és a tavasz zöldjének szerelmesei egyaránt megtalálják itt a számításukat. Ez a különleges hétvége, amelynek hátteréül a csodás környezet szolgál, családi programként legalább olyan emlékezetes élmény lehet, mint exkluzív társasági eseményként.

A Magyar Polo Club kezdeményezése nyomán tehát a régi tradíció új, különleges fényben tündököl: „a királyok sportjáról" a hangsúly a „sportok királyára" kerül, az elegancia azonban továbbra is alaptétel marad.

Pólópónik az Andrássy úton

A Magyar Polo Club 2017. május 4-én tartotta a szezonnyitó ünnepségét az Andrássy utcai argentín nagykövetségen Maximiliano Gregorio-Cernadas nagykövet meghívására. A főváros képviseletében dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes is részt vett.

Az ünnepségen megjelent az MPC csapata argentin pólós lovaikon, és a felszólalók között dr. Ivanics György elnök elmondta, hogy a gróf Andrássy családnak kiemelkedő érdemei vannak a magyar pólósport 1885-ös létrejöttében, Argentína pedig a „póló Mekkája”. A póló „sportok király a királyok sportja”. Az angolok Indiából 1869-ben hozták Európába. Manapság is Charles, Vilmos és Harry hercegek pólóznak. A magyar pólósport a két világháború között jelentős eredményeket ért el, mint az 1936-os Berlini Olimpia IV. helyezése és az 1939-es Hamburgi EB győzelem.

Az Audi Diplomats Polo Cup május 26-tól 28-ig zajlik, melynek döntő mérkőzéseire vasárnap kerül sor, ahová a Magyarországra akkreditált diplomatákon kívül a gazdasági és társadalmi élet prominens személyei hivatalosak, akik az izgalmas döntőmérkőzéseken kívül a kiállított prémium termékeket is megtekinthetik.

Bővebb információk: 

A rendezvények szervezője: Dr. Ivanics György, a Magyar Polo Club elnöke

2015.03.03. Dr. Ivanics György, Magyarpoloclub.hu
Fotók: Facebook.com/hungarianpoloclub
F
rissítve: 2016.05.23., 2017.05.22.

Időpont:

2017 Május 26. - 28.
Helyszín:

Magyar Polo Club Tabajd

Magyarország (Fejér megye)
8088 Tabajd, Alsórét
Hozzászólások:


Közelgő események:
 • Vegyél részt lóháton a szürkemarha gulya tavaszi kihajtásán!
    Március 4. - Május 20.
 • Budapest - Nemzeti Lovarda - CDN-A/B - 2023.03.31-04.02 - Díjlovaglás
    Március 31. - Április 2.
 • Kecskemét - Hírös Lovarda - MLSZSZ - 2023.04.01. - Szabadidőlovas
    Április 1.
 • Szilvásvárad - Szilvásváradi LSKE - Fedett pályás OB döntő - 2023.04.01-02. - Fogathajtás
    Április 1. - 2.
 • Kecskemét - Hírös Lovarda - Regionális (R) - 2023.04.01. - Díjugratás
    Április 1.
 • Érd-Simonpuszta - Simonpuszta NLHE - Regiánlis (R) - 2023.04.01-02. - Díjugratás
    Április 1. - 2.
 • Ócsa - Equina Lovasfarm - MLSZSZ - 2023.04.02. - Szabadidőlovas
    Április 2.
 • Bábolna - Bábolna Nemzeti Ménesbirtok - Húsvéti Országos Díjugrató Verseny - 2023.04.04-07. - Díjugratás
    Április 4. - 7.
 • Tamási - Regionális verseny + felkészítő - 2023.04.06-07. - Díjugratás
    Április 6. - 9.
 • Kiskunhalas - Hirling József Lovaspark - Húsvéti OM, felkészítő verseny - 2023.04.07-09. - Díjugratás
    Április 7. - 9.
 • Kaposmérő - Kassai Kánság - 2023.04.08. - Lovasíjászat
    Április 8.
 • Ócsa - Equina Lovasfarm - Regionális felkészítő - 2023.04.08. - Díjugratás
    Április 8.
 • Csömör - Húsvéti Csömör Kupa - 2023.04.09. - Szabadidőlovas
    Április 9.
 • Kronenberg (NED) CAI3*-H4 WCupQ - 2023.04.13-16. - Fogathajtás
    Április 13. - 16.
 • Kladruby nad Labem (CZE) - CAI3*-H4 WCupQ - 2023.04.20-23. - Fogathajtás
    Április 20. - 23.

 
Horze Lovasáruház   Decathlon   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Vetashop webáruház   Barefoot   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés
Hiba bejelentés