Indonéz lovak a vulkán árnyékában

A világ egyik legaktívabb vulkánjának közvetlen közelében élő lovak és gazdáik mindennapjait tárta a világ elé egy indonéz fotós. 

Fotó: Bigstock

A 2329 méter magas Mount Bromo a világ egyik legaktívabb vulkánja Indonéziában, Jáva szigetén fekszik és az utóbbi években egyre gyakrabban tör ki.

A háttérben a Mount Bromo kitörése – Fotó: Rarindra Prakarsa

Bármilyen meglepő, a forrongó vulkán rengeteg ember megélhetését biztosítja, a helyi lakosok jövedelmének jelentős része ugyanis a turizmusból származik: az itteniek lóval viszik fel a kíváncsi turistákat a vulkánra és a kráterekhez. Munkájuk nem épp veszélytelen. A vulkánból előtörő gázok, valamint vulkáni hamu belégzése ugyanis nem csupán az emberekre, de az állatokra is veszélyes.

Mintha egy másik bolygón járnánk – Fotó: Rarindra Prakarsa

A lélegzetelállítóan gyönyörű, ugyanakkor félelmetesen drámai környezetben dolgozó lovak és lovasok mindennapjait egy indonéz fotós, Rarindra Prakarsa örökítette meg, aki tíz napot töltött a környéken. 

A 43 éves fotóst lenyűgözte a helyiek elkötelezettsége munkájuk iránt. Következő fotós kurzusát is itt tartja május végén.

Vulkáni hamu mindenütt – Fotó: Rarindra Prakarsa

A képeket elnézve nem meglepő, hogy a hat fős tanfolyamra már nincs szabad hely. Ha tehát most kezdtél volna csomagolni, sajnos várnod kell a következő alkalomra. 

Minden nap dacolnak a veszéllyel – Fotó: Rarindra Prakarsa

2016.05.12. Forrás: DailyMail, Rarindra Photography, rarindraprakarsa.com

Hozzászólások