Az árva póni és az ő macija

Plüssmaci anyaszerepben

Az angliai Dartmoor Nemzeti Park dolgozói találtak rá erre a pónicsikóra, csak néhány órával születése után, ahogy kétségbeesetten járkált fel-alá a hegyoldalban. Próbált találni egy kancát, aki elfogadja és hagyja szopni. 

facebook-kep

Mire sikerült megszervezni a mentését, a Breeze névre keresztelt apróság kiszáradt, és sokkos állapotba került. Megmentői hiába kutattak a környéken, a csikó anyját nem sikerült megtalálniuk. Breeze egy devoni telepre került, ahol gondozói egy hatalmas a plüssmacit adtak neki, hogy ne érezze magát egyedül. A terápia a jelek szerint használ, a csikó ugyanis előszeretettel pihen macijához bújva.

Breeze és az ő macija

A park dolgozói szerint, hasonlóan a gyerekekhez, a csikók is igénylik a törődést, a társaságot, különösen az éjszakai alváshoz. Így a folyamatos állatorvosi felügyelet, valamint a gondozók jelenléte mellett minden elárvult csikónak biztosítanak egy nagy szeretgethető plüssjátékot is. 

Breeze napról napra erősebb és mozgékonyabb

A gondos törődésnek – és vélhetően a pótmama megnyugtató közelségének is – köszönhetően Breeze napról napra jobban érzi magát: óránként eszik, és már megpróbálkozott élete elős vágtájával és bakolásával is. 

2013.06.07. Misák Dóra, Lovasok.hu
Forrás: Daily Mail.com
F
rissítve. 2015.05.14.


 

 

Hozzászólások