Kincsem film - március 16-tól a mozikban
Kincsem, a rendszerváltozás óta készült legdrágább magyar film, 2017. március 16-án startol a mozikban. A Valami Amerika és Magyar vándor rendezőjének új, romantikus kalandfilmje a csodakanca története köré szövődik, s azt kutatja, vajon mi a fontosabb: a szerelem vagy a bosszú?

 • Időpont: 2017. március 16-tól a mozikban
 • Helyszín: országos

Blaskovich Ernő mindenét elvesztette a szabadságharc után. Céltalan, kicsapongó életet él, amikor egy nap megjelenik élete nagy lehetősége, Kincsem, a csodaló, akivel sikert sikerre halmoz az európai lóversenypályákon. Ezzel a sors tálcán kínálja neki az elégtételt, hogy nemes küzdelemben győzze le ősi ellenségét, von Oettingen bárót. Egyre durvuló rivalizálásukat azonban bonyolítja, hogy Ernő menthetetlenül beleszeret Klara von Oettingenbe, apja gyilkosának lányába. Vajon mi a fontosabb, a szerelem vagy a bosszú?

Stáblista

 • Szereplők:
  Nagy Ervin

  Petrik Andrea
  Kovács Lehel
  Gáspár Tibor
  Keresztes Tamás
  Rátóti Zoltán
  Balsai Mónika
  Makranczi Zalán
   
 • Alkotók
  Rendező:
  Herendi Gábor
  Forgatókönyvíró: Hegedűs Bálint, Herendi Gábor
  Operatőr: Szatmári Péter
  Producer: Hutlassa Tamás, Herendi Gábor, Ugrin Julianna

Kincsem a legdrágább

A Kincsem a legdrágább magyar film, ami a rendszerváltás óta – de lehet, hogy valaha – készült, mintegy hárommilliárd forintba került. Ehhez fogható büdzséje csak a Sorstalanságnak és a Hídembernek volt az elmúlt 25 évben. Az ok maga a sztori: a történelmi keretek hitelességének megteremtése ugyanis az egyik legdrágább mozgóképes kihívás.

„Egy kosztümös filmnél erősen közbeszól a költségekbe, hogy egy erdőn kívül nem tehetjük le úgy a kamerát, hogy az egy 19. századi környezetnek felelne meg. Mindent építeni kell” – mondta a film producere, Hutlassa Tamás a Nepszava.hu-nak adott interjúban.

Hutlassa cserében grandiózus filmet ígér: sok statisztát és száznál is több lovat használnak, a díszletek is nagyszabásúan vannak megépítve, mindezt pedig számítógépes trükkökkel teszik majd még lélegzetelállítóbbá. A filmben szerepel majd a bécsi lóversenypályának az a lelátója, amin annó ott szurkolt Ferenc József, más futamokat viszont Alagon vesznek fel.

Egyes futamokat Alagon rögzítettek
MTI fotó: Kallos Bea 

Herendi Gábor, a film rendezője azt is kiemelte, hogy minőségében a Kincsemnek állnia kell a sarat nemzetközi összehasonlításban. „Nekünk nem a magyar filmekkel kell versenyeznünk, hanem az amerikaiakkal”, mondja.

A Kincsem az amerikai szuperprodukciókkal is felveszi majd a versenyt

A legmodernebb technikával, rengeteg statiszta és kaszkadőrök bevonásával készülő film forgatásának fő helyszíne a dégi és a keszthelyi Festetics-kastély, az alagi lóversenypálya, valamint a bécsi Prater eredeti formájában megőrzött lóversenypályája volt, amely az egykori események tényleges helyszíne volt. Hutlassa Tamás producer ígérete szerint a lóversenyek lesznek a film leglátványosabb részei.

A tét nem kicsi, hiszen a film készítői azt a célt tűztek ki maguk elé, hogy a Kincsem képes legyen felvenni a kesztyűt a legnevesebb amerikai filmekkel is. Ráadásul a Magyar Nemzeti Filmalap korábban még soha nem látott összeggel, több mint 2 milliárd forinttal támogatta a produkciót. Herendi Gábor rendező élete legnagyobb munkájának tartja a filmet, Hutlassa Tamás producer pedig jelentős mérföldkőnek szánja a hazai filmiparban a Kincsemet.

 

Mivel azonban a csodakancáról nehéz újat mondani, ezért a film nagyrészt kitalált történet valós szereplőkkel. Az események középpontjában Blaskovich Ernő magyar nemes és Otto von Oettingen osztrák főúr küzdelme áll, az 1848-49 szabadságharcot követő Habsburg megtorlás éveiben játszódó történet mozgatórugója pedig a szerelem. A filmben az öntörvényű Blaskovich és Klára, Otto von Oettingen modern és felvilágosult lányának viharos kapcsolata, valamint Kincsem pályafutása elevenedik meg.

A készítők a Kincsemet közönségfilmnek szánják, és kalandos-balhés-akciós-szerelmi történetet ígérnek.

A forgatásról számokban:

 • 5 ló alakította Kincsemet
 • 72 forgatási nap alatt készültek a felvételek
 • 97 ló dolgozott a filmen
 • 120-150 fő statiszta – de volt jelenet, amelyben 600 főnyi statiszta szerepelt
 • 4500 korabeli jelmezt használtak

Ez nem Kincsem életrajzi filmje

Herendi azt mondja, Kincsemről nehéz újdonságot mondani, hiszen a lényeget mindenki tudja: minden versenyét megnyerte. Ezért a film nagyrészt kitalált történet valós szereplőkkel. Kincsem és a szereplők igaziak, de minden más a fantázia szüleménye. A készítők közönségfilmnek szánják, kalandos-balhés-akciós-szerelmi történetet ígérnek, melyben a Nagy Ervin által játszott Blaskovich Ernő Kincsemmel folyamatosan porig alázza a császári udvar versenylovait.

"Ez egy bosszútörténet" - meséli Nagy Ervin. Blaskovich nagy ellenfele Von Ottingen báró. "Két olyan lovas családról van szó, akik vetélytársai egymásnak" - magyarázza. A történet a kiegyezés táján játszódik, amikor már nem lehetett párbajozni, ezért a gróf a lóversenypályán vesz revansot az apja halála miatt: Kincsemmel próbálja legyőzni az ő lovukat. És persze elcsábítja a báró Klára nevű lányát.

2017.02.23.

Időpont:

2017 Március 16. - Május 16.
Helyszín:

Országos ()
Galéria:

Hozzászólások:


Közelgő események:
 • Tavaszi Emlékhadjárat- 2021.05.29-07.11.
    Május 29. - Július 11. 22:59
 • Abonyi Imre Fogathajtó Emlékverseny- Bugac- 2021.06.17-20.
    Június 17. - 20. 23:59
 • Marhaterelés - 2021.06.21.- Ópusztaszer Akhal Ménes
    Június 21. 10:00 16:00
 • SsangYong Hungarian FUTURE STARS - 2021.06.25-27.- Balatonvilágos
    Június 25. - 27. 23:59
 • Hűségtúra 2021.06.26-27- Szombathely
    Június 25. 14:00 - 27. 23:59
 • Lovastábor- 2021.07. 19-24- Ópusztaszer Akhal Ménes
    Július 19. 17:00 - 24. 12:00
 • Duna - Tisza Túra- 2021.09.18-25. - Ópusztaszer Akhal Ménes
    Szeptember 18. - 25. 23:00
 • Marhaterelés- 2021. 10. 09. - Ópusztaszer Akhal Ménes
    Október 9. 10:00 16:00

 
Horze Lovasáruház   Decathlon   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Vetashop webáruház   Barefoot   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés