Nyeregszemle Kiskunfélegyházán - Új időpontban!
2016. augusztus 27-28-án, új időpontban lesz a Nyeregszemle: a lovasok a Kiskunfélegyházi Városi Parkerdő területét népesíthetik majd be. Ha szereted a lovakat, ott a helyed: "éld át Te is a lovaslét örömét" - akár lóháton akár nézőként érkezel. Szinte az összes elmaradt programot megtartják!

térkép | programok | csikósverseny
regisztráció lovasoknakállategészségügyi feltételek | kapcsolat

 • Időpont: 2016. augusztus 27-28.
 • Helyszín: Kiskunfélegyháza, Parkerdő (az 5. sz. főút mellett)
 • Belépőjegyek: jegyinformációk hamarosan!

Részeletes programok és még több információ hamarosan!

Mivel az eredetileg július 15-17-re tervezett rendezvényt az eső elmosta, így végül augusztus 27-28-án tartják meg a rendezvényt.  A Nyeregszemle csapata ott folytatja, ahol abbahagyta: lesz Ünnepség és Seregszemle, Országos Csikósverseny, Nyeregszemle Kupa, képzések, bemutatók, ingyenes lovaglás a gyerekeknek! A részletekkel hamarosan jelentkezünk! "Éld át Te is a lovaslét örömét!" - augusztus utolsó hétvégéjén, a Nyeregszemlén!

Lovasok! A nyár utolsó hétvégéjén lesz még egy utolsó nagy lovas buli, a Nyeregszemle. Ha tudsz gyere el lószállítóval, vagy ha van még egy kis időd, akkor lábon. Szeretettel várnak mindenkit a szervezők!

A szervezők már gőzerővel dolgoznak az augusztus végi programon. Az már biztosnak tűnik, hogy augusztus 27-28-án, egész hétvégén szombat-vasárnap tart majd a Nyeregszemle. A tervezett programban az alábbi elemek szerepelnek (a pontos programtervezetet is hamarosan közzétesszük):

 • Országos Csikósverseny (a nevezés nyitott a lovasok@nyeregszemle.hu címen)
 • Nyeregszemle Kupa (a nevezés nyitott a lovasok@nyeregszemle.hu címen)
 • Ünnepség, Seregszemle
 • Szakmai kurzusok (dr. Gőblyös István, Pénzes Gábor, Sallay Sándor, Tászler Melinda, Zerinváry Szilárd)
 • Fajtabemutatók
 • Dámalovas bemutató
 • Gasztronómiai élmények
 • Gyermekprogramok

A szervezők szeretettel várnak minden lovast a rendezvényre, a júliusi félbeszakadt Nyeregszemle résztvevői mellett természetesen újabb csapatok jelentkezésére is számítanak. A júliusi rendezvény részvételi feltételei, valamint házirendje természetesen érvényben maradnak az augusztusi Nyeregszemlére is.

Országos Csikósverseny a Nyeregszemlén
Csikósok és betyárok mérik össze tudásukat és ügyességüket az augusztusi Nyeregszemlén egy igazán látványos versenyben! Ki lesz a 2016-os év Csikós Bajnoka? Ha szeretnéd megtudni, augusztus 27-én irány Kiskunfélegyháza! Nevezni szeretnél? Jelentkezz a lovasok@nyeregszemle.hu e-mail címen!
 
Tovább az Országos Csikósverseny oldalára »


Regisztráció lovasoknak az augusztusi Nyeregszemlére

A regisztráció módja jóval egyszerűbb, mint a korábbiakban, mindössze egy e-mailt kell írnod a lovasok@nyeregszemle.hu címre az alábbi adatokkal:

 • Amennyiben regisztráltál a júliusi rendezvényre, csak erősítsd meg, melyik csapat mely tagjai, mely lovakkal vesznek részt a Nyeregszemlén
 • Amennyiben újonnan regisztrálsz, írd meg a csapatotok, valamint a csapattagok nevét, illetve add meg lovaitok adatait (név, nem, kor, lóútlevélszám)
 • A rendezvény időpontja és helyszíne: 2016. augusztus 26-28., Kiskunfélegyházi Parkerdő

A csapatok érkezése a pénteki naptól lehetséges, a lovak elhelyezésére kikötve, valamint (általatok hozott és felépített) karámokban lesz lehetőség.

Kulisszatitkok

A Nyeregszemle műsorvezetője augusztusban Ézsiás Vencel, hagyományőrző huszárőrnagy, a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség alelnöke.

Csak azért is Nyeregszemle: ott folytatják, ahol abbahagyták!

A viharos időjárás miatt el kellett halasztani a július 15-17-re tervezett Nyeregszemlét. Solymosi Bertold főszervező elmondta: fájdalmas volt meghozni ezt a döntést. Nem csak a rengeteg befektetett munka és energia miatt, de azért is, mert a pénteki nyitónapon megjelent 400-500 látogató öt országból érkezett Félegyházára.

A lovasok, látogatók és persze a lovak biztonsága azonban mindennél fontosabb. Így tekintettel a narancssárga riasztásra, és a péntek éjszakától folyamatosan, nagy mennyiségben lehulló esőre – ami járhatatlanná tette a Parkerdő útjait és ellehetetlenítette a lovas programok megtartását – nem maradt kétség: elhalasztják a rendezvényt. Mostanra azonban azt is eldöntötték a szervezők, hogy az augusztus 27-i hétvégén mégiscsak megrendezik a félegyházi Parkerdőben a Nyeregszemlét. 
(Félegyházi Közlöny, 2016.07.21.)

A Nyeregszemle helyszíne

A helyszínül szolgáló Kiskunfélegyházi Városi Parkerdő különös romantikával bír, mely családias hangulatot kölcsönöz majd az egész rendezvénynek. A programok egyszerre három tisztáson zajlanak majd.

Az eső miatt maradt el a júliusi Nyeregszemle

Nagyon sok lovas jött el az eredetileg július 15-17-re tervezett Nyeregszemlére. A lovak száma 300 körüli volt, a lovastáborban pedig legalább 500-600 fős alapcsapat táborozott. Miután a lovasok nagy része csütörtök estére megérkezett, a szervezőkhöz pénteken futott be a katasztrófavédelem illetékeseinek tájékoztatása a várható időjárási anomáliáról. 

A szervezők már péntek délben tájékoztatták a résztvevőket a várható nagy mennyiségű csapadékról és ennek esetleges következményeiről. Ekkor még az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján a Kiskunfélegyházára vonatkozó helyi jelentés vasárnapra elfogadható időjárási helyzetről számolt be, az országos előrejelzés viszont lesújtó volt.

A péntek éjjeli esőzések után a szervezők bővebb tájékoztatást kértek az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság munkatársaitól, akik elmondták, hogy még a szombati és a vasárnapi napon is nagy mennyiségű csapadék várható, először vörös majd narancssárga riasztás volt érvényben.

Sajnos a péntek éjjel óta lehullott nagy mennyiségű csapadék nyomán szombatra járhatatlanná váltak a Parkerdő útjai, valamint a lovaspálya talaja is sarassá-süppedőssé vált, és a tisztásokat összekötő utak is olyan mértékben feláztak, hogy a látogatók közlekedése lehetetlenné vált - a terület így gyakorlatilag alkalmatlan lett a programok megtartására. 

A szervezők bízva a helyi jelentés esetleges bekövetkezésében szombat délig vártak a rendezvényen, hátha a vasárnapi napot meg tudják tartani, ám látva, hogy a rendezvény résztvevőinek (mind a lovasok, mind a kereskedelmi partnerek) 90 százaléka csomagol és hazaindul, dél tájban bejelentették, hogy a rendezvény elmarad. Szombat estére szinte az összes részvevő távozott a helyszínről, legtöbbjüket terepjárók és traktorok húzták ki az erdőből az aszfaltútra. Ezután az októberi-novemberi hideget idéző esőzés vasárnap is szinte szünet nélkül folytatódott.

Állategészségügyi feltételek

A rendezvényen csak egyedileg megjelölt, érvényes lóútlevéllel rendelkező lovak vehetnek részt, amennyiben a lóútlevél bejegyzései alapján megfelelnek az alábbi feltételeknek:

 • 1 évnél nem régebben elvégzett, kedvező eredményű fertőző kevésvérűség szerológiai vizsgálat,
 • 3 évnél nem régebbi, kedvező eredményű takonykór szerológiai vizsgálat,
 • mének esetében 1 évnél nem régebbi, kedvező eredményű tenyészbénaság szerológiai vizsgálat,
 • 6 hónapnál nem régebben beadott influenza vakcinázás igazolása.

Javasolt a rendezvényre beszállításra kerülő lovak repellens szerrel történő kezelése.

A szervezők elérhetősége és általános információkérés:

Általános információk:
E-mail: info@nyeregszemle.hu
Tel.: +36 30/388-0114
 
Információ lovasok részére:
E-mail: lovasok@nyeregszemle.hu
Tel.: +36 30/388-0114

Információk vásárosok részére:
Email: anita@nyeregszemle.hu
Tel.: +36 70/311 5342

Információ vendéglátással kapcsolatban:
E-mail: bertold@nyeregszemle.hu
Tel.: +36 70/311 5594

Nyeregszemle.hu

2016.03.21.
Frissítve: 2016.08.15.
Forrás: nyeregszemle.hu

Időpontok:

2016 Augusztus 27. - 28.
2016 Július 15. - 17.
Helyszín:

6100, Kiskunfélegyháza (Bács-Kiskun megye - Magyarország)
Városi Parkerdő
Galéria:

Hozzászólások:


Közelgő események:
 • Tavaszi Emlékhadjárat- 2021.05.29-07.11.
    Május 29. - Július 11. 22:59
 • Abonyi Imre Fogathajtó Emlékverseny- Bugac- 2021.06.17-20.
    Június 17. - 20. 23:59
 • Marhaterelés - 2021.06.21.- Ópusztaszer Akhal Ménes
    Június 21. 10:00 16:00
 • SsangYong Hungarian FUTURE STARS - 2021.06.25-27.- Balatonvilágos
    Június 25. - 27. 23:59
 • Hűségtúra 2021.06.26-27- Szombathely
    Június 25. 14:00 - 27. 23:59
 • Lovastábor- 2021.07. 19-24- Ópusztaszer Akhal Ménes
    Július 19. 17:00 - 24. 12:00
 • Duna - Tisza Túra- 2021.09.18-25. - Ópusztaszer Akhal Ménes
    Szeptember 18. - 25. 23:00
 • Marhaterelés- 2021. 10. 09. - Ópusztaszer Akhal Ménes
    Október 9. 10:00 16:00

 
Horze Lovasáruház   Decathlon   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Vetashop webáruház   Barefoot   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés