Tanulj az Epona Spanyol Lovasiskolánál – Lovász és Belovagló OKJ-s képzések!

Az Epona Spanyol Lovasiskola ismét felvételt hirdet a 2019/2020-as tanévre! Ha szeretnél egy nemzetközi elismerésnek örvendő intézmény tanulója lenni, Lovász majd Belovagló Szakon, ahonnan egyenes út vezet a Testnevelési Egyetem edzői képzésére, akkor itt a helyed!

A Lovasiskolában 2007 óta lehet Lovász és Belovagló szakmát szerezni, illetve a 2012 óta végzett Lótenyésztők/Lovászok számára lehetőség van a Testnevelési Egyetemmel együttműködve középfokú edzői képesítést szerezni, akár már a Belovagló évvel párhuzamosan.

A képzés 3 éves, melyből 2 év a Lovász szakma és 1 év a ráépülő Belovagló szakma.

A Belovagló év alatt az érettségivel rendelkező tanulók megkezdhetik a Testnevelési Egyetem középfokú edzői képzését is, mely jelenleg másfél éves.

Az OKJ-s képzések nappali rendszerű oktatásban zajlanak. A 2 éves Lovász szakma pedig 4 modulból épül fel: Lovaglás, Fogathajtás, Tartás-Takarmányozás és Tenyésztés.

Az első elméleti és gyakorlati szakvizsgára a második év végén kerül sor. Ekkor bizonyítani kell emelt szintű idomító lovaglásban és alapfokú fogathajtásban is.

A Lovász szakmára 1 éves Belovagló szakma épül. Ebben az egy évben a tanulók elmélyülhetnek a fiatal lovak kiképzésének tudományában és a magasabb szintű idomító munkában, illetve az alap szintű ugró munkában.

A harmadik év végén tehát Belovagló elméleti és gyakorlati szakvizsgára kerül sor díjugratásból és emelt szintű idomító lovaglásból.

A szakvizsgákon független szakmai bizottság vizsgáztatja a tanulókat, akik évről évre kimagasló eredménnyel bizonyítják a Lovasiskola képzésének hatékonyságát.

A tanulóknak az iskola 60 lóból álló ménese biztosítja a gyakorlatszerzési lehetőséget. Ebből a lóállományból több mint 30 magasan képzett mén áll rendelkezésre, hogy mindenki elmélyülhessen a magas szintű idomító munkában.

A gyakorlati oktatást Borsó Ágnes és Borsó Dorottya végzi, spanyol edzőkkel és jól képzett segédedzőkkel kiegészítve. Az elméleti oktatást pedig Jónás Melinda tartja.

Az Epona Spanyol Lovasiskolában a tanulóknak lehetőségük van a magas szintű lovastudás megszerzése mellett tenyésztésben, lótartásban és fiatal lovak képzésében is gyakorlatot szerezni. A megszerzett tudásukat pedig színvonalas bemutatókon kamatoztathatják már a belovagló éveik alatt is.

Az intézmény célja, hogy hazánk lovaséletét jól képzett szakemberekkel bővítse, a lovaskultúránkat népszerűsítse, illetve igényesen kiválasztott és világhírű ménesből származó vérvonalakkal a hazai lóállományt gazdagítsa.

A Lovasiskola ötödikként csatlakozik, ahhoz a négy európai iskolához, ahol zárt oktatási rendszerben, magasan képzett lóállományt rendelkezésre állítva zajlik a lovas szakemberek képzése.

Az évek során végzett tanulók hazánkban és Európa szerte öregbítik az iskola hírnevét. A kiterjedt kapcsolatrendszernek köszönhetően, az itt végzett lovasoknak rengeteg lehetőségük nyílik az elhelyezkedésre, hogy a lovas társadalom megbecsült tagjává válhassanak.

Az iskolában tandíj nincs!

Felvételi követelmény:

  • 16 és 23 éves kor között lehet jelentkezni, ha még nincs szakmai végzettséged
  • középszintű lovas tudás (biztos idomító ülés, mindhárom jármód biztos ismerete, alapfogalmak, illetve patanyom figurák ismerete)

A felvételi időpontja: 2019. április 24., szerda, 10:00

A felvételi helyszíne: Epona Spanyol Lovasiskola, Szár

Jelentkezni fényképes önéletrajzzal lehet, melynek határideje április első hete.

Az önéletrajzban szükséges feltüntetni:

  • a jelentkező iskolai tanulmányait
  • az esetleges nyelvtudást
  • az eddigi lovas tapasztalatot és tanulmányokat
  • egy rövid beszámolót is szükséges írni a lovas szakmával kapcsolatos jövőbeni elképzelésekről és a csatlakozási szándékunkról

A jelentkezéseket a következő e-mail címekre lehet elküldeni: 

epona.spanyol.lovasiskola@gmail.com

epona@t-online.hu

A képzéssel kapcsolatban további információk és kérdések esetén pedig a következő elérhetőségeken lehet érdeklődni:

Borsó Ágnes +36 30 983 2533

Borsó Dorottya +36 30 985 7470

További információk: www.epona.hu

Dátum

2019 ápr 24

Időpont

All of the day

További információ

További információ

Címkék

Fogathajtás,
Klasszikus lókiképzés,
Lótenyésztés / tenyészszemle,
Természetes lókiképzés

Hely

Epona Spanyol Lovasiskola
Szár
Kategóriák

Szervező

Epona Spanyol Lovasiskola Nonprofit Kft.
Phone
+36 30 985 7470, +36 30 983 2533
E-mail
epona.spanyol.lovasiskola@gmail.com, epona@t-online.hu
Website
http://epona.hu/