A Magyar Lovas Szövetség és az OMSZ döntött

Hivatalos: az Országos Bajnokságokon és a nemzetközi versenyeken az OMSZ látja el az egészségügyi biztosítás feladatait. Kisebb lovas rendezvényeken pedig igénybe vehetők az OMSZ-szel szerződéses viszonyban működő magán mentő szolgáltatások is.

A Magyar Lovassport Szövetség és az Országos Mentőszolgálat között hivatalosan aláírásra került együttműködési szerződés.

A jelenleg érvényben lévő rendelet szabályozásai szerint az OMSZ látja el a lovas versenyek egészségügyi biztosítását. Az OMSZ május hónap során egyeztet a magán mentőszolgáltatók képviselőivel a jövőbeli együttműködéssel kapcsolatban. Amint a magán szolgáltatókkal való együttműködés megszületik, az OMSZ által nyújtott szolgáltatás csak az Országos Bajnokságok, nemzetközi versenyek és az 1000 főnél több látogatót vonzó lovas versenyek esetében lesz kötelező.

Az alacsonyabb szintű rendezvényeken a rendezők igénybe vehetnek az OMSZ-szal szerződéses viszonyban működő magán mentő szolgálatokat is.

Fontos tudnivalók az OMSZ egészségügyi biztosítással kapcsolatban:

A Magyar Lovas Szövetség az OMSZ-szel szerződött magán szolgáltatók listáját folyamatosan közzéteszi és frissíti majd honlapján.

2015.05.30. Forrás: Lovasszovetseg.hu