Csillagok háborúja a galoppon

Hét hazai és egy szlovák extraklasszis telivér áll starthoz vasárnap, a tavasz legjelentősebb nemzetközi galoppfutamában az 1800 méteres Millenniumi Díjban.

A 7,4 millió forinttal díjazott versenyben a két évvel ezelőtti nyerő Ostinato (Nino Murru), a tavalyi győztes Seperate Opinion (Kerekes Károly), a tavalyi Nemzeti Díj és St. Leger nyerő Akaba (Stanislav Georgiev), a Derby hőse Mayday (Bakos Gábor), az elsőre Ebreichsdorfban nagy stílusban nyerő Mediiplomat (Goran Mesetovic), istállótársa az osztrák 1000 Guines-ban első Heliconia (Sasa Glogovac) az évek óta az élmezőnybe tartozó Raphael Santi (Tormási Gyula) valamint a szlovákok top formában lévő négyévese Legionar (Zdenko Smida) nevét találjuk. Utóbbi az idén már borsot tört legjobb lovaink orra alá Pozsonyban, bízunk benne, hogy hazai pályán, a Kincsem Parkban visszavágunk.

A versenynap 14 órakor kezdődik, a belépés díjtalan. 

A 11 magyar futam mellett az aktuális Ötösbefutó az ugrósport francia fellegvárából Auteuil-ből jelentkezik.  Érdemes ismét figyelni a műsort és játszani, hiszen egy héten belül a második milliós nagyságú nyereményről számolhatunk be az Ötösbefutó kapcsán: pénteken este ugyanis ismét eltalálták a Jackpot Ötösbefutót, ráadásul mindjárt négyen, akik egyenként több, mint 2,5 millió forinttal lettek gazdagabbak.

Az újabb hatalmas nyeremény annak köszönhető, hogy a top favorit United Black győzött a klasszis J.M. Bazire-val a 2100 méteres ügetőversenyben és mögötte is esélyes lovak értek célba. 

2014.05.18. Forrás: Kincsem Park