Milyen az ideális nyereg?

Szeretnéd megtalálni az ideális nyerget, de nem vagy biztos a dolgodban? Nem tudod, hogy a nyereg, amit használsz, tényleg passzol-e a lovadra? Lovat vásároltál vagy biztosra veszed, hogy régi nyerged nem megfelelő és szükséged lenne egy olyanra, amely tökéletesen illeszkedik a lovad hátára és Neked is kényelmes?

Bizonyára utánaolvastál már az interneten a nyergeknek, nyeregvásárlásnak, de mint tudjuk, az elmélet és a gyakorlat két külön dolog.

Sok éves lovas tapasztalattal a háta mögött sem mindenki ért úgy a nyergekhez, ahogyan azt elvárhatnánk! Lehet, hogy az edződ vagy a lovardában megismert barátnőd/barátod kitűnő lovas, de nem biztos, hogy a nyergekhez is tökéletesen ért! Ismerni kell a nyereg márkákat, típusokat, tudni kell, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venni és mint minden másban, természetesen ebben is rutint kell szerezni. Ahogyan a legtöbben ingatlant vagy használt autót sem egyedül mennek el vásárolni, így egy nyereg esetében is érdemes kikérni egy hozzáértő szakember véleményét!

Egy minőségi, márkás nyereg általában még használtan is túl sok pénzbe kerül ahhoz, hogy utána derüljön ki róla, hogy mégsem jó! Ha annak ellenére, hogy körültekintően nyergeltél, mégis feltöri a lovadat, akkor nincs mit tenni, a nyerget ki kell cserélni. Jellemzően azonban utólag már hiába próbálnál reklamálni, az eladó nem fogja visszavenni a nyerget, hiszen a vásárlás előtt kipróbáltad és akkor "jónak tűnt".

Ha egyedül vásárolsz, előfordulhat, hogy:

Hosszú ideje foglalkozunk lovakkal, lovas sporttal valamint - a Nyeregvilágnak köszönhetően - konkrétan nyergekkel, így nagy tapasztalatunk van annak megítélésében, melyik ló számára melyik a legideálisabb nyereg. Ezen kívül abban is tudunk segíteni, hogy elmondjuk, Számodra méretben, felépítésben melyik nyereg felel meg a legjobban.

Ha nem szeretnél olyan nyerget megvenni, amelyről később derül ki, hogy mégsem az igazi, kíméld meg magad a kellemetlenségektől és keress fel minket! Szívesen megmondjuk, hogy a meglévő nyergeddel van-e valami probléma vagy sem, meghallgatjuk, mire lenne szükséged, tudunk javasolni nyeregtípust, sőt ezek után elmegyünk Veled és megnézzük, hogyan áll a lovadon a kiválasztott nyereg, majd tanácsot adunk, hogy érdemes-e megvenned vagy sem! Természetesen akkor is állunk rendelkezésedre, ha nem a mi készletünkből szeretnél vásárolni!

Miért kérd ki szaktanácsainkat nyeregvásárlás esetén? Mert...:

  • nagy tapasztalatunk van a nyergek megítélésében, többszáz nyereg ment már át a kezünk alatt
  • lovas múltunknak köszönhetően tudjuk, mire van szüksége az adott lovasnak
  • pontosan meg tudjuk mondani, hogy a nyereg passzol-e a lóra
  • biztos lehetsz abban, hogy végül olyan nyerget fogsz megvenni, ami biztosan megfelel Neked és a lovadnak is

Egyedi ajánlatunk elkészítéséhez és a részletek megbeszélése érdekében keress meg minket elérhetőségeink egyikén!

Elérhetőségeink:
Tel.: +36-30-378-1725 (9-19 óra között)
E-mail: info@nyeregvilag.hu
 
 
A cikk megjelenését a támogatta.
 

 

2014.04.17. Nyeregvilág.hu