Egyesfogathajtó Világbajnokság Izsákon

24 nemzet 78 versenyzője nevezett a 2014. szeptember 24-28. között Izsákon megrendezésre kerülő Egyesfogathajtó Világbajnokságra. Szurkolj Te is a magyar hajtóknak!

Hírek az izsáki egyesfogathajtó VB-ről

Egyéniben van den Broek, csapatban pedig a német együttes nyerte meg a VB-t. Magyar részről egyéniben a 16. helyen végző Nyúl Katalin volt a legjobb, csapatunk a 14. helyen zárt. Képgalériával!
A maratonhajtást az amerikai Jacob Arnold nyerte az izsáki Egyesfogathajtó Világbajnokságon. A magyar csapat két nap után a 15. helyről várja a vasárnapi akadályhajtást. Képgalériával!
Az izsáki Egyesfogathajtó Világbajnokság maratonpályáját Fintha Gábor, Magyarország egyedüli "O" minősítésű pályaépítője építette, aki már számos világversenyen bizonyította felkészültségét.

_uj_kep Holland győzelemmel zárult a díjhajtás
A holland Wilbrord van den Broek nyerte a díjhajtást az Izsákon zajló Egyesfogathajtó Világbajnokságon, Fábián László a kilencedik helyről várja a folytatást.

_uj_kep Olasz éllovas díjhajtásban az izsáki VB-n
Az olasz Cristiano Cividini áll az élen a díjhajtás első napja után az Izsákon csütörtökön elrajtolt VIII. Egyesfogathajtó Világbajnokságon. Az első napon 39 hajtó mutatta be a programját. 

Program:

Szeptember 24. szerda

Szeptember 25. csütörtök

Szeptember 26. péntek

Szeptember 27. szombat

Szeptember 28. vasárnap


 

Alig hatezres település rendez világbajnokságot. A tavalyi Európa-bajnokság után ezúttal egyesfogathajtó világbajnoksággal kiáltja Izsák világgá a nevét. Ausztráliából, az Egyesült Államokból, Kanadából, de még Chiléből is akad induló, ami a tetemes szállítási költségek miatt nem kis vállalás. Az éremgyáros magyar fogathajtásnak az egylovas szakág a mostohafia. Az elvárás a magyarokkal szemben, hogy felülmúlják az eddigi legjobb világbajnoki szereplésüket, ami csapatban 10., egyéniben pedig 15. hely volt. A sárfehér bor és a városka immáron megszokott ünnepe a XXX. Sárfehér Napok keretében kerül megrendezésre Izsákon a VIII. Egyesfogathajtó Világbajnokság és a Négyesfogathajtó Országos Bajnokság. Jövőre a kettesfogathajtók világbajnokságának Fábiánsebestyén ad otthont.

Július 25-27-én Kisbéren, az egyesfogathajtók utolsó válogató versenye után, Mátyus Zsuzsanna szövetségi kapitány kijelölte az Izsákon szeptember 24-28-án startoló 8 fős válogatott keretet. A válogatási pontrendszer szerint színeinket képviseli Hódi Károly /49 pont/, Lantos Gábor /49 pont/, Jámbor Vilmos /48 pont/, Nyúl Katalin /39 pont/, Fábián László /38 pont/, Gáspár Zoltán /30 pont/, Rondzik Gábor /29 pont/, Kun Andrea /28 pont/. A két tartalék a 22-22 pontszerző ifj.Bozsik József és Gáspár Szilvia.


Letölthető a teljes végleges nevezési lista >>

 

A korábbi hírekkel ellentétben az Országos Négyesfogathajtó Bajnokságot nem az Egyesfogathajtó Világbajnoksággal egyidőben bonyolítják le. A szervezőbizottság úgy döntött, hogy október 10-12-én Mezőhegyesen, az egyes- és kettesfogathajtó magyar bajnokság mellé a négyesfogathajtó magyar bajnokság is csatlakozik, így az a hétvégén a fogathajtó szakág minden rajongója találhat kedvére való futamot Mezőhegyesen.
A starthoz várt mintegy 15 fogat között – a tervek szerint – ott lesz a franciaországi világbajnokságon (Caen, szeptember 4-7.) szerepelt magyar csapat: Dobrovitz József és ifj. Dobrovitz József és a címvédő, hétszeres világbajnok Lázár Zoltán is.

További információk:

Megközelíthetőség:

2014.09.17. Forrás: Légrádi Szabó Gábor, Fogatsport.hu, MTI