Hogyan legyünk egyszerre két helyen?

William Buick ezt is megoldotta!

Szeptember 8-án, szombaton az angliai Haydock Parkban és az írországi Leopardstown-ban egyaránt kiemelt versenyeket rendeznek a legmagasabb kategóriában, azaz Group 1-es szinten.

Az angol versenypályán magyar idő szerint 16:25 magasságában indítják útjára a Haydock Sprint Cup mezőnyét, míg a másik szigetországban 18:45-kor veszi kezdetét az év egyik legfontosabb helyi futama, az Irish Champion Stakes.

Érdekesség, hogy az ismert zsoké, a mostanság egyre többet foglalkoztatott William Buick mindkét pályán nyeregbe száll. Az istállókötelezettség alapvetően az ír helyszínre szólítja, de minekután az elmúlt időszakban sikert sikerre halmoz az ausztrál kancával, Ortensia-val, örömére szolgál, hogy Haydock-ban is ott lehet. Az egyetlen fejtörőt, a versenypályák közti nem csekély távolság, no meg persze a két futam közti szűk intermezzo jelentette Buick számára.

A Racing UK-nek adott nyilatkozatában William elárulta, ez a probléma sem jelenthet akadályt: „Egy hete erről faggatnak a sajtó munkatársai.” – mondta, majd így folytatta: „Egészen mostanáig magam sem tudtam a választ, de úgy tűnik, van rá megoldás. Helikopterrel visznek Leopardstown-ba. Izgalommal várom a versenyeket.”
Az ír pályán Buick partnere, a kirobbanó formában lévő Nathaniel lesz (vele látható a képen - a szerk.). A négyéves mén résztulajdonosa, az európai bankárdinasztiához tartozó, Lynn Forester de Rothschild vagy, ahogy a közéletben ismerik, Lady Rothschild.


2012.09.05., Alpári Gergő, Lovasok.hu
Fotó: sportinglife.com
Címkék: William Buick, Nathaniel, Ortensia,
Haydock Sprint Cup, Irish Champion Stakes,
Lady Rothschild