Visszatérés Milánóban?

Overdose április 17-én egy milánói futammal
kezdheti meg az idényét

Overdose április 17-én egy milánói Listed futammal kezdheti meg az idényét - írja Neil Clark a Racing Postban. Overdose az idei évben valószínűleg csak az 1000 méteres távokon fog szerepelni, és a fő célkitűzés vele kapcsolatban, Anglia és a Royal Ascot.
 
Mikóczy Zoltán és OverdoseA Budapesti Puskagolyó Overdose felkészítése most is folyamatban van a hatodik évére, mely úgy tűnik, egy Listed versennyel kezdődhet meg április 17-én Milánóban 1000 méteren.

Overdose-t nem láthattuk tavaly augusztus óta, amikor 15. versenyén elvesztette veretlenségét a Group 2-es Goldene Peitsche futamában, Baden-Badenben. A tulajdonos, Mikóczy Zoltán azt mondja, a Starborough leszármazott abszolút tipp-topp formában van a hosszú téli pihenő után:
"Korábbi trénere, Ribárszki Sándor azt mondta, nem is emlékszik nézett-e ki valaha ilyen jól a ló" mondta Mikóczy. "Egyértelműen megerősödött a tél alatt."

Overdose szerencsétlen körülmények között eljátszotta addig 100%-os teljesítményrekordját tavaly Baden-Badenben, miután nem akart beállni az indítóállásba, ezzel nyolc percet késleltetve a rajtot és zsokéját, Christophe Soumillont közben többször ledobva magáról. Mikor végül a futás mellett döntött a 12-ből csak a hetedik helyen ért célba a győztes Amico Fritz után.

"A ló nem volt rendben" mondta Mikóczy." Ez nem az igazi Overdose volt, akit akkor láttunk, és nem kellett volna indítanunk. Így arra a futásra fátylat kell borítanunk." A tulajdonos hozzátette: "Overdose valószínűleg marad 1000 méteren ebben az évben, hogy gyorsaságából maximálisan előnyt kovácsolhasson. Nem megyünk vissza 1200-ra" mondta a tulajdonos.

"Milánó után valószínűleg még egy versenye lesz, és utána ha minden a tervek szerint halad, Angliába szeretnénk menni, ahol a Haydocki Temple Stakesben indulnánk májusban és utána maradnánk Angliában a Royal Ascotra, ami természetesen idén a fő célunk.

"Az elmúlt két évben próbálkoztunk de sajnos folyton sérülések hátráltattak bennünket, viszont nagyon remélem, hogy 2011 végre Overdose éve lesz."

2011.03.05, Sereg András, OverdoseOnline, Fordítás: Pászti Amina    

Vissza Overdose főoldalára

 

Vissza Overdose főoldalára

Vissza a főoldalra