Új nemzeti lovasprogram - az út elején

„A’ lótenyésztés az egész polgári társaságnak hasznot hajtson,
és az Ország belső erejét nagyobbítsa!”
Gróf Széchenyi István, LOVAKRUL, 1828.

SZERKESZTI, tájékoztat és a véleményeket, javaslatokat szívesen fogadja:
Dr. FEHÉR Károly
E-mail:
feher.karoly@lovasszovetseg.hu

AZ ÚT ELEJÉN

Közel két éve történt: LEZSÁK Sándor felkérte a „LOVAKRUL” Eseti Bizottság tagjait, LÁZÁR Vilmost (szakmai elnök), DALLOS Gyulát (társelnök), BÁNKI Eriket, BARNA Tamást, Dr. FEHÉR Károlyt, LEZSÁK Leventét /titkár/ PÉCSI Istvánt, Dr. WÁGENHOFFER Zsombort a Nemzeti Lovas Stratégia alapjainak elkészítésére. Az alapcsapat hamarosan újabb rangos szakértőkkel bővült: Dr. HORVÁTH Zsolt, Dr. SÓTONYI Péter, KASSAI Lajos, LÓSKA János, ZILAHY István, BÁTHORY Balázs segítette a munkát. Csendes műhelymunkával a Magyar Lovassport Szövetség elnökének vezetésével elkészült a Nemzeti Lovasstratégia című dokumentum.

A stratégia fontosabb elemeit szeptember 20.-án a Parlamentben LEZSÁK Sándor, LÁZÁR Vilmos, DALLOS Gyula és Dr. HORVÁTH Zsolt sajtótájékoztatón ismertette. A munka következő szakaszairól szólva a tájékoztatón elmondták, hogy a Nemzeti Lovaságazati Stratégiához elkészül az országgyűlési határozati-javaslat, melyet hamarosan benyújtanak a Parlamentnek.

Az ÚJ NEMZETI LOVASPROGRAMOT közel 600 szakmai, politikai és gazdasági személyiség érdeklődése mellett  2010. október 20.-án a Parlament Felsőházában nagy sikerrel mutattuk be, bocsájtottuk útjára.

Elindultunk!

„HINNI ÉS HIHETNI EGYMÁSNAK”
Gróf Széchenyi István, Hitel


Az ÚJ NEMZETI LOVASPORGRAMOT közel 600 rangos szakember és politikai személyiség érdeklődése mellett nagy sikerrel mutatták be október 20.-án a Parlament Felsőházában. A parlamenti konferenciát követő órákban számos lovas szervezet, lovasember és mások jelezték: szívesen vesznek részt a program megvalósításában.

A Lázár Vilmosnak írt, október 21.-én kelt következő levél egyik legfontosabb törekvésünk, a tantervbe iktatott iskolai lovasoktatás elterjesztéséhez ajánl segítséget.

Kedves Vilmos!

Az október 20.-i, parlamentben szervezett konferencia nagy bizakodással és tenniakarással töltött fel bennünket.

Az általános iskolai lovasoktatással kapcsolatban szeretném jelezni, hogy lovardánk (Bátor Lovasiskola) már jelenleg is együttműködik a Tihanyi Általános Iskolával, ahol 6. osztályos tanulók részére biztosítunk oktatást. A 6. osztályos tihanyi iskolások a testnevelés óra keretében járnak hozzánk rendszeresen, hetente. Összevonják a testnevelési órákat, így egy alkalommal két órát tudnak tölteni lovardánkban, a tihanyi önkormányzat autóbusza hozza/viszi őket. A szülők kivétel nélkül írásban engedélyezték gyermekeiknek az oktatásban való részvételt, így az osztály minden tanulója nagy lelkesedéssel vesz részt a programban.

Amennyiben igény lenne rá, szívesen megosztjuk tapasztalatainkat a szövetséggel (lovarda, iskola, szülők, gyerekek, önkormányzat oldaláról egyaránt).

Üdvözlettel,

Érdi Gábor
Bátor Lovasiskola
8245 Vászoly, Petőfi S. u. 5.
06/30/663-7757

Vissza az Új Nemzeti Lovasprogram oldalára <<