Nemek harca a galoppon

Látványos finist hozott a szombati Alagi Díj a Kincsem Park füvén, ahol Miss Turpan és zsokéja Tomas Bitala hatalmasat csatázott a Mr Bas – Goran Mesetovic párossal. A harcból végül fejhosszal a kanca jött ki győztesen, megőrizve ezzel eddigi veretlenségét. Harmadik helyre Lucy és Jozef Parigál érkezett, jó versenyt futva.

Miss Turpan elsőként vitte át célvonalon zsokéját, Tomas Bitala-t. Fotó: Dr. Kovács Gábor

Összefoglaló a 2015. június 6-i versenynap futamairól

1. futam:

Nem indult: (3) Dresda! Ramses indult gyengébben, a többiek remek startot vettek. Cassiopeia, Mákszem és Szememfénye volt az első három ló sorrendje, de mire a kanyarra értek, közel volt Sasheverő és Zebedeedoodah is. A befutóban Cassiopeia tovább növelte előnyét, Szememfénye próbálta felvenni vele a lépést, azonban előbbi erősebb volt és biztosan nyerte a futamot. Szememfénye mögé Botrányhős jött fel harmadiknak. 

Befutási sorrend: Cassiopeia (5) – Szememfénye (2) – Botrányhős (4)

Cassiopeia és zsokéja szinte beröpültek a célba. Fotó: Dr. Kovács Gábor

2. futam:

Nem indult: (6) Qltúra! A két favorit kezdett a legjobban, Cracker Jack és Kizil Sou. A start után Cracker Jack vezetett, majd Kizil Sou megelőzte. Mögöttük Zita Királyné és Ascalona színei látszódtak, a sort Razzia és Linácska zárták. Az utolsó 100 méteren Cracker Jack visszavette a vezetést és biztosan nyerte a futamot Kizil Sou előtt, Ascalona harmadik helye pedig színtiszta papírformát jelentett. 

Befutási sorrend: Cracker Jack (1) – Kizil Sou (4) – Ascalona (3)

3. futam:

Nem indult: (5) – Marcus! Hárman kezdtek tragikusan, Staféta, Krabat és Istanbul. Az élen Miserend galoppozott, a befutóra és ő érkezett elsőként, mögötte Aptitude és Lara helyezkedtek, de megindult hátulról Krabat is és a célig átszaladt a majdnem végig vezető Miserenden, Lilfast érkezett a harmadik helyre. 

Befutási sorrend: Krabat (4) – Miserend (6) – Lilfast (9)

4. futam:

Frog House vett gyengébb startot, az élen négyen öten fej-fejt galoppoztak. Nádszál kezdett nagyon jól, mellette Liberty Alex és Pirkadatkor kelő galoppoztak, de jól jött mindenki. Az utolsó 150 méteren Meteorit került az élre és nyerte a futamot, Frog House feljött másodiknak, célfotóban Liberty Alex lett a harmadik.

Befutási sorrend: Meteorit (1) – Frog House (3) – Liberty Alex (2)

5. futam:

Nagyon lassú volt a tempó a start utáni néhány száz méteren, Danestar állt az élre, mögötte Diplomata, Indy Jones, Heedy, Quelindo, Coffee Gold és Ispan volt a sorrend és ez az utolsó kanyarig nem is változott. Ott Diplomata vette a vezetést. A befutóban a szürke Quelindo robbantott és nagyon könnyen, 7 hosszal verte a mezőnyt. Danestar és Diplomata lettek a helyezettek.

Befutási sorrend: Quelindo (5) – Danestar (6) – Diplomata (4)

6. futam – Erzsébet királyné Díj

Panda, Yucca és Klaerchen triója galoppozott az élen a startot követően, bár a tempó eléggé fogott volt. Az ő hármasuk közül Klaerchen fáradt el elsőként és folyamatosan hátrébb csúszott, a mezőnyt Fiorhead zárta. Az ügető átjáróhoz közeledve Maconnaise kezdte meg a zárkózást. Az utolsó 500 méterhez érve Claudia Octavia felment Panda mellé és fej-fej mellett értek a befutóra. A távoszlopot követően Panda növelte az előnyét és már biztos nyerőnek tűnt, amikor Claudia Octavia újra támadásba lendült és a célon már elsőként haladt át. Fiorhead a mezőny végéről finiselt hatalmasat és lett második Panda előtt. 

Befutási sorrend: Claudia Octavia (1) – Fiorhead (2) – Panda (3)

7. futam:

Nem indult: (4) Papírsárkány! Tubu, Tíria, Szendergés és Wooxy kezdtek a legjobban, utóbbi vállalta magára a vezetést, mellé pedig felment Tubu és Tíria, zárkózóban volt Timike és Roman Flame. Az utolsó kanyarban Tubu helyére Roman Flame érkezett meg, aki a befutóban támadást indított Wooxy ellen, de sikertelenül. Roman Flame mögött Szendergés lett a harmadik.

Befutási sorrend: Wooxy (3) – Roman Flame (7) – Szendergés (10)

Sárkányeregetés:

Major Zsolt lovas fotós jól elkapta a 7. futam előtt azt a pillanatot, mely tükrözi a lósportban rejlő veszélyeket és azt, hogy mennyire elszántnak és bátornak is kell lenni a galopp világában. A képen Papírsárkány és zsokéja Májer Cinti látható, mindketten megúszták komolyabb sérülés nélkül a mutatványt. Papírsárkány kisebb pihenő után ismét rajthoz állhat majd a Kincsem Park pályáján. – szerk. Horváth Annamária

8. futam – Alagi Díj

Nagy pozícióharc alakult ki a start után. Először Bahamian Indy állt élre, majd Vivaldi vette át tőle a vezetést, az élmezőny tagja volt még Powerslide és Gino Maxi. A favorit Mr Bas a középmezőnyben helyezkedett, Miss Turpan pedig zárta a sort. A befutóban Lucy-nek volt jó momentuma és megjelent Miss Turpan is. A győzelemért nagyot csatázott Mr Bas és Miss Turpan, célfotó döntött közöttük Miss Turpan javára, Lucy lett a harmadik.

Befutási sorrend: Miss Turpan (12) – Mr Bas (6) – Lucy (11)

9. futam:

Bandavezér, Donna Prima és Fellángolás kezdtek a legjobban. Bandavezér mellé Fellángolás ment fel és kicsit megléptek a többiektől. Kikerics zárkózott fel mögéjük, jól tartotta magát még Winnie és Romel is. A befutóban többen is támadták a vezető Bandavezért, de megverni senki nem tudta, a végére magabiztosan nyerte a futamot, Winnie lett a második, Romel pedig a harmadik.

Befutási sorrend: Bandavezér (4) – Winnie (8) – Romel (5)

Bandavezér és zsokéja Kocsis Edina, utolérhetetlenül gyorsan galoppozott. Fotó: Major Zsolt

A következő verseny június 14-én vasárnap lesz a Galoppon:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. június 14-én vasárnap, 14:00 órai kezdettel
  • A belépés díjtalan!

Megközelíthetőség:

A versenyekről közvetít a 
 

Vagy nézd élőben a galopp versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

 

2015.06.11. Szekeres Krisztián – Kincsempark.hu
Fotók:  Dr. Kovács Gábor, Major Zsolt

Hozzászólások