Nagy lehetőség az őshonos lófajták tartói részére

Meghosszabbított támogatási lehetőséggel élhetnek a 2016 évben pályázott in situ támogatás keretében támogatást nyert őshonos lófajták tartói.

A támogatási jogcím keretében a gidrán, hucul, kisbéri félvér, lipicai, furioso-northstar, nóniusz, magyar hidegvérű, shagya arab fajták tekintendők őshonos fajtának. Megemlítendő, hogy a magyar parlagi szamár és a merinó is részesülhetett in situ támogatásban.

A 2016-ban pályázók és nyertesek támogatási időszaka 2020. december 31-én járt volna le, de a közös agrárpolitika átmeneti idejében, amely előreláthatóan 2021 évet jelenti, a támogatási időszak külön pályázat nélkül, nyilatkozattal egy évvel 2021. december 31-ig meghosszabbítható.

A meghosszabbításra vonatkozó nyilatkozatot az Államkincstár elektronikus felületén (https://e-kerelem.mvh.allamkincstar.gov.hu/enter/index.xhtml) lehet megtenni, legkésőbb 2020. december 20-ig. E mellett a 2016.01.01-től támogatásban részesülő agrár-környezetgazdálkodási támogatás igénybe vevői és az ökológiai támogatás igény bevevői is hosszabbíthatnak.

Hozzászólások