A ló és az évszakok – Lovas Nemzet fotópályázat

A Lovas Nemzet magazin ismét meghirdeti fotópályázatát az évszakok jegyében. Az első forduló a nyáré, augusztus 15-ig várják a nyári pályaműveket. Van egy jó fotód lovaddal a szabadban? Mutasd meg a Lovas Nemzetnek és nyerj értékes díjakat!

A fotópályázat négy fordulóból áll és a www.lovasnemzet.hu oldalon zajlik, de követhető Facebookon is. Ezt követi a kiállítás és a díjátadás. Minden fotót a kiírásnak megfelelő digitális formában várnak a szervezők.

Minden évszakban zsűri pontozza a kiírás szerinti feltételeknek megfelelő fotókat, a díjazott képek pedig a Lovas Nemzet honlapján és a Lovas Nemzet hasábjain jelennek meg.

Az összevont zsűrizésre, kiállításra és a díjátadó ünnepségre 2017 júniusában kerül sor, ahol a kategóriánként az első három helyezett, valamint a közönségszavazás nyertesei és a különdíjasok értékes díjakat kapnak. A négy kategória-győztes pedig átveheti az immáron hagyománynak számító Mihály Árpád Hunor és Magor című bronzplakettet.

A pályázat fő témája a ló. A képek mutassák be az ember és a ló kapcsolatát, a természet és a ló szoros egységét. A pályázók beküldhetik felvételeiket az egyes évszakokban készült pillanatokról, lovasversenyekről, lovasbemutatókról, lovasjátékokról, lovastúrákról és minden lóval és/vagy lovasával kapcsolatos szituációról.

Pályázni lehet az alábbi kategóriákban:

  • Profi:

Digitálisan rögzített felvételekkel 16 év feletti természetes személy pályázhat, aki fotó-szakmai képesítéssel rendelkezik vagy a Magyar Fotóművészek Szövetségének tagja, illetve a fotózást megélhetésszerűen műveli. Ezen felül ebbe a kategóriába várunk minden olyan felvételt, melyet a „profi” képekkel szeretnének megméretni.

  • Amatőr:

Digitálisan rögzített felvételekkel 16 év feletti természetes személy pályázhat, aki kedvtelésből, nem megélhetési jelleggel készít fotókat és nem rendelkezik fotó-szakmai képesítéssel, valamint nem tagja a Magyar Fotóművészek Szövetségének.

  • Junior:

Digitálisan rögzített felvételekkel 16 év alatti természetes személy pályázhat.

Pályázati feltételek:

Ugyanaz a pályázó minden fordulóban pályázhat maximum 3 db fotóval. A pályázatokat a szerkeszto@lovasnemzet.hu e-mail címre kell elküldeni a leadási határidőig.

A jpg kiterjesztésű képek minimum 1 megabájtosak legyenek, de ne haladják meg a 10 megabájtot. (Aki a méretkorlátozást figyelmen kívül hagyja, számítson arra, hogy a levelező szolgáltatók esetleg nem továbbítják a küldeményüket.) Becsomagolt állományokat, óriásleveleket nem fogadnak a szervezők.

Minden képet külön e-mailben egyenként kell mellékletként csatolni.

A pályaművek fájl neve a következő adatokat tartalmazza ékezet nélküli betűkkel írva: a pályázó neve_kepcime_kategoria.JPG ( pl. tothbela_repulunk_amator.JPG)

Az e-mailben küldött pályázatokhoz külön dokumentumban kérjük csatolni a következő adatokat: a pályázó neve, lakcíme, e-mail címe, telefonszáma, pályázati kategória, a kép, vagy képek címe.

Pályázati naptár:

1. forduló: Nyár

A nyár a legaktívabb évszakunk. Husszú nappalok, kánikula, hirtelen lezúduló záporok, ráadásul egymást érik a lovas versenyek, rendezvényekHogyan élik meg mindezt a lovak?

Különdíj: „Sporttársunk, a ló” témában készült munkák közül válogatva adja ki különdíját a Lovas Nemzet.

Beküldési határidő: 2016. augusztus 15.

2. forduló: Ősz

A festői ősz időszakában készült felvételeket várjuk ebben az évszakban, hangsúlyozottan figyelve a természet és a ló kapcsolatára.

„Őshonos magyar lófajtáinkról” (a shagya arablipicaigidránkisbéri félvérnóniuszfurioso-north starmuraközi és a hucul) készült alkotások közül a legjobb mű a Lovas Nemzet különdíját érdemli.

Beküldési határidő: 2016. december 10.

3. forduló: Tél

Ebben az évszakban a tél szépségeit és nehézségeit bemutató képeket várjuk – ló és lovas küzdelmét az elemekkel.

„Lovak munkában” való ábrázolásáról készült képek közül a legjobbnak tartott alkotás a Lovas Nemzet különdíját kapja.

Beküldési határidő: 2017. február 15.

4. forduló: Tavasz

Nem csak a természet ébred, de a lovak is újra lendületet kapnak a hosszú téli pihenő után. A csikók születése is többnyire erre az időszakra esik.

„Gyerekek és lovak” közös ábrázolásai közül a legjobbnak ítélt képet a Lovas Nemzet különdíjjal jutalmazza.

Beküldési határidő: 2017. május 15.

Közönségszavazás:

A zsűri által kiállításra javasolt fotók minden fordulóban a beküldési határidőt követő 5. napon felkerülnek a www.lovasnemzet.hu oldalra, ahol 30 napon át szavazni lehet rájuk. A legtöbb szavazatot kapott képek megjelennek a következő Lovas Nemzetben.

Az összevont zsűrizés és a kiállítás, valamint a díjátadó ünnepség 2017. júniusában várja az alkotókat.

2016.08.02. Király Éva, Lovas Nemzet
Fotó: Bigstockphoto.com

Hozzászólások