Riadó? Riadóóóó!

Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kar
Lógyógyászati Tanszék és Klinika

2225 Üllő, Dóra major
Tel.: +36-29-521-300   +36-30-692-1290 
www.loklinika.hu

 

Újra jelentkezünk, mivel védencünk sorsfordító esemény előtt áll. Már kezdetben szóba jött, hogy Riadónak esetleg Báróéhoz hasonló műtétre lehet szüksége, s úgy tűnik most elérkezett az idő. Ez a beavatkozás meglehetősen veszélyes, sok kockázatot rejt magában, számos komplikáció merülhet fel, bár a legtöbbre igyekszünk felkészülni. 

A műtét álló helyzetben történik, miközben a ló folyamatosan nyugtatókat és fájdalomcsillapítókat kap. Az operáció célja a mellüregben felgyülemlett genny kiürítése, megakadályozva ezzel annak felszívódását. 

A műtét azonban csak egy mérföldkő, nem az út vége, Riadónak a teljes gyógyuláshoz sok törődésre, gondoskodásra, és legfőképp rengeteg gyógyszerre van szüksége, melyet a Ti adományaitokból igyekszünk finanszírozni, Nélkületek esélye sincs a lónak.


Báró boldogan és egészségesen éli napjait, már csak a nyíllal jelölt apró heg emlékezteti az életmentő műtétre


Riadó a Nagyállat Klinika udvarán

Riadó igazán megérdemli a bizalmatokat, nagyon kedves és együttműködő páciens. Nagy türelemmel viseli az ultrahang-, és röntgen vizsgálatokat, és abba is belenyugodott, hogy napi négy alkalommal gyógyszert tömünk a szájába. Bár egy 3 éves csődörről van szó, bárki bemehet hozzá a bokszba, vagy vezetgetheti az udvaron, mindezt annak ellenére, hogy hetek óta az elkülönítő istálló magányára van ítélve.

Kérjük, segítsetek megmenteni!

Riadónak két módon tudtok további segítséget nyújtani (de természetesen minden további segítséget és javaslatot örömmel veszünk):

Közvetlen pénzügyi támogatással:
 
Kérjük, hogy a Riadó gyógyítására szánt összeget az alábbi számlaszámra utald:
“Alapítvány az Üllői Nagyállatklinika Fejlesztésére”
 
11742283-20033600-00000000 (OTP)
 
(A fenti alapítványra a vonatkozó rendeletek értelmében magánszemély és társaságok is befizethetnek. A befizetés összegéről az adományozó igazolást kap.)
Kérjük, hogy a közleménybe ne felejtsétek el beírni: Riadó
 
Riadó megvásárlásával:
 
Amennyiben úgy érzed, hogy szívesen vállalnál lóélethosszig tartó felelősséget és az esetleges műtét után szívesen lennél Riadó gazdája, kérjük hívd dr. Moravszki Letíciát a következő telefonszámon: 06-30-605-0315.
Amennyben állod a fiatal mén gyógykezelésének költségeit, a ló a Te tulajdonod lesz. Szeretnénk azonban, ha elfogadnád a feltételeinket:
Riadónak az utókezelés idejére a Nagyállat Klinikán kell maradnia, majd gondoskodnod kell megfelelő elhelyezéséről és az utókezeléséről.
Nem árulunk zsákbamacskát: összességében előreláthatólag 1 – 1,5 millió forintos költségre számíthatsz.
Tudjuk, hogy ez egy bizonytalan befektetés, de reméljük, hogy akad valaki, aki úgy érzi, Riadót neki teremtették. 

Mindezekért cserében mi a befektetett munkánkat, szaktudásunkat, jelenlétünket, gondoskodásunkat ajánlhatjuk fel, és azt, hogy beleadunk apait-anyait Riadó gyógyításába is – ugyanúgy, ahogy tesszük ezt minden gondjainkra bízott lóval. 

Riadó gyógyulásáról – támogatóinak megjelentetésével – rendszeresen beszámolunk itt a Lovasok.hu portálon.

Ezúton is köszönjük az eddigi adományokat!

A Nagyállat Klinika dolgozói

Hozzászólások